شنبه ۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۱
کد مطلب : 88760
بی‌جواب ماندن نامه چهار هزار پزشک به رئیس‌جمهور

دود سرطان ريه به چشم همه مي‌رود

دود سرطان ريه به چشم همه مي‌رود

مصرف هربار قليان معادل با مصرف ۳۰۰ نخ سيگار است؛ قلياني كه امروز به يكي از تفريح‌هاي اصلي قشر نوجوان و جوان تبديل شده است و مقابله چنداني با آن نمي‌شود.
در حاليكه سرطان ريه جامعه ايراني را تهديد مي‌كند، در اوایل تیرماه سال‌جاری، بیش از ۴ هزار متخصص پزشکی کشور برای مهار سونامی ‏سرطان (قلیان) از رئیس‌جمهور درخواست کردند تا بر‌اساس قوانین موجود ‏جلوی گسترش روزافزون این پدیده خانمان‌سوز گرفته شود اما بعد از گذشت دو ماه از اين درخواست هنوز اتفاق خاصي در اين خصوص رخ نداده است.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در همين خصوص با اشاره به اینکه متاسفانه تاکنون اقدامی درباره نامه درخواست بیش از چهار پزشک به رئیس‌جمهور در‌خصوص مهار سونامی مصرف قلیان صورت نگرفته است، گفت: گسترش قلیان و آلوده شدن جوانان از بی‌توجهی دولت است.
علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی و نماینده مجلس اظهار داشت: با اجرا نشدن قانون جمع‌آوری قلیان، روزانه عده‌ای از مردم در حال ‏مریض شدن، ابتلا به عوارضی همچون سرطان و در نهایت مرگ هستند. همچنین، هزینه‌های کشور به شدت در حال افزایش است. ‏مصرف قلیان با سرعت بسیار سرسام‌آوری درحال افزایش است و ما نمی‌توانیم نسبت به جان انسان‌ها بی‌تفاوت باشیم‎.‎
نماینده مجلس شورای اسلامی (دوره هشتم) از حوزه انتخاباتی ‏تهران و البته یکی از پزشکان امضاء‌کننده نامه درخواست بیش از چهار پزشک کشور در‌خصوص مهار سونامی مصرف قلیان، به سازمان بسیج جامعه پزشکی گفت: ۴ هزار پزشک از رئیس‌جمهور خواهش کردند که قانون مربوط به ‏جمع‌آوری قلیان را به طور کامل اجرا کند‎.‎ 

اگر حتی یک پزشک نیز درخواست بکند باید جدی گرفته شود
مرندی گفت: عقیده بنده به عنوان یکی از امضاء‌کنندگان این نامه این است که اگر حتی فقط یک پزشک هم درخواست ‏می‌کرد، به دلیل اهمیت سلامتی مردم جا دارد توسط رئیس‌جمهور جدی گرفته شود‎.‎ وی ادامه داد: متاسفانه تاکنون اقدام فوری که مورد انتظار ما بود صورت نگرفت. خوشبختانه ما در رابطه با جمع‌آوری قلیان، ‏قانون محکم داریم و درخواستمان چیزی جز اجرای مو به موی قانون نیست. ‎
مرندی افزود: با اجرا نشدن این قانون، روزانه عده ای از مردم در حال مریض شدن، ابتلا به عوارضی همچون سرطان و نهایتاً ‏مرگ هستند. همچنین، هزینه‌های کشور به شدت در حال افزایش است.‎ ‎
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی راهکار خود را اینچنین بیان کرد: درخواست ما از رئیس‌جمهور این است که به وزارت ‏بهداشت، وزارت اقتصاد، وزارت ارشاد و همه کسانی که سهمی در این ماجرا دارند؛ دستور جمع‌آوری قلیان‌ها را بدهد و ‏همچنین نیروی انتظامی می‌بایستی اجازه ندهد در هیچ یک از اماکن عمومی مانند پارک‌ها و‌... قلیان کشیده شود‎.‎
وی گفت: دولت باید باید کل دخانیات، چه قلیان و چه سیگار برخورد کند، اما اکنون مصرف قلیان با سرعت ‏بسیار سرسام‌آوری درحال افزایش است و ما نمی‌توانیم نسبت به جان انسان‌ها بی‌تفاوت باشیم‎.‎
مرندی علت گسترش قلیان و آلوده شدن جوانان را بی‌توجهی دولت دانست و خاطرنشان کرد: اگر یک قانون اجرا ‏نشود به مرور اجرایی نشدن آن سبب عادی شدن موضوع می‌شود. برای مثال اگر مردم به راحتی از چراغ قرمز عبور کنند پس ‏از مدتی تصور می‌شود که چراغ قرمز یک وسیله تزئینی است و دیگر کسی به وجود آن اهمیت نمی‌دهد‎. 

قلیان‌سراهای دارای مجوز راحت بمانند
مدیر اجرایی جمعیت مبارزه با دخانیات از تصمیم‌های اولیه اتخاذ شده جهت ممنوعیت عرضه قلیان در قهوه‌خانه‌ها و قلیان‌سراهای بدون مجوز خبر داد.
علی طاهری گفت: طی جلسات برگزار شده، وزارت صنعت، معدن و تجارت جهت اعلام فهرست قهوه‌خانه‌ها و قلیان‌سراهای فاقد مجوز اعلام آمادگی کرده و این جمع‌بندی صورت گرفته که قهوه‌خانه‌های فاقد مجوز تا ۳۱ شهریور ماه اعلام شوند تا اقدامات قانونی لازم در مورد آنها اعمال شود. البته این امر باید در ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات به تصویب برسد.
وی با بیان اینکه تا ۳۱ شهریور‌ماه قهوه‌خانه‌ها و قلیان‌سراهای فاقد مجوز مشخص می‌شوند، گفت: در این زمینه پیگیری‌های جمعیت مبارزه با دخانیات آغاز شده و اقدامات انجام شده در برخی استان‌ها نظیر کرمانشاه، همدان و به ویژه استان قزوین نیز پیشرفت خوبی داشته است.
وی همچنین از تعیین زمان مشخص برای تمدید مجوز قهوه‌خانه‌ها و قلیان‌سراهای دارای مجوز خبر داد. طاهری با بیان اینکه در این امر مهم‌ترین چالش ما عدم اجرای قانون است، گفت: ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات با نظارت بر اجرای مصوبات در جهت اجرای قانون تلاش می‌کند.
وی ادامه داد: به دنبال تعامل سازمان‌ها و ارگان‌های مسئول در این امر و برگزاری جلسات ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات در وزارت بهداشت، تصمیم‌های خوبی در این زمینه گرفته شده است. طاهری همچنین اقدامات و مصوبات ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات را مورد اشاره قرار داد و گفت: برنامه‌های جدیدی در دست اجراست که به زودی به تصویب ستاد کنترل و مبارزه با دخانیات می‌رسد.

حرف آخر
در كشورهاي بسياري در دنيا قوانین ‏سفت و سختی از قبیل جریمه برای استفاده از دخانیات وجود ‏دارد اما نكته مهم و جالب مهمتر اینکه این قوانین در آن كشورها اجرا می‌شود و صرفاً در ‏حد قانون نیست.

https://siasatrooz.ir/vdciuyav.t1avq2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی