شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۹
کد مطلب : 96680
وزیر ورزش باز هم در برنامه جوانان غایب بود!

از بی‌توجهی به آسیب‌های اجتماعی در برنامه ششم تا دفاع از آمار محرمانه

نوشتیم آسیب‌های اجتماعی در برنامه چهارم توسعه نیامده، نوشتیم قرار است آمار طلاق دیگر منتشر نشود، نوشتیم از بی‌توجهی وزیر ورزش و جوانان به مسایل جوانان و امروز باید بنویسیم از پاک شدن صورت مساله جدید؛ از حاضر نبودن وزیر بر سر این تصمیم مهم.
شصت و چهارمین جلسه ستاد ملی ساماندهی امور جوانان این هفته هم در غیبت وزیر ورزش و جوانان به ریاست معاون ساماندهی امور جوانان و با دستور جلسه ارائه گزارش آسیب‌های اجتماعی برگزار شد اما این در حالی است که براساس آیین‌نامه ستاد ملی ساماندهی امور جوانان مصوب سال ۸۳ که بعدها در سال ۹۰ از سوی شورای عالی جوانان اصلاح شد، ریاست ستاد ملی ساماندهی امور جوانان با وزیر ورزش و جوانان است.
این جلسه در حالی با حضور معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان به عنوان دبیر ستاد برگزار شد که فاصله زمانی کوتاه آن با برگزاری گردهمایی مسئولان امور جوانان سراسر کشور تا حدی این حوزه را تحت تاثیر قرار داده بود.
در همین رابطه باید گفت که در جلسه پیشین ستاد ملی ساماندهی امور جوانان «طرح ارائه آموزش‌های پیش از ازدواج به جوانان» مطرح و برای انجام اصلاحاتی به جلسه آتی موکول شد اما این طرح در پیچ و تاب اصلاحات مورد نظر باقی ماند و در شصت و چهارمین جلسه ستاد مطرح نشد تا آنطور که مدیرکل دفتر ازدواج و تعالی خانواده گفت، این طرح تا پایان شهریورماه مجدد ارائه شود.
همه چیز بعد از غیبت وزیر تقریبا طبق روال پیش‌رو رفت، براساس روال هر ماهه که یکی از استانداران کشور گزارش عملکرد دولت در حوزه جوانان در استان متبوع را ارائه می‌دهد، در این جلسه نیز استاندار قزوین اطلاعاتی درخصوص وضعیت جوانان و اقدامات انجام شده در پیرامون جوانان این استان را ارائه داد.
در ادامه این جلسه به ارائه گزارش وزارت راه و شهرسازی در مورد سکونتگاه‌های غیررسمی اختصاص یافت. جایی که نماینده این وزارتخانه از حقیقتی پوشیده خبر داد و گفت: بسیاری از جوانان ساکن در حاشیه پایتخت برای پیدا کردن کار مهاجرت کرده‌اند و این تناسب جمعیتی در شهرهای اطراف را به هم زده است. مجید روستا افزود: مطابق یک مطالعه انجام شده ما اکنون ۱۳۰ هزار بافت نابسامان غیرشهری در غالب بافت‌های روستایی، فرسوده و غیررسمی داریم که حدود ۱۱ میلیون نفر در این مناطق زندگی می‌کنند و ۳۰ درصد از این تعداد را جمعیت جوانان تشکیل می‌دهند.
وی افزود: مناطق حاشیه‌نشین به دلیل مهاجرت، فقر، بیکاری، کمبود سکونتگاه، درآمد سرانه پایین و مسائلی از این دست به وجود می‌آید و این مناطق همواره با آسیب‌های زیادی مانند اعتیاد، توزیع موادمخدر، سرقت و... روبه‌رو هستند اما آنچه که باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد این است که این آسیب‌ها علاوه بر اینکه افراد ساکن در این مناطق را تهدید می‌کند بلکه وارد شهر‌ها نیز می‌شود و تمامی افراد جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
روستا با بیان اینکه البته حاشیه‌نشینی در تمامی کشورها وجود دارد، ادامه داد: مسئله حاشیه‌نشینی و سکونتگاه‌های غیررسمی از اوایل دهه ۸۰ مورد توجه دولت قرار گرفت و با تدوین سندی که رویکرد توانمندسازی برای حل این مسئله داشت وارد این حوزه شد.
روستا گفت: بسیاری از افراد برای کار و یا امور دیگر به شهرهای بزرگ مهاجرت می‌کنند و این موضوع تناسب جنسیتی در شهرها را بر هم زده و در برخی شهرها مانند قزوین، رشت، البرز و یزد شاهد افزایش تعداد زنان نسبت به مردان هستیم که این خود مشکلاتی درپی دارد.
وی افزود: ۸۲ درصد جوانان ساکن در این اقامتگاه‌ها زیر دیپلم هستند، یک درصد دارای ناتوانی جسمی و معلولیت هستند، ۱.۵ درصد مشکلات جسمی و روانی دارند و همچنین مطابق نیاز سنجی صورت گرفته ۹۵ درصد این افراد در بدترین وضعیت گذراندن اوقات فراقت به سر می‌برند.
ارائه گزارش وزارت بهداشت از آسیب‌های اجتماعی بخش دیگری از این جلسه بود. اگرچه بسیاری از آمار ارائه شده در این گزارش محرمانه تلقی شد و اجازه انتشار پیدا نکرد! اما همان میزان آمار منتشر شده نیز کافی بود تا ذهن بسیاری از شهروندان و مسئولان را به خود مشغول کند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت از لزوم تغییر رویکرد در برخورد با آسیب‌های اجتماعی گفت و افزود: شعار ما در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی باید کاهش نابرابری‌های اجتماعی باشد.
سیاری با انتقاد از عملکرد دولت‌ها در موضوع رفاه اجتماعی اضافه کرد: باید شرایط زندگی روزانه مردم را بهبود ببخشیم، زیرا طی چند دهه اخیر شرایط زندگی مردم براساس شاخص‌های مختلف سخت‌تر شده است. بهره‌مندی ناعادلانه از قدرت، ثروت، منابع و خدمات، از ریشه‌های بروز آسیب‌های اجتماعی است که باید با آن مقابله شود.
وی خشونت، اعتیاد، فرار از منزل و زنان ویژه را از جمله مشکلات دیگر حاشیه‌نشینی دانست.

آمار معتادان متفاوت از آمار ستاد مبارزه با موادمخدر است
وی تاکید کرد: براساس آمار ستاد مبارزه با موادمخدر، یک میلیون و ۳۵۰ هزار معتاد وجود دارد که آمار وزارت بهداشت رقم دیگری را نشان می‌دهد.
سیاری درخصوص ارتباط با زنان ویژه افزود: کمترین میزان ارتباط با این دسته زنان به سیستان و بلوچستان، لرستان و همدان است. همچنین بیشترین میزان حضور این دسته از زنان در استان‌های گلستان، تهران، البرز و کمترین در خراسان جنوبی، آذربایجان شرقی و زنجان است.
معاون وزیر بهداشت اگرچه آمارهایی از تعداد زنان ویژه در کشور و میزان تماس مردان با آنها داشت و معتقد بود مخفی کردن امار مشکلی را از کشور حل نمی کند، اما از رسانه‌ای کردن آنها خودداری کرد. همچنین آمار میزان تماس‌های جنسی در میان دانش‌آموزان که از سوی معاون وزیر بهداشت مطرح شد، با انتقاداتی از سوی برخی اعضای ستاد مواجه شد بطوریکه نماینده وزارت آموزش و پرورش در ستاد ملی ساماندهی امور جوانان خواست در صورتی که آماری از میزان آسیب‌های اجتماعی در میان دانشجویان علوم پزشکی دارد، آن را بیان کند.
انتخاب ۲ منطقه نمونه برای انجام فعالیت‌های اجرایی در مناطق و سکونتگاه‌های غیررسمی تنها مصوبه شصت و چهارمین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان بود که طی آن مقرر شد ۲ منطقه نمونه به عنوان پایلوت انتخاب شوند. همه دستگاه‌ها آمادگی خود را اعلام کردند تا در قالب یک کار ملی، برنامه‌های خود را در این دو منطقه به اجرا درآورند، سپس نتایج فعالیت‌ها بررسی و اعلام خواهد شد تا آثار آن در توسعه و بهبود شاخص‌های سکونت‌گاه‌ها مشخص و سپس این طرح در تمامی سکونت‌گاه‌های غیررسمی اجرا شود.
اما در انتهای این جلسه دو سوال باقی می‌ماند، وزیر ورزش و جوانان کجایی؟دقیقا کجایی؟ طرفداران دسترسی به اطلاعات آزاد و دولتی‌هایی که به این رویه افتخار می‌کردید، شما نیز کجایید؟! دقیقا کجایید؟ آیا با این رویه می‌توان میزان آسیب‌های اجتماعی را کم کرد، با توجه به نیامدن موضوع در برنامه ششم توسعه و تخصیص نیافتن بودجه بی‌اهمیتی برای وزیر و محرمانه تلقی شدن برخی آمارها باید دید آیا می‌توان آسیب‌ها و ناهنجاری‌های موجود را اصلاح کرد؟!

https://siasatrooz.ir/vdciuqa3.t1aqv2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی