جمعه ۵ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۷
کد مطلب : 101586
سوال از رئیس‌جمهور بابت مسائل دریاچه ارومیه این هفته اعلام وصول می‌شود

کمیته احیا در کمای مطلق

کمیته احیا در کمای مطلق

نماینده مردم ملکان در مجلس با بیان اینکه نامه سوال از رئیس‌جمهور بابت مسائل پیش آمده در احیای دریاچه ارومیه و مشکلات ناشی از آن امضا شده و این هفته اعلام وصول خواهد شد، گفت: رئیس‌جمهور یک ماه بعد از اعلام وصول، باید پاسخگوی سوالات نمایندگان باشد.
سلمان خدادای درباره سوال از رئیس‌جمهور به دلیل مشکلات دریاچه ارومیه اظهار کرد: سوال از رئیس‌جمهور به خاطر اینکه چرا اقدام عملیاتی درباره احیای دریاچه ارومیه صورت نگرفته است کلید خورده و در روزهای آتی اعلام وصول خواهد شد.
وی ادامه داد: طبق آیین نامه داخلی مجلس باید ۷۳ نفر از نمایندگان موضوع سوال را تایید و امضا کنند که درباره سوال از رئیس‌جمهور به دلیل مسائل دریاچه ارومیه، تعداد نمایندگان از ۷۳ نفر هم فراتر رفته است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمایندگان امضاکننده نامه سوال را برای وصول ارسال کرده‌اند که فکر می‌کنم این نامه در طول هفته پیش‌رو اعلام وصول شود.
به گفته خدادادی، اگر نامه این هفته اعلام وصول شود آقای رئیس‌جمهور یک ماه فرصت دارند تا برای پاسخ به سوال نمایندگان درباره دریاچه ارومیه حضور یابند.
وی درباره اینکه چرا از مسئولان ذیربط در حوزه محیط‌زیست یا جهاد کشاورزی و... سوالی در مورد دریاچه ارومیه صورت نمی‌گیرد، گفت: به‌دلیل اینکه نمایندگان نتیجه‌ای از جلسه با مسئولان جهاد کشاورزی نگرفته‌اند و ضمناً سازمان محیط‌زیست هم در این رابطه اختیار پاسخگویی ندارد، این سوال از شخص خود رئیس‌جمهور پرسیده خواهد شد. نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مشکلات ایجاد شده برای دریاچه ارومیه بسیار جدی است و امیدواریم مسئولان راه چاره‌‌ای برای آن بیندیشند. 

آن‌قدر در بحر سیاست غرق شدیم که دریاچه ارومیه جان داد
همچنین نماینده مردم ارومیه در مجلس گفت: مسئله دریاچه ارومیه ابتدا یک بحران زیست‌محیطی بود که متأسفانه بعدها رنگ ‌و بوی سیاسی به آن داده شد و آن‌قدر در بحر سیاست غرق شدیم که دریاچه ارومیه جان داد.
روح‌الله حضرت‌پور با انتقاد از روند انجام راهکارهای ۲۸گانه احیای دریاچه ارومیه اظهار داشت: متأسفانه این روزها دریاچه ارومیه قربانی نگاه‌های سلیقه‌ای مسئولان شده است.
وی افزود: مسئله دریاچه ارومیه ابتدا یک بحران زیست‌محیطی بود که متأسفانه بعدها رنگ‌ و بوی سیاسی به آن داده شد و آن‌قدر در بحر سیاست غرق شدیم که دریاچه ارومیه جان داد.
حضرت‌پور با بیان اینکه پر کردن چاه‌های کشاورزان درپیرامون دریاچه دردی را دوا نمی‌کند، تصریح کرد: ۴۰ میلیون تومان برای هر چاه غیرمجاز جریمه تخصیص یافته است اما سؤال این است که؛ این پول‌ها کجا هزینه می‌شود؟ وی اظهار داشت: در این سال‌ها میلیون‌ها تومان برای آموزش کارشناسان هزینه شده و متخصصان متعددی به خارج از کشور اعزام شده‌اند اما آیا این آموزش‌ها قطره‌ای آب به دریاچه ارومیه افزوده است؟
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: مردم نیاز به شفاف‌سازی دارند نه سیستم قهری، به کشاورز اعتبار و بودجه تخصیص دهید تا کشاورزی خود را بتواند انجام دهد و سپس در مصرف آب صرفه‌جویی کند نه اینکه چاه آبش را پر کنید تا فردا مجبور شود یک چاه دیگر حفر کند.
حضرت‌پور عنوان کرد: امروز دیگر زمان آموزش کارشناس گذشته است و آن ۱۲ کارشناسی که رفته‌اند آموزش ببینند فقط اعتبار را حرام می‌کنند. وی گفت: ستاد احیای دریاچه ارومیه مدت‌هاست عملاً کاری نمی‌کند و دریاچه امروز به کمترین تراز آبی خود رسیده است.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مرگ دریاچه ارومیه به‌معنی خلق مشکلات کلان زیست‌محیطی است و من نمی‌دانم این متخصصان و کارشناسان در این ۱۰ سال که دریاچه کم‌کم داشت طراوت خود را از دست می‌داد، دقیقاً چه‌کار می‌کردند.

دریاچه ارومیه به اغما رفت
«دریاچه ارومیه در مدت چهل روز ۳۰۰ کیلومتر عقب نشینی کرد!» این خبری بود که کمتر پژواک رسانه‌ای پیدا کرد و دولت ترجیح داد بی‌سر‌ و صدا از کنار آن بگذرد!
چرا!؟ چون اکنون سال ۹۲ نیست که آقای روحانی نیاز به یک دستمایه محیط‌زیستی داشته باشد؛ آن سال روحانی با مساعدت معصومه ابتکار با عملیات نمایشی بزرگی، دریاچه ارومیه را موضوع اول حوزه محیط‌زیست کرد و در کسوت ناجی، وعده احیای دریاچه ارومیه را داد.
یادمان نمی‌رود چه مرثیه‌هایی برای دریاچه سروده شد؛ چه ژورنالیست زرد و بی‌سوادی به کمک این سیاه‌بازی آمد تا با چاشنی لبخندهای رئیس وقت سازمان محیط‌زیست، ترکیبی از یک ملودرام تاثیر‌گذار اجتماعی شکل گیرد!
طبق معمول ستادی درست شد و بودجه‌های هنگفتی برای آن ستاد تصویب شد؛ به گفته مسئولان دست‌اندرکار، در‌ سال ٩٥‌، یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای احیا تصویب شد و در سال ۹۶ یک هزار و ۱۲۷ میلیارد تومان و ارقام مشابهی هم در سال‌های ۹۳ و ۹۴ به تصویب رسید که جمع آنها، اعدادی شگفت‌انگیز و بسیار هنگفتی را تشکیل می‌دهد.
اکنون دریاچه‌ای که قرار بود در ابتدا روند کوچک شدنش متوقف و سپس مراحل رشد مجدد را تجربه کند، به ناگاه با کاهش شگفت‌آور ۳۰۰ کیلومتری در ۴۰ روز مواجه شده است!
یک نفر در دولت توضیح بدهد، هزاران میلیارد تومان بودجه مصوب چه شد؟ یک نفر بگوید کنفرانس بین‌المللی بسیار پرهزینه احیای دریاچه ارومیه چه شد؟ یک نفر بگوید کدام روش داخلی و بین‌المللی در آن کنفرانس انتخاب و به مرحله عمل در آمد؟
و بالاخره یک پرسش ساده دیگر: دبیر ستاد احیاء دریاچه ارومیه که بود و الان کجاست!؟
تنها جواب پرسش آخر، همه سؤالات را حل خواهد کرد؛ «عیسی کلانتری» دبیر ستاد دریاچه ارومیه بود و او اکنون معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست است!
لابد این ارتقا مرتبه، به پاس این خدمت شایسته به ایران و طبیعت ایران و به خاطر کارنامه‌ای مشحون از موفقیت در یک موضوع زیست‌محیطی یعنی احیاء دریاچه ارومیه است! ظاهراً رئیس‌جمهور کارنامه موفق او در یک پروژه را دیده و این تصمیم اخذ شده که «حیف است او همه محیط‌زیست را همین‌گونه احیا نکند.»(تسنیم)

https://siasatrooz.ir/vdcivzazqt1auw2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی