سه شنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۲
کد مطلب : 118001

مشارکت گسترده و انتخاب صحیح

ثبت نام از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری از دیروز آغاز شد، اما آنگونه که پیش‌بینی می‌شد باتوجه به مخالفت دولت با مصوبه شورای نگهبان، موجی از ثبت‌نام‌کنندگان همچون دوره‌های گذشته به ستاد انتخابات روانه نشد.
اختلاف دولت و شورای نگهبان می‌توانست در یک فضای تعاملی حل و فصل شود، مصوبه شورای نگهبان شروطی را درون خود دارد که باعث بهبود فرآیند ثبت‌نام‌ها از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری می‌شود و بر اساس این روش همچون سنوات گذشته هر فردی بدون ضابطه برای ثبت نام به ستاد مراجعه می‌کند.
در دوره‌های گذشته نوع ثبت‌نام‌ها باعث استهزاء شده بود که حتی رسانه‌های خارجی نیز به آن پرداخته و از آن برای تخریب ایران بهره برده‌اند. اما در هر صورت در این دوره با نگاه به نخستین روز ثبت نام‌ها رونقی در آن دیده نشد و تعداد اندکی از داوطلبان به ستاد انتخابات برای ثبت نام مراجعه کردند. شاید دولت تصور می‌کند که اگر روش ثبت‌نام همچنان مانند گذشته باشد، تنور انتخابات داغ می‌شود و مشارکت مردم نیز افزایش می‌یابد، اما چنین تصوری اشتباه است. انتخابات نیازمند یک شوک است تا مشارکت افزایش یابد، کارکرد دولت حتی بر تصمیم داوطلبانی که در هر دوره از انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام می‌کردند تأثیر گذاشته است. بی‌رونقی در ثبت‌نام‌های بی‌ضابطه مؤید این ادعا است.
کمی بیش از یک ماه دیگر انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود، نام افرادی که برای این انتخابات بر سر زبان‌ها افتاده و برخی از آنها ثبت نام کرده‌اند، چنگی به دل نمی‌زند، در هر دو طیف سیاسی کشور هنوز جمع‌بندی بر سر نامزد یا نامزدهای انتخابات دیده نمی‌شود، اما در میان اردوگاه اصولگرایان بارقه‌هایی دیده می‌شود که شاید بتواند شرایط و فضای انتخاباتی را تغییر داده و گرم کند.
نظرسنجی‌هایی که تاکنون انجام شده از اقبال به حجت الاسلام والمسلمین رئیسی خبر می‌دهد و البته یک نظرسنجی غیررسمی نیز نشان می‌دهد که محمود احمدی‌نژاد نیز از اقبال برخوردار است. جدای از آن که او احراز صلاحیت می‌شود یا نه، نباید افکار عمومی در انتخاب خود اشتباه کنند و راهی که یکبار یک نفر برای دو دوره و به مدت ۸ سال پیموده تکرار شود.
رؤسای جمهور پیشین هرآنچه در چنته داشته‌اند در دوران ریاست جمهوری خود به کار برده‌اند و اکنون نمی‌توان از آنها طرح و برنامه‌ای ویژه و کارآمد دید. اکنون مهم در انتخاباتی که ۲۸ خرداد ماه برگزار می‌شود، مشارکت مردمی است، تاکنون نظرسنجی‌های انجام شده درباره مشارکت عدد خوبی را نشان نداده است، اما هرروز که به زمان برگزاری نزدیک‌تر می‌شویم، درصد مشارکت بالاتر می‌رود.‌
قاعدتاً اعتراض مردم و دلسردی آنها در این برهه به خاطر عملکرد دولت تدبیر و امید است، اما این را باید در نظر داشت که دولت تدبیر و امید برای دو دور ریاست جمهوری از سوی مردمی انتخاب شد که اکنون ناراضی و معترض هستند و باید برای ایجاد تغییرات بهتر و انتخاب گزینه‌ای با ویژگی‌هایی که شامل کارنامه، برنامه، انقلابی و با مدیریت جهادی باشد وارد میدان انتخابات شوند و انتخابی از روی آگاهی کامل داشته باشند.
دشمنان و جریان ضد انقلاب بر کاهش مشارکت می‌دمند و سعی دارند تا مشارکت هر چه بیشتر پایین بیاید، تشخیص و درک تفاوت شرایط با دوره‌های گذشته اکنون از هر زمان دیگری روشنتر است، به آسانی می‌توان به این نتیجه رسید چه جریان‌هایی و برای چه، درصدد کاهش مشارکت هستند.
روشنگری در این زمینه می‌تواند مشارکت را بالا ببرد، از یک‌سو آمریکایی که برجام را امضا کرده بود، اما با خروج از آن فشار حداکثری را در پیش گرفت و از سوی دیگر سوء مدیریت‌هایی که در این چند ماه گذشته شدت گرفت، مردم را ناراضی کرد. حتی در آستانه انتخابات نیز تلاش نشد تا اوضاع اقتصادی اندکی بهبود یابد، اما اگر مردم خواهان بهبود شرایط هستند یک راه قطع تفکر دولت حاکم، در انتخابات ۲۸ خرداد است و دوم انتخاب فردی است که بتواند کشور را از این وضعیت نجات دهد که تاکنون کارنامه درخشانی در کارکردهای خود داشته است. مشارکت گسترده و انتخاب صحیح است که می‌تواند راهگشا باشد.

نویسنده: محمد صفری

https://siasatrooz.ir/vdciuvazzt1azu2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی