دوشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۶
کد مطلب : 113880
مبارزه با کووید ۱۹ به اقتدار نیاز دارد

خواهش درمانی بر کرونا بی‌اثر است

خواهش درمانی بر کرونا بی‌اثر است

درست از زمانی که کرونا در قم شایع شد بسیاری از دست اندرکاران و کارشناسان از دولت و مسئولان بهداشتی و عوامل ستاد کرونا خواستند که در قم قرنطینه اعمال کنند، اما دولت در آن زمان در این باره تصمیم نگرفت و حتی برخی از مسئولان بهداشتی کشورمان اعمال قرنطیه را روشی منسوخ شده اعلام کردند.
دولت عقیده داشت که بایستی مردم با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و آگاه سازی، خود را از ابتلای به این بیماری حفط کنند.
زمان گذشت، تعداد بیماران افزایش یافت و با افزایش شیوع بیماری در کشور، نمایندگان بسیاری از شهرها خواستار منع آمد و شد بین شهری شدند و کار به جایی رسید که مردم برخی شهرها، در ورودی شهرهایشان مستقر شده و جلوی ورود مسافران را به شهرشان گرفتند و از آنجا که مشخص بود ادامه این روند، مشکلات عدیده اجتماعی و امنیتی ایجاد خواهد کرد دولت منع مقررارت رفت و آمد میان شهر و اعمال دور کاری، تعطیلی مدارس و بسیاری از قوانین مرتبط به قرنطینه شهری از جمله وسایل نقلیه عمومی را به اجرا گذاشت.
تبلیغات رسانه ها، آموزش عمومی و ترس مردم از بیماری موجب شد تا روند بیماری رو به کاهش گذارد.
اما با شروع تعطیلات عید، گویا برخی فکر کردند که کرونا نیز به تعطیلی می رود ، بنابراین عده ای که هنوز عمق فاجعه را درک نکرده بودند و از هر نوع تعطیلاتی استنباط تفریحی داشته و دارند ، کوله بار سفر را بسته و با خود ویروس را به سراسر کشور منتقل کردند.
این امر موجب شد تا اثر این تعطیلات خنثی شده و از سوی دیگر تعطیلی طولانی مدت معیشت بسیاری را در خطر قرار دهد.
در این میان فرا رسیدن ماه مبارک رمضان ، برکات بسیاری همراه خود داشت که یکی از آنها جلوگیری از سفرهای غیر ضروری بود. اما با پایان رسیدن ماه مبارک رمضان ، تعطیلی‌های عید فطر و در ادامه تعطیلی مدارس و شایعاتی مبتنی بر گرم شدن هوا و از بین رفتن کرونا موجب شد تا برخی احساس خطر را فراموش و راهی مقاصد مختلف گردشگری شوند.
در این میان هر چه که وزیر بهداشت از مردم «خواهش» می کند که سفر نروید و به شمال لشکر کشی نکنید مردم به سفر می روند!

شیوع کرونا در جنوب، احتمال همه گیری مجدد در شمال
اخیراً سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گزارش کاملی به رئیس جمهور درباره وضعیت بیماری کووید ۱۹ در کشور تاکید کرد: با همکاری و همراهی مردم در رعایت اصول بهداشتی خوشبختانه شاهد شیب نزولی ویروس کرونا در کل کشور هستیم اما متاسفانه در یک یا دو استان و چند شهر بدلیل عدم رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی شاهد رشد تعداد مبتلایان هستیم.
در همین حال هدایت الله خادمی نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت استان خوزستان و برخی از استان‌های جنوبی در زمینه شیوع ویروس کرونا، اظهار داشت: در حال حاضر مردم خوزستان و برخی دیگر از استان‌های جنوبی با مشکلات متعددی که ناشی از شیوع ویروس کرونا است مواجه هستند و برای حل این مشکل، هم باید خود مردم همکاری کنند و هم ستاد مقابله با کرونا و مسئولان اجرایی اقدامات اساسی انجام دهند.
وی با بیان اینکه متاسفانه بعضا در مواردی برخی از مردم در خوزستان موارد بهداشتی و پروتکل‌های ستاد مقابله با ویروس کرونا را چندان جدی نمی‌گیرند، افزود: همین مسئله باعث شیوع هر چه بیشتر این ویروس و بالا رفتن تعداد مبتلایان به کرونا در میان هموطنانمان در استان‌های جنوبی شده است.
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس با بیان اینکه متاسفانه برخی از اهالی استان‌های جنوبی کشور ابتلای خود به ویروس کرونا را پنهان می‌کنند، گفت: در برخی از موارد اشخاص پس از اعلام مثبت شدن آزمایش کرونا، از بستری شدن در بیمارستان سر باز زده و به فعالیت‌های عادی و روزمره خود ادامه می‌دهند که همین مسائل باعث شیوع هر چه بیشتر این ویروس می‌شود.
به گفته خادمی شرکت چند هزار نفری بدون رعایت فاصله گذاری اجتماعی در مراسم خاکسپاری یکی دیگر از عوامل شیوع ویروس کرونا است که لازم است هموطنان در شرایط فعلی در این استان‌ها برای حفظ سلامتی و جان خود، خانواده، بستگان و همچنین همشهری‌های خود از شرکت در چنین مراسمی خودداری کنند.
وی با تاکید بر اینکه برای گرفتن تست کرونا از مردم باید به آن‌ها التماس کرد، بیان داشت: تاکید بر رعایت اصول بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و همچنین شیوه نامه‌های وزارت بهداشت برای حفظ سلامتی و جان خود همشهریان و هموطنان است تا تعداد مبتلایان و جانباختگان ناشی از کرونا کاهش یابد.
نماینده ایذه و باغملک در مجلس تصریح کرد: اگر وضع به همین منوال ادامه یابد کنترل و مقابله با ویروس کرونا در این استان‌ها دشوار خواهد شد .
از سوی دیگر محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه از هموطنان و بویژه تهرانی‌ها می‌خواهیم که به استان‌های شمالی سفر نکنند، گفت: مسافرت‌های اخیر در سطح استان مازندران احتمال بروز موج جدید بیماری را افزایش خواهد داد.
کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت نیز گفت: با شناسایی ۲۰۲۳ مورد جدید کووید-۱۹در کشور، مجموع مبتلایان کووید۱۹ در کشور به ۱۳۷۷۲۴ نفر رسید.
فرماندار تهران نیز گفت: اوضاع در حال حاضر بهتر شده و نگران این هستیم که زمانی ویروس کرونا عادی شود و اگر این اتفاق بیفتد به دوران اوج این بیماری باز خواهیم گشت. عیسی فرهادی فرماندار تهران درباره عدم استفاده شهروندان از ماسک و دستکش در وسایل حمل و نقل عمومی اظهار داشت: بار‌ها به این موضوع تاکید شده است و خواهش ما این است که مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند چرا که تنها راه مقابله با ویروس کرونا، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی مردم است.
فرماندار تهران افزود: اگر این موضوعات رعایت نشود قطعا تعداد زیادی به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند و خدمات رسانی در مراکز درمانی هم کندتر خواهد شد.
لغو محدودیت ها و دستور رئیس جمهور
حسن روحانی در آخرین جلسه ستاد مقابله با کرونا گفت: اعلام دقیق بیماری و بسیج همه کشور برای مقابله با این بیماری، عبور از حالت خطرناک و کنترل شیوع آن با طرح فاصله گذاری اجتماعی و فاصله گذاری هوشمند اجتماعی و بازگشایی‌های تدریجی و پلکانی کسب و کارها، سه مرحله‌ای بود که تقریبا به جز در برخی مناطق، از آن مراحل عبور کرده‌ایم.
وی با اشاره به اینکه اماکن و صحن حرم ها با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی از بعد از عید فطر گشایش می‌یابد، افزود: درباره بازگشایی کل مساجد و پایان محدودیت برای فعالیت پاساژها، ظرف هفته جاری بررسی ها تکمیل و در جلسه شنبه آتی درباره آنها تصمیم گیری می شود.
روحانی اظهارداشت: از هفته آتی یعنی از دهم خرداد همه کارمندان اداری البته با مراعات تمامی دستورالعمل‌ها از ساعت ۷ و ۳۰ دقیقه تا ۱۴ و ۳۰ در محل کار خود حضور خواهند یافت. بعد از اعلام این اظهارات، رئیس جمهور با وزیر کشور دیدار و پس از آن به وزیر کشور دستور داد به استانداران استانها و مسئولان شهرهایی که در روزهای اخیر شاهد رشد تعداد مبتلایان به ویروس کرونا بوده‌اند، ابلاغ کند که مراقبت ها را افزایش داده و با توجیه افکار عمومی و اطلاع رسانی دقیق، مردم را به رعایت کامل اصول بهداشتی دعوت کنند.
روحانی ضمن دریافت گزارش وضعیت برخی استانها و چند شهر کشور که به دلیل رعایت نکردن اصول بهداشتی از سوی مردم، ابتلا به ویروس کرونا رشد داشته است، تاکید کرد: مردم این استانها و شهرها باید توجه داشته باشند که اگر اصول و مقررات بهداشتی را رعایت نکنند، ممکن است مجبور به بازگرداندن برخی محدودیت ها شویم.

خواهش درمانی
اگرچه بسیاری معتقدند دولت و مقامات مسئول در روند اطلاع رسانی، پیشگیری به موقع و اِتخاذ تصمیمات ویژه جهت مبارزه با «کرونا» اشکالات و نقاط ضعف مهمی داشته و میتوانستند با اقدامات سریع و بدون اغماض، این بحران را بهتر و سریعتر کنترل و تحت مدیریت خود درآورند، اما می‌توانستند با اعمال تصمیمات سخت‌تر از گسترش بیشتر ویروس کرونا جلوگیری کنند.
با این حال اخیراً شاهد افزایش تعداد مبتلایان به این بیماری در برخی از شهرهای کشور هستیم، موضوعی که نشان می دهد تصمیمات دولت از یک سو و از سوی دیگر سیاست خواهش درمانی جوابگوی حل این مشکل نیست. درحالی که علیرغم تأکید همه مقامات مسئول به بحرانی بودن اوضاع و اذعان ب اینکه باید مردم در خانه بمانند و خود را فعلاً در منزل قرنطینه کنند، بازگشایی کامل ادارات و بانکها هیچگونه توجیه منطقی ندارد.
دولت از طرفی میگوید کسی از خانه بیرون نیاید و در منزل قرنطینه باشد و از طرف دیگر مردم را تحت عنوان کارمند به خیابانها میکشند تا به سر کار خود رفته و منتظر ارباب و رجوع باشند!
یعنی نوعی به مردم میگویند که در خانه نمانید و بروید بیرون و کارهای اداری خودتان را انجام دهید چون ادارات باز است! از طرف دیگر گویا دولت با مردم رودبایستی دارد، در زمان تعطیلات آنطور که باید و شاید سختگیری‌های لازم را اعمال نکرده و پس از افزایش آمار مبتلایان در شهرهای توریستی اعلام می‌کند اگر اصول و مقررات بهداشتی را رعایت نکنند، ممکن است مجبور به بازگرداندن برخی محدودیت‌ها شویم.
معلوم نیست این اما و اگرها برای چیست؟ و فقط هر زمان که وزیر خبر از افزایش سفرها می دهد، رئیس جمهور گله می کند. وقتی عده ای ناآگاه و بی توجه، موقعیت بحرانی کشور را درک نکرده و به توصیه‌ها و اخطارهای مقامات مسئول و «ستاد مقابله با کرونا» توجه نکرده و نمیکنند، باید تفهیم شوند، یا باید جریمه شوند و یا اینکه عمداً در جهت تشدید بحران قدم برمیدارند که باید با آنان شدیدترین برخوردها را انجام داد!! درکل این بخش با تدابیر صحیح قابل کنترل است و با خواهش مشکل کرونا در کشور حل نمی شود. کرونا از انسان به انسان منتقل می شود و هنوز واکسن و دارو هم ندارد. تنها راه این است که برای مدتی روابط انسان ها با یکدیگر به حداقل برسد. این کار هم فقط با اقتدار حاصل می شود و لاغیر. 

نویسنده: کتایون مافی

https://siasatrooz.ir/vdcivpazut1azv2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی