سه شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۴
کد مطلب : 117282

یک فرصت دیگر برای دولت

مسئله توافق ایران با آژانس بین المللی انرژی هسته ای این نیست که این توافق بی نظیراست یا آیندگان درباره آن چه قضاوت خواهند کرد...

مسئله توافق ایران با آژانس بین المللی انرژی هسته ای این نیست که این توافق بی نظیراست یا آیندگان درباره آن چه قضاوت خواهند کرد مسئله این است که این فرصت و امتیاز همزمان با اجرای خروج ایران از پروتکل الحاقی برای چیست؟
توافق ایران و آژانس بر سر بازرسی ها باعث شد تا مجلس به این موضوع ورود کند و بیانیه ای را صادر کند و در ادامه مسئله را به کمیسیون اصل ۹۰ و قوه قضاییه ارجاع دهد.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی روز دوشنبه در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری با ایشان در باره اختلافی که دولت و مجلس با این مسئله پیدا کرده اند تذکراتی دادند که بجا و منطقی است.
ایشان بر این موضوع تأکید کردند که قانون مجلس به طور کامل باید اجرا شود و بر این نکته نیز تأکید کردند که اختلافات را حل کنید تا دو صدایی در جامعه وجود نداشته باشد.
البته رهبر معظم انقلاب اسلامی به نکته مهم تری هم اشاره کرده و بر آن تأکید کردند و فرمودند؛ «ما برای کسب توانایی های هسته ای متناسب با نیازهای کشور مصمم هستیم و به همین علت، حد غنی سازی ایران ۲۰ درصد نخواهد بود و تا هرجا که لازم و نیاز کشور باشد اقدام خواهد کرد مثلاً برای پیشران هسته ای یا کارهای دیگر ممکن است غنی سازی را به ۶۰ درصد هم برسانیم.»
چنین راهبردی خود عاملی برای فشار به طرف مقابل است که تاکنون تعهدات خود را در قبال برجام اجرا نکرده و همچنان بر بی تعهدی خود پافشاری میکند.
جدای از خروج ایران از پروتکل الحاقی که تاکنون آنرا داوطلبانه پذیرفته بود، اکنون غنی سازی ۶۰ درصدی نیز به پروسیه فشار به آمریکا و اروپا اضافه شده است و این بحث نباید از دید مسئولین سازمان انرژی هسته ای کشور و دولت مغفول بماند.
دولت و سازمان ارنرژی هسته ای باید از هم اکنون برنامه ریزی برای غنی سازی ۶۰ درصدی را طراحی کنند و همین مسئله را ابزاری برای فشار به طرف مقابل قرار دهند که در صورت اجرا نکردن تعهداتشان، مرحله بعدی غنی سازی ۶۰ درصدی است.
اما مسئلهای در توافق ایران و آژانس وجود دارد، این است که این توافق همزمان با اجرای قانون خروج ایران از پروتکل الحاقی امضاء شد، پروتکل الحاقی را ایران داوطلبانه اجرا میکرد و خروج از آن نیز حق قانونی جمهوری اسلامی ایران است. اما این که یک الحاقیه با سفر و مذاکرات رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به اجرای مصوبه مجلس اضافه می شود و گروسی خود میگوید؛ «برای ادامه نظارت های رضایت بخش به مدت سه ماه با ایران توافق کردیم. با این حال بازرسی ها از روز سه شنبه ۲۳ فوریه محدودتر خواهد شد» چرایی این مسئله هنوز در ابهام است.
این ابهام باید برطرف شود،آیا قرار است تا سه ماه دیگر اتفاق خاصی بیفتد و امریکا به برجام بازگردد و همه تحریم های اقتصادی علیه ایران را لغو کند و ایران نیز پس از راستی آزمایی به تعهدات خود باز گردد؟!
چنین تصوری از رفتار آمریکا را باید خوش خیالی نامید،همان گونه که در برجام چنین اتفاقی افتاد و ایران تمام و کمال تعهدات خود را اجرا کرد اما آمریکا از برجام خارج شد و اروپا نیز به تعهدات خود پایبند نبود.
اما برای آن که اختلافات دامن نگیرد و باعث چند صدایی در این زمینه نشود، در تبعیت از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی، این فرصت نیز بار دیگر به دولت داده شد تا یک آزمون دیگر را داشته باشد،آزمونی که باید آن را آخرین اقدام دولت تدبیر و امید در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ دانست.
دولت فرصت زیادی ندارد و تلاش میکند تا پیش از پایان دوره خود نتیجه ای از برجام را به دست آورد و کشور را از این نتیجه منتفع سازد،ان شالله که چنین شود و سایه تحریم های ظالمانه از سر مردم ایران برداشته شود تا اوضاع و شرایط اقتصادی نیز بهبود یابد.

نویسنده: محمد صفری

https://siasatrooz.ir/vdcivyazrt1azr2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی