يکشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۶
کد مطلب : 106752

داد اختلاف بر سر لاریجانی در اردوگاه اصلاح‌طلبی

عبدالله ناصری: لاریجانی اقبال عمومی ندارد / عطریانفر: ما نباید لاریجانی را از دست بدهیم
داد اختلاف بر سر لاریجانی در اردوگاه اصلاح‌طلبی

از همان سال ۹۴ که اصلاح‌طلبان تصمیم گرفتند در دوگانه «عارف» و «علی لاریجانی»، لاریجانی را به سمت ریاست مجلس انتخاب کنند، مشخص بود که اصلاح‌طلبان روی لاریجانی حساب ویژه‌ای باز می‌کنند. این اوخر هم موج جدیدی در بین اصلاح‌طلبان به راه افتاده که نوید این را می‌دهد که احتمالا لاریجانی گزینه‌ی جدی بخشی از اصلاح‌طلبان برای انتخابات ۱۴۰۰ است. البته در این بین اختلافاتی هم به چشم می‌خورد.
در این ایام تعداد قابل توجهی از اصلاح‌طلبان باب انتخابات را بازکرده‌اند و مشغول گمانه‌زنی برای انتخابات ریاست جمهوری آینده هستند. اصلاح‎طلبان اما این بار با مشکلی بزرگ دست و پنجه نرم می‌کنند و آن شکست دولت روحانی و بالتبع آن سوختن بلیت اصلاحات در نزد مردم است. برای همین به دنبال گزینه‌ای رای آور و شاید تا حدودی مورد اقبال در هر دو جناح هستند. گزینه‌ای که بتواند توقعات اصلاح‌طلبان را هم برآورده سازد؛ و برای این هدف چه کسی بهتر از لاریجانی!
البته در این میان، در اردوگاه اصلاح‌طلبان بر سر لاریجانی و رای آور بودن آن بحث و تفاوت نظر وجود دارد.
عبدالله ناصری عضو شورای مشورتی اصلاح‌طلبان در یادداشتی که روز ۱۴ آبان ۱۳۹۷در روزنامه آرمان امروز منتشر کرده، نوشته است: «در صورت آن‌که آقای علی لاریجانی در ۱۴۰۰ رئیس‌جمهور شود به احتمال ۹۹ درصد وزیر کشور کابینه دولت او آقای رحمانی‌فضلی خواهد بود... البته باید این موضوع را مورد توجه قرار داد که شرایط اجتماعی و سیاسی کشور در زمان انتخابات ۱۴۰۰ چگونه و چه سیاستی را پیش رو خواهد داشت. به احتمال زیاد آقای لاریجانی کاندیدای جدی خواهد بود، اما اقبال اجتماعی نسبت به ایشان ضعیف است.»
آذر منصوری یکی دیگر از فعالین اصلاح‌طلب اخیراً طی مصاحبه‌ای که با ایلنا داشته در این باره گفته است: «متاسفانه برخی دوستان اصلاح‌طلب ما از الان پیش‌بینی حمایت این جریان از آقای لاریجانی را کرده‌اند. از نظر من اساسا هیچ ضرورتی برای جریان اصلاحات وجود ندارد که از الان بخواهد این دایره انتخاب را انقدر تنگ کند تا در نهایت از سر ناگزیری بخواهیم سراغ کاندیدایی برویم که ممکن است به لحاظ سیاسی فاصله‌ای به نسبت بیشتر از آقای روحانی با اصلاح‌طلبان داشته باشد»
عبدالله ناصری لاریجانی را کاندیدی معرفی می‌کند که احتمال رای آوریش ضعیف است و منصوری اصلا معتقد است که لاریجانی فاصله‌ی بیشتری نسبت به روحانی با اصلاحات دارد.
یکی دیگر از کسانی که مخالفتش را با کاندیداتوری لاریجانی اعلام کرده، تاجگردون است. غلامرضا تاجگردون از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس، زمانی درباره حمایت اصلاح‌طلبان از لاریجانی گفته بود: «به هر حال آقای لاریجانی نمی‌تواند گزینه اصلاح‌طلبان برای انتخابات ۱۴۰۰ باشد؛ البته می‌تواند کاندیدای معتدلین باشد اما نمی‌تواند کاندیدای اصلاحات باشد»
اما در این میان نظر بخشی دیگر از اصلاح‌طلبان به کاندیداتوری لاریجانی مثبت است. «سعید حجاریان» در مصاحبه‌ای با ویژه برنامه اینترنتی «عصر ما» گفته بود : «دیگر محال است بگذارند اصلاح‌طلبان دولت را بگیرند. باید کم‌کم عادت کنیم به امثال دولت اعتدال.»
این تئوریسین اصلاح‌طلب که به مغز اصلاحات معروف است، در جای دیگری هم گفته است: «پیش بینی من این است که حداکثر طیف اعتدال و توسعه –در ساختار قدرت- تحمل خواهند شد. البته فعلا وقت نرمالیزه کردن است. این چیزی است که مورد اجماع است. در پروژه نرمالیزه کردن، علی لاریجانی هم حضور دارد. او هم می‌خواهد از شرایط استثنایی عبور کنیم. او هم می‌خواهد عصر بگم بگم به بایگانی برود. این اجماع، اجماع مهمی است؛ اجماع برای نرمالیزه کردن شرایط و عبور از وضعیت استثنایی»
همانطور که مشخص است سعید حجاریان، بودن لاریجانی و احتمالا رییس جمهور شدن او را یک نرمالیزاسیون برای عبور از شرایط استثنایی می‌داند. لاریجانی به زعم آنها گزینه‌ایست که هم می‌تواند اجماع اصولگرایان را داشته باشد و هم اجماع اصلاح‌طلبان را. اتفاقی که برای اصلاح‌طلبان پیروزی به حساب می‌آید، در راس بودن شخصیتی غیر اصلاح‌طلب اما گوش به فرمان اصلاح‌طلبان است. همانطور که عطریانفر سال ۹۴ درحمایت از انتخاب لاریجانی برای ریاست بر مجلس در مصاحبه با روزنامه آفتاب یزد گفته بود: «لاریجانی یکی از اضلاع چند وجهی حاکمیت با زبان مشترک قابل قبول با اصلاح‌طلبان است به طوری‌که می‌تواند در حد بضاعت برخی منویات اصلاح‌طلبی را به طور اقتضائی برای اصلاح طلبان تامین کند. ما نباید او را از دست بدهیم، اساسا فعالیت سیاسی یک رفتار که این «هست و جز این نیست» نیست.»
اهمیت بحث و گفت‌وگو بر سر لاریجانی در سال ۹۷ بیش از هر زمان دیگری توجیه‌پذیر است. اصلاحات با حمایت همه‌جانبه از حسن روحانی امروز دستش به دلار ۱۵ هزارتومانی و وضعیت آشفته اقتصادی کشور آلوده است و همان‌گونه که شخصیت‌های برجسته اصلاحات به آن رسیده‌اند، شانس چندانی برای پیروزی در انتخابات‌های آینده را ندارند. برای همین است که این اواخر، لاریجانی و احتمال کاندیداتوری آن از سمت اصلاح‌طلبان شدت گرفته است و عده‌ای به تئوریزه کردن آن و عده‌ای به مخالفت با آن مشغول‌اند. رجانیوز

https://siasatrooz.ir/vdciwqazrt1auy2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی