?>?> رسانه ملي در آستانه تحولي دوباره | سیاست روز
سه شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۸
کد مطلب : 89958
ضرغامي جاي خود را به سرافراز داد

رسانه ملي در آستانه تحولي دوباره

رسانه ملي در آستانه تحولي دوباره

ده سال دوره مناسبي است براي آنكه هر مديري آنچه در چنته مديريتي خود دارد، رو كند تا رشد و تعالي را از آن سازمان خود كند. ده سال عمري است براي خود و حالا عزت الله ضرغامی كه از سال ۸۳ سكان رسانه ملي، تنها رسانه‌اي در ايران كه اختيار پخش برنامه‌هاي راديو و تلويزيوني را در اختيار دارد، در دست او بود، با رياست بزرگ‌ترين رسانه كشور خداحافظي كرد و جاي خود را به معاون خود محمد سرافراز داد. ضرغامي را بدون شك مي‌توان حالا يكي از كارشناس‌ترين و مطلع‌ترين افراد از چند و چون جريانات كشور در حوزه‌هاي مختلف دانست. صدا و سيما نهادي است كه شرايط اختصاصي آن ايجاب مي‌كند تا مدير تكيه زده بر راس اين هرم با برترين نهادهاي قانوني، نظارتي و امنيتي مراودات موثري داشته باشد. حالا اما ضرغامي با پايان يافتن ۱۰سال مديريتش با تمام سختي‌ها و خاطرات كار و قوت و ضعف‌هايش جاي خود را رسما و طي مراسمي با حضور مسئولان بلندپايه نظام به جانشينش داد.
دوران مهندس ضرغامي دوراني بود كه گويا بيش از توجه به تقويت محتواي برنامه‌ها، صداوسيما در مسير گذر از آنالوگ بودن و افتادن در وادي ديجيتالي و افزايش چشم‌گير تعداد شبكه‌هاي راديويي و تلويزيوني رسانه ملي راهبرد اين سازمان شد.
اما روز گذشته آيين تجليل از مهندس ضرغامي و معارفه دكتر سرافراز در حالي برگزار شد كه بر پس زمينه مراسم برگزاري اين آيين جمله «صدا و سيما در آستانه تحولي ديگر» چشم‌نوازي مي‌كرد. شايد اين يعني اينكه رياست جديد كه اتفاقا در نوعي سكوت خبري و بي‌حاشيه به سمت رياست اين سازمان رسيده و بيش از ۲۰ سال حضور مديريتي در اين سازمان را در عقبه خود دارد، تلاش دارد تا در تحولي ديگر، تحول كمّي دوران ضرغامي را با تحول محتوايي دوران خود تكامل بخشد. اين همان انتظار ويژه‌اي است كه از دكتر محمد سرافراز مي‌رود تا با حضور خود در جايگاه رياست صدا و سيما نفسي تازه را به بزرگ‌ترين رسانه بي‌بديل كشور تقديم نمايد.
روز گذشته «محمد سرافراز» در مراسم معارفه خود به عنوان رئیس جدید رسانه ملی گفت: مولفه‌های قدرت در دنیا تغییر کرده و امروزه بمب هسته ای و تکنولوژی برتر ابزار ابرقدرتها نیست. بلکه قدرت و پردازش اطلاعات حرف اول را می‌زند.
وی ادامه داد: سهم رسانه ملی در سبد روزانه مردم افزایش پیدا کند. در امریکا روزانه بیش از ۱۱ ساعت از رسانه استفاده می‌کنند و این چیزی بیش از ۲ سوم وقت غیر از خواب آنهاست.
وی اظهارداشت: رسانه ملی برای انجام ماموریت گسترده خود احتیاج به چابک سازی و اصلاح روش کار دارد. باید در تولیدات برون سپاری صورت بگیرد و تعاملی بشود. توسعه کمی و کیفی بیشتر باید بشود و سهم و توجه ما به کیفیت است. جدول پخش امروزه در اختیار کاربر و مخاطب است و این جور نیست که ما تعیین کنیم چه برنامه ای را مخاطب در چه ساعتی ببیند.
سرافراز گفت: دیدگاه خود را نسبت به تغییرات منطقه ای گسترده تر می‌گویم. امریکا، کشورهای عراق و افغانستان را اشغال نظامی کرد و با تدابیری که در این رسانه با توجه به رهنمودهای رهبری انجام شد، این ترفندها در داخل کشور که همان فتنه ۸۸ بود، سرکوب شد. هدف فتنه ۸۸ سرنگونی حکومتی بود که با آراي مردمی اداره می‌شود، بعد از آن هم بیداری اسلامی را داشتیم که حکومت‌های استبدادی یکی پس از دیگری سرنگون شدند. ترفند غربی‌ها چه بود؟ این که در این کشورها جنگ مذهبی و داخلی راه انداخت. حالا نتیجه آن نیز جنگ علیه تروریسم شد. «سیدعزت الله ضرغامی» هم در مراسم تودیع خود طی سخنانی ضمن قدردانی از حاضران در مراسم گفت: نکته اول من تقاضا می‌کنم کتاب «روای صادق» را مطالعه کنید. این کتاب عملکردی نیست و آموزشی است و همیشه باید پیش روی کارشناسان ما و مدیران ما باشد که به ابعاد کار رسانه ملی پی ببرند. همان طور که مقام معظم رهبری گفتند این سازمان بسیار پیچیده است که خیلی‌ها به آن آشنایی ندارند.
وی ادامه داد: نکته دوم درباره تورق افق رسانه است که در این سالها بحث‌های مهمی را با نگاه مقام معظم رهبری پیگیری کرده است و اگر عمری باقی باشد مطالب مربوط به افق رسانه را در دانشگاه صداوسیما خواهیم داشت و در کنار نگاه کلاسیک بحث‌های مبنایی در حوزه‌های مختلف را مورد توجه خواهیم داشت.
وی اظهارداشت: بزرگترین پشتوانه رسانه ملی جز مقام معظم رهبری که به رسانه اقتدار می‌دهند، مردم هستند. رسانه ملی واقعا با مردم زندگی می‌کند و مردم به این رسانه وصل هستند و اگر به نقاط دور بروید و بفهمند سازمانی هستید، می‌گویند چرا ما نمی‌توانیم شبکه‌ها را خوب دریافت کنیم.
وی در ادامه گفت: سازمان باید اداره شود. در دوران آقای سرافراز کار پیچیده تر از دوران من است چون تولیدات بیشتر خواهد شد و رسانه‌ها بیشتر خواهند شد. برخی مزیت‌های نسبی ما با سرمایه گذاری‌های وحشتناکی که در حال انجام است، در حال گرفتن است. دولت باید کمک جدی بکند. درآمد سازمان فقط کفاف حداقل‌ها را می‌دهد. الان ۳هزار و ۲۰۰ میلیارد برآورد شده ولی فقط هزار و ۸۰۰ میلیارد به ما داده می‌شود و بقیه را باید خودمان تامین کنیم. باید کمک بشود. جناب آقای دکتر روحانی حتما باید کمک کنند. الان هم که می‌گویند خوب شد آقای سرافراز آمد و رسانه فراجناحی شد، خوب باید کمک هم بکنند. برخی می‌گویند رسانه ملی نیاز به جراحی بزرگ دارد که جراحی خرج دارد. ضمن اینکه جراحی‌ها وظیفه ما در رسانه ملی است.

https://siasatrooz.ir/vdciv3av.t1a3w2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی