جمعه ۲۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۳
کد مطلب : 98750

چرایی عملیات رقه

سوریه همچنان از اصلی‌ترین کانون‌های تحولات منطقه و جهان است. در حالی از یک سو...

سوریه همچنان از اصلی‌ترین کانون‌های تحولات منطقه و جهان است. در حالی از یک سو عملیات نظامی ارتش سوریه و متحدانش علیه تروریسم ادامه دارد و از سوی دیگر مذاکرات سیاسی در قالب مذاکرات ژنو و آستانه ادامه دارد که برخی اخبار و گزارش‌ها درباره طرح نظامی آمریکا در سوریه منتشر شده است.
بنابر اعلام مقام‌های آمریکایی، یک یگان توپخانه‌ای تفنگداران دریایی این کشور برای کمک به نیروهای محلی در عملیات رقه در سوریه مستقر شده است. سرهنگ جان دوریان، سخنگوی ائتلاف تحت هدایت امریکا، گفت نیروهای امریکایی مستقردر سوریه با نیروهای دموکراتیک سوریه - ائتلافی از شبه‌نظامیان کرد و عرب که با داعش می‌جنگند - همکاری خواهند کرد اما در خطوط مقدم جنگ حضور نخواهند داشت.دوریان با اشاره به حضور تقریباً ۵۰۰ نظامی امریکایی که پیشتر به سوریه اعزام شده بودند، شمار نفرات این یگان تازه اعزام‌شده را ۴۰۰ نفر عنوان کرد.
حال این سوال مطرح می‌شود که ریشه این اقدام چیست و چرا آمریکا به سمت گزینه نظامی پیش رفته است؟ پیش از هر چیز باید گفت که این طراحی از دوران اوباما بوده و ترامپ آن را ادامه داده است لذا می‌توان گفت که این طرحی براساس راهبرد آمریکا در سوریه و منطقه است. در این میان رویکرد به گزینه نظامی در مقطع کنونی که تروریست‌ها شکست‌های گسترده‌ای را متحمل شده‌اند این اقدام می‌تواند برای روحیه دادن به آنها باشد در حالی که در ظاهر ادعای مبارزه با آن را سر می‌دهد. نکته مهم دیگر سیاست‌های منطقه‌ای آمریکا در قبال آنانی است که ادعای همپیمان آمریکا مطرح می‌شوند. این روزها سیاست آمریکا براساس فروش تسلیحات به کشورهای عربی است.
آمریکا از یک سو تلاش دارد تا خود را متحدی مطمئن برای این کشورها معرفی نماید و از سوی دیگر طرح فروش تسلیحات به آنان را اجرایی سازد. جنگ یمن و نیز اقدام نظامی در سوریه بهانه‌های آمریکا برای این اقدام است. گزارش‌های منتشره حاکی است وزارت خارجۀ دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، ازسرگیری فروش سلاح به عربستان سعودی را تصویب کرده است. چندی پیش ترامپ اعلام کرده بود که کشورهای عربی صرفا پول دارند و برای ایجاد منطقه امن در سوریه باید بهای آن را بپردازند. اکنون می‌توان گفت عملیات رقه در چارچوب همان سخنان است و آمریکا با ادعای اجرای این عملیات به دنبال سرکیسه کردن کشورهای عربی در قالب تامین هزینه‌های این عملیات و نیز فروش تسلیحات به کشورهای مذکور است.
آنچه مسلم است آنکه اقدام آمریکا در رقه نه برای حل بحران سوریه بلکه اقدامی در جهت ادامه بحران‌سازی در منطقه و البته از آن مهمتر برای آمریکایی‌ها فروش تسلیحات به کشورهای عربی است که سیاست اصلی ترامپ یعنی سرکیسه کردن این کشورها را در برمی‌گیرد.

مولف : قاسم غفوري
https://siasatrooz.ir/vdciuya3.t1avw2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی