يکشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۱
کد مطلب : 99605

پنج نکته درباره سوءاستفاده از عبارت «آتش به اختیار»

بعد از سخنان رهبر انقلاب خطاب به گروه‌های جهادی، فکری و فرهنگی در سراسر کشور برای حضور فعال در صحنه و صدور دستور آتش به اختیار ایشان برای این گروه‌ها، برخی از شبکه‌های ضد انقلاب مثل آمدنیوز و برخی در داخل درپی القای این شبهه هستند که این دستور باعث هرج و مرج و حمله به مسئولین برخی قوا می‌شود. رهبر انقلاب در این دیدار فرمودند: «من به همه‌ی آن هسته‌های فکری و عملیِ جهادی، فکری، فرهنگی در سرتاسر کشور مرتّباً میگویم: هرکدام کار کنید؛ مستقل و به‌قول میدان جنگ، آتش‌به‌اختیار. البتّه در جنگ، قرارگاه مرکزی وجود دارد که دستور میدهد، امّا اگر چنانچه رابطه‌ی قرارگاه ‌قطع شد یا قرارگاه عیبی پیدا کرد، اینجا فرمانده دستورِ آتش‌به‌اختیار میدهد. خب شما افسرهای جنگ نرمید -قرار شد شما افسران جوان جنگ نرم باشید- آنجایی که احساس میکنید دستگاه مرکزی اختلالی دارد و نمیتواند درست مدیریّت کند، آنجا آتش‌به‌اختیارید؛ یعنی باید خودتان تصمیم بگیرید، فکر کنید، پیدا کنید، حرکت کنید، اقدام کنید. (۱۷/۳/۹۶)»
همانطور که رهبر انقلاب فرمودند دستور آتش به اختیار در دو صورت به نیروهای میدانی داده می‌شود:
۱- وقتی که ارتباط فرمانده میدانی با قرارگاه قطع می‌شود. در حال حاضر متاسفانه بسیاری از مسئولین ارتباط با بدنه جوان و انقلابی ندارند و نسبت به دغدغه‌های آنها که همان دغدغه‌های انقلاب است بی‌تفاوتند درنتیجه عملا باعث قطع ارتباط مسئولین که در قرارگاه تصمیم‌گیری کشور قرار دارند با بدنه انقلابی و آرمان‌های انقلاب شده است.
۲- وقتی قرارگاه دچار اختلال و مشکل باشد. در اوایل جنگ، قرارگاه مرکزی که به عهده بنی‌صدر بود امکانات لازم را به خط مقدم نمی‌داد، نیرو اعزام نمی‌کرد و حتی دستور عقب‌نشینی به نیروهای خط مقدم می‌داد. اما از آنجا که نیروهای خط مقدم دستورات صریح امام برای مقابله با دشمن را دیده بودند در صحنه نبرد باقی ماندند و به قرارگاهی که دچار اختلال بود توجه نمی‌کردند.
در مورد شبهه‌ای که شبکه‌های ضد انقلاب درپی ترویج آنند و می‌خواهند دستور آتش به اختیار را به هرج و مرج و قانون‌شکنی تحریف کنند چند نکته زیر مدنظر است:
۱- وقتی دستور آتش به اختیار به نیروهای خط مقدم داده می‌شود به این معنی نیست که به سمت نیروهای خودی شلیک کنند بلکه هدف، همچنان دشمن است. بنابراین دستور اخیر رهبر انقلاب فقط متوجه دشمنان و ناکارآمدی‌هاست برای همین است که دشمن احساس خطر کرده و درپی تحریف آن است. در دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب، ایشان یکی از اهداف آتش به اختیار را «نفی نظام سلطه» معرفی کردند.
۲- دستور آتش به اختیار باید باعث پیروزی جبهه انقلاب و رسیدن به آرمان‌های انقلاب که در همان دیدار به آنها اشاره شد شود. آرمان‌هایی مثل: جامعه‌ی عادل، جامعه‌ی آزاد، جامعه‌ی پیشرفته، جامعه‌ی مؤمن، جامعه‌ی متعبّد، جامعه‌ی مرفّه، جامعه‌ی متّحد، جامعه‌ی قوی و مستحکم، جامعه‌ی مستقل. طبیعی است که این آرمان‌ها با قانون‌شکنی و هرج و مرج به دست نمی‌آیند و منظور از دستور آتش به اختیار اصلا بی‌قانونی نیست.
۳- دستور آتش به اختیار باید باعث شکست دشمن و اهداف او شود. بنابراین اگر عملی باعث خشنودی دشمن و تقویت اهداف او شود در راستای این دستور نیست.
۴- اجازه آتش به اختیار به گروه‌های فکری و جهادی توسط رهبر انقلاب ضمن تایید این نکته یه قرارگاه مرکزی دچار اختلال و مشکل است نشان می‌دهد گروه‌های مزبور به سطحی از بلوغ فکری رسیده‌اند که از این دستور سوء‌استفاده نخواهند کرد. بنابراین اگر گروهی به بهانه این دستور حرکتی بر خلاف نظرات روشن رهبر انقلاب انجام دهد مشمول این دستور نبوده و هنوز به بلوغ فکری لازم نرسیده است.
۵- دستور آتش به اختیار باید کاملا در جهت فرمایشات و منویات رهبر انقلاب باشد نه اینکه کسانی فرمایشات صریح ایشان را رها کنند و به رنگ انگشترشان استناد کنند.
و اما سخن پایانی اینکه در راه انقلاب و تحقق آرمان‌های آن به تهمت‌های دیگران توجهی ننموده و به خاطر آنها از اهدافمان کوتاه نیاییم. به تعبیر قرآن کریم از سرزنش دشمنان نباید بترسیم آنجا که می‌فرماید: ... يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ در راه خدا جهاد می‌کنند و از سرزنش هیچ سرزنشگری نمی‌ترسند. سوره مباره مائده آیه ۵۴ 

اکبر ابدالی محمدی - عضو انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی

https://siasatrooz.ir/vdciwqa3.t1a3u2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی