?>?> ریشه‌های یک رنج | سیاست روز
شنبه ۷ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۳
کد مطلب : 112205

ریشه‌های یک رنج

مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ای را در محکومیت نقض حقوق بشر و سرکوبگری دولت میانمار علیه مسلمانان و دیگر اقلیت‌ها در منطقه «روهینگیا» تصوی

مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ای را در محکومیت نقض حقوق بشر و سرکوبگری دولت میانمار علیه مسلمانان و دیگر اقلیت‌ها در منطقه «روهینگیا» تصویب کرد. این قطعنامه که با ۱۳۴ رای موافق، ۹ رای مخالف و ۲۸ رای ممتنع تصویب شد، از دولت میانمار می‌خواهد هرچه سریعتر اقدامات لازم را برای مقابله با نفرت‌پراکنی علیه روهینگیا و دیگر اقلیت‌ها در ایالت‌های «راخین»، «کاچین» و «شان» انجام دهد.قطعنامه بامدادی سازمان ملل، درباره تداوم موج مهاجرت مسلمانان روهینگیا به کشور همسایه یعنی بنگلادش «به دلیل خصومت‌های نیروهای مسلح و امنیتی روهینگیا» طی چهار دهه گذشته، که اکنون تعداد آوارگان آن به ۱.۱ میلیون نفر رسیده، ابراز نگرانی کرد.
این قطعنامه با درخواست برای توقف فوری جنگ و خصومت‌ها در منطقه راخین، می‌گوید: نگرانی عمیقی درباره گزارش‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد افراد غیرمسلح در ایالت راخین، تحت استفاده بیش از حد زور و نقض حقوق بین‌المللی بشری توسط نیروهای مسلح، امنیتی و ارتش میانمار قرار دارند. این قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل در حالی تصویب شده است که اخیرا در لاهه نیز اقدامات دولت میانمار به سرکردگی آن سان سوچی محکوم نموده است. اسناد و شواهد نشان می‌دهد که ارتش میانمار درباره سرکوب اقلیت روهینگیا مدعی‌ عملیات پاکسازی این مناطق از عناصر افراطی بوده است.چندی پیش نیز بازرس سازمان ملل هشدار داد بیش از ۶۰۰ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا که همچنان در میانمار به سر می‌برند، در معرض خطر جدی نسل‌کشی قرار دارند. طبق گزارش سازمان توسعه بین‌المللی انتاریو ، از ۲۵ آگوست ۲۰۱۷، نزدیک به ۲۴ هزار مسلمان روهینگیایی توسط نیروهای دولتی میانمار کشته شده، بیش از ۳۴ هزار نفر با آتش سوخته شده و متجاوز از ۱۱۴ هزار نفر دیگر نیز مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. حال این سوال مطرح است که قطعنامه سازمان ملل تا چه میزان می‌تواند در رفع درد و رنج مسلمانان میانمار تاثیر داشته باشد؟ نگاهی بر تحولات میانمار نشان می دهد که از یک سو دولت حاکم بر این کشور سیاست سرکوب و پاسکازی نژادی مسلمانان را صورت می دهد و از سوی دیگر کشورهای غربی مدعی حقوق بشر در برابر این سرکوب‌ها سکوت و حتی به حمایت از آن می‌پردازند. گزارش‌ها نشان می دهد که رژیم صهیونیستی از اصلی ترین تامین کنندگان سلاح برای دولت میانمار در این کشتارهاست. با توجه به این شرایط سازمان ملل زمانی می‌تواند به رفع درد و رنج مسلمانان میانمار بپردازد که با سیاسی کاری غرب در حوزه حقوق بشر و حمایت‌های رژیم صهیونیستی از مسلمان کشی مقابله نماید در غیر این صورت وضعیت بحرانی این منطقه همچنان ادامه خواهد یافت و هر روز کشتار بیشتر مسلمان صورت می گیرد. 

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdciurazwt1azr2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی