يکشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۰
کد مطلب : 113204

آیا "کرونا" طبل رسوایی آمریکا را به صدا در می‌آورد؟

آیا "کرونا" طبل رسوایی آمریکا را به صدا در می‌آورد؟

این روزها در قالب احتمال و ادعا اینطور مطرح میشود که بعید نیست کرونا ویروس جنگ بیولوژیک آمریکا یا دیگر قدرت های استکباری علیه رقبای بزرگ جهانی باشد؛ حال اگر این موضوع در آینده از قالب ادعا خارج و به واقعیت تبدیل شود بطورحتم تبعات زیادی برای دولتمردان آمریکایی خواهد داشت و در افکار عمومی جهان علیه حکام رژیم آمریکا نفرت ایجاد خواهد کرد و باید پاسخگوی این افکار عمومی جهان باشند.
قرائنی احتمال حمله‌ بیولوژیکی بودن کرونا را مطرح کرده است؛" این بخشی از پیام مهم رهبر معظم انقلاب بود که چند روز پیش خطاب به رئیس ستاد کل نیروهای مسلح برای تشکیل قرارگاه بهداشتی و درمانی برای سازماندهی خدمات به مردم مطرح کردند. احتمالی که این روزها نه فقط در ایران بلکه در سطح بین الملی نیز به شکلی پررنگ درحال مطرح شدن است. طرفداران این نظریه به شواهدی از حضور نیروهای آمریکایی چند هفته قبل از شروع این بیماری در شهر ووهان چین اشاره می‌کنند، موضوعی که روز گذشته رسما مورد تایید مقامات پکن هم قرار گرفت و رسما مدعی نقش داشتن ارتش آمریکا در شیوع ویروس کرونا در ووهان چین شدند.
آنطور که محافل رسانه ای مطرح کردند؛ شاید در آینده روشن و افشا شود کرونا ویروس جنگ بیولوژیک کاخ سفید علیه رقبای بزرگ جهانی اش بوده است. سلاحی برای حفظ برتری سیاسی و اقتصادی در عرصه بین المللی.
اما حمله بیوتروریسمی بودن کرونا ویروس، از نخستین روزهای شیوع آن مطرح بود، ورود این مهمان ناخوانده به ایران بحث بر سر این موضوع را داغ تر کرد و چهره های سیاسی و نظامی در اظهارنظرهای خود طی چند هفته اخیر بارها و بارها درباره این احتمالات سخن گفته اند. امیرعبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس از نخستین چهره هایی بود که این احتمال را مطرح کرد، او در توئیتی مدعی شد«شاید بعدا مشخص شود کرونا جنگ بیولوژیک آمریکا علیه رقبایش بوده است.
ادعایی که غلامعلی جعفرزاده، رئیس فراکسیون مستقلین مجلس که از قضا حوزه انتخابیه اش به شدت درگیر بحران کرونا شده است، هم بر آن مهر تایید زد و گفت؛روند همه گیر شدن ویروس کرونا در سایه تحریم ظالمانه عادی نیست و آن را نوعی حمله بیولوژیک از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌دانم.
دامنه تکرار این ادعا اما فراتر از ساختمان هرمی پارلمان که خود بخاطر شیوع این ویروس به تعطیلی ناخواسته کشیده شده و حتی برخی از نمایندگان را هم مبتلا کرده بود، رسید. اینبار رئیس پدافند غیرعامل خطاب سوالاتی درباره حمله بیوتروریسمی کرونا برای تحت تاثیر قرار دادن اقتصاد چین و ایران قرار گرفت. سردار جلالی گرچه احتمالات را رد نکرد اما این را هم گفت که؛منشاء توسعه کرونا با شواهد و قرائن تحلیلی و راهبردی و بعضی نکات خبری به دشمن ارجاع می شود، اما اثبات تخصصی آن نیاز به بررسی های آزمایشگاهی و مقایسه بین ژنوم ویروس اولیه ثبت شده و نتایج مطالعه بر روی ژنوم های جدید از نظر نوع تغییرات عامدانه روی آن دارد.
او چند روز بعد در اظهاراتی کاملتر عنوان کرد؛ برای این ویروس گمانی اولیه وجود داشته که یک طغیان طبیعی و بدون دخالت انسان و یا یک نشت آزمایشگاهی از آزمایشگاه ووهان چین بوده است و گمانه زنی سوم این است که این ویروس یک مدلی از جنگ بیولوژیک باشد؛ در این خصوص گمانه زنی‌های متفاوتی وجود دارد که آیا این جنگ برای کشتن اتخاذ شده، یعنی دستکاری شده و برای کشتن است مانند آنچه در جنگ جهانی دوم بود و مسئله دیگری که این ویروس برای بحث اقتصادی و تأثیر اقتصادی بر کشور هدف طراحی شده است و درصد کشتار آن کم اما فراگیری فراوان دارد که شاید بخواهند از آن طریق کشور هدف را تحت تأثیر قرار دهند.
سردار سلامی فرمانده کل سپاه هم با کنایه به آمریکایی ها که سابقه بهره گرفتن از سلاح های بیولوژیک را دارند گفت«این ویروس ممکن است محصول تهاجم بیولوژیکی آمریکا باشد که در ابتدا به چین و سپس به ایران و سایر نقاط دنیا شیوع پیدا کرده،آمریکا بداند که اگر این کار را انجام داده به اهلش بر خواهد گشت و اگر هم کار آمریکا نباشد باز این ویروس مهار خواهد شد.
احتمالات درباره بیوتروریسمی بودن ویروس کرونا آنجا بالا گرفت که بنا به روایت ها منشا این ویروس در ایران تنها ووهان چین نیست، موضوعی که در جلسه کمیسیون بهداشت مجلس با وزیر بهداشت مطرح شد و بنا به گفته شهروز برزگر، در این جلسه وزیر بهداشت توضیح داد که بخشی از ویروس کرونا در گیلان کاملا با ویروس ووهان چین متفاوت است که حتی به پرستار ۲۵ ساله هم رحم نکرد لذا باید تمهیدات لازم اندیشیده شود. بزرگر عنوان کرد؛ این شامل قم هم می‌شود که بخشی از ویروس کرونا در قم با ویروس ووهان چین متفاوت است. به عبارت دقیق‌تر مشخص نیست که منشأ ویروس دوم از کجاست؟ آنچه از صحبت‌های وزیر بهداشت برداشت کردم این است که دو نوع ویروس در کشور هست. یکی ویروس ووهان چین و یکی دیگر ویروسی با منشأ نامعلوم که به نظرم در این باره این احتمال وجود دارد که ویروس از نوع بیوتروریسم آمریکا باشد که در ایران پخش شده است.
اما در کنار سایه شومی که ویروس کووید -۱۹ یا همان کرونای جدید بر جهان افکنده، شاهد تصاویری هستیم که همچنان آدمی را بر هدف والای جامعه بشری و نوع دوستی انسان امیدوار می‌کند.
این روزها که سیستم بهداشت و درمان کشورمان به شدت درگیر مبارزه با کرونا بوده و تروریسم اقتصادی آمریکا علیه ایران سبب شده است تا برخی اقلام ضروری و حیاتی برای نجات جان بیماران در کشور دچار کمبود باشد، شاهد هستیم که تاکنون ۹ محموله کمک‌های دولت و ملت چین به سیستم بهداشتی کشور به ایران ارسال شده است. ریشه این اقدامات پکن را باید در اقداماتی دانست که از همان ابتدای شروع کرونا در چین و در قالب دیپلماسی عمومی از جانب ایران اتخاذ شد.
چناچنه سیل اعطای کمک‌های مردم چین به ایران برای مقابله با کرونا نشان می‌دهد که اتخاذ رویکرد درست در حمایت به موقع از این کشور توسط تهران سبب شده است عمق رابطه دو کشور وارد مرحله جدید مردمی شود. حمایت به موقع ایران از چین در مقطع شیوع بیماری کرونا در این کشور، سبب شد تا به هنگام نیاز کشورمان به کمک‌های بهداشتی و درمانی، پکن در کنار تهران بایستد. ریشه این اقدامات پکن را باید در اقداماتی دانست که از همان ابتدای شروع کرونا در چین و در قالب دیپلماسی عمومی از جانب ایران اتخاذ شد.
روزی که کرونا در چین شروع پیدا کرد، در حالی که برخی دولت‌ها به سرعت شروع به بستن مرزهای خود با این کشور کردند و احساسات چینی ستیزی در غرب گسترش یافت، به طوری که مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا به جای به کار بردن واژه ویروس کرونا از آن به عنوان «ویروس ووهان» یاد کرد، دولت و ملت ایران در کنار چین ایستاد.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در حساب کاربری خود در توئیتر به زبان چینی شعر «بنی آدم اعضای یک پیکرند، که در آفرینش ز یک گوهرند» سعدی را منتشر و از اقدامات چین در مقابله با کرونا تقدیر کرد.وی در یادداشت مجازی خود نوشت: ایران در کنار چین ایستاده است. وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در مصاحبه‌ای با شبکه فونیکس چین با زبان چینی پیامی به ملت این کشور ارسال کرد و گفت: چین قوی باش.
این سخنان بلافاصله با تقدیر چینی‌ها روبرو شد و هوا چونینگ سخنگوی وزارت خارجه این کشور با قدردانی از اظهارات محمد جواد ظریف، اظهار داشت: وزیر خارجه ایران اولین مقامی در جهان بود که از چین حمایت کرد. همچنین چانگ هوا سفیر جمهوری خلق چین در تهران در توییتی از حمایت ظریف از کشورش تشکر کرد.
در همین زمان ایران محموله‌هایی حاوی کمک‌های بهداشتی از جمله سه میلیون ماسک به چین ارسال کرد که موجب تقدیر مسئولان چینی از حمایت‌های کشورمان شد. همین اقدامات و حمایت‌ها سبب شد تا به محض آنکه ایران احتیاج به کمک پیدا کرد، سیل ارسال کمک‌های دولت و مردم چین به سمت کشورمان سرازیر شود.
بر اساس اعلام سفیر چین در تهران تاکنون ۹ محموله کمک‌های ارسالی از سوی دولت، بازرگانان و مردم چین به ایران ارسال شده است و کمک‌های بیشتری نیز ارسال خواهد شد. محمد کشاورز زاده سفیر کشورمان در چین در توئیتر خود با انتشار عکس‌هایی از اقلام اهدایی ملت چین به ایران عنوان کرد که منتظر هواپیما برای ارسال این کمک‌ها به ایران است. وب سایت چینی ویتانیشیا در همین رابطه نوشت: ایران در سخت‌ترین مرحله چین برای مقابله با کرونا سه میلیون ماسک به ما هدیه داد، حالا اجازه دهید ما به ایران کمک کنیم.
لی سیاو لین رئیس انجمن دوستی چین با کشورهای خارجی در پیامی گفت: با شروع و گسترش بیماری کرونا در چین، اقشار مختلف جامعه ایران کمک‌هایی به چین ارسال کردند که این کاملاً بیانگر دوستی عمیق میان مردم چین و ایران و نیز در کنار یکدیگر بودن در زمان مشکلات است. شاها یلین رئیس انجمن دوستی شانگهای با کشورهای خارجی در همین زمینه افزود: از زمان شروع ویروس کرونا، مردم چین پشتیبانی و کمک ارزنده‌ای از مردم ایران دریافت کردند. ما در این شرایط سخت و دشوار با مردم ایران همدردی کرده و در کنار آنها خواهیم ایستاد. همزمان، انتشار ویدئوهای بسیاری در فضای مجازی که در آنها شهروندان چینی خطاب به ملت ایران اعلام می‌کردند «ایران قوی باش»، نشان می‌داد که اقدام ایران در ارسال محموله‌های بهداشتی، حمایت‌های ظریف از چین و همچنین اقدام شهرداری تهران در انعکاس پرچم چین بر روی برج آزادی تهران، سبب شده است تا پیوندهای عمیقی میان مردم دو کشور ایجاد شود.
روزنامه «خلق» چاپ پکن نیز در گزارشی نوشت: هنگامی که کرونا در چین رخ داد، اولین همدلی که چین دریافت کرد از سمت ایران بود و این کشور تجهیزات پزشکی به ما اهدا کرد. حالا چین در زمانی که ایران به کمک نیاز دارد، کمک‌های خود را به این کشور ارسال می‌کند. ما همیشه ماسک‌هایی را که مردم ایران در زمان دشواری به ما اهدا کردند، به یاد خواهیم آورد.
این روزنامه در ادامه با بازنشر پیام‌های برخی شهروندان چینی در حمایت از ایران افزود: از ملت ایران به خاطر حمایت شدید از مردم چین در روزهای ابتدایی شیوع کرونا تشکر می‌کنیم. وحدت قدرت است. پس از شکست دادن بیماری کرونا، ایران قوی‌تر شده و دوستی میان میان چین و ایران عمیق‌تر خواهد شد.
از همین رو بود که سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در توئیتی نوشت: دولت و ملت ایران هرگز دوستان دوران سختی خود را فراموش نمی‌کنند.
یک ضرب المثل چینی به این مضمون وجود دارد که «بال، قو را هزاران فرسنگ دور می‌برد»، از همین رو است که آن روزی که دولت و ملت چین دچار مشکل بوده و نیازمند یاری و حمایت بودند، دولت و ملت ایران بنا به وظیفه ذاتی خود در کنار آنها ایستاد و از هیچ کمکی دریغ نکرد.
از همین جهت بود که این محبت مردم و دولت ایران در هنگام دچار شدن به مشکلات بی پاسخ نماند و دست یاری چینی‌ها به سوی کشورمان دراز شد. دیپلماسی عمومی ایران در مقطع نیاز چین به کمک سبب شد، مردم و دولت این کشور به عمق روابط دو کشور پی برده و از همین رو باید گفت می‌توان مدعی شد، روابط تهران و پکن دوران جدیدی را آغاز خواهد کرد.

https://siasatrooz.ir/vdciupaz5t1azr2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی