دوشنبه ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۵
کد مطلب : 89255
داعش هم نتوانست تهران را همراه واشنگتن كند

نه بزرگ ايران به آمريكا

نه بزرگ ايران به آمريكا

كارشناسان معتقدند خبر پراكني خبرگزاري رويترز با ادعاي همكاري ايران و امريكا براي مقابله با داعش، براي تغيير وجهه تروريسم‌پروري امريكا در افكار عمومي است.
تهران آمادگی همکاری با آمریکا و همپیمانان این کشور برای مقابله با تکفیری‌های داعش را دارد اين تيتر خبري بود كه خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات ارشد ایرانی مدعی شد، اين خبرگزاري در ادامه ادعاي خود مطرح كرده تهران در عین حال خواستار انعطاف بیشتر غرب درباره برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود است.
رویترز گزارش کرد که این اظهارات منابع ایرانی که خواستند نامشان فاش نشود، نمایانگر این است که تا چه اندازه برای قدرت‌های غربی دشوار است که بخواهند مذاکرات را جدا از دیگر درگیری‌های منطقه ای حفظ کنند. ایران در سوریه و دولت عراق که با داعش در مبارزه هستند، دارای نفوذ است.
پیش از اين در اخبار آمده بود که مقامات آمریکایی به ایران پیشنهاد داده‌اند که در‌خصوص مسئله داعش با آنها همکاری کند اما «محمد‌جواد ظریف» وزیر خارجه ایران در مصاحبه با شبکه «پی‌بی‌اس» آمریکا تأکید کرد که ایران پیشنهاد آمریکا را رد کرده است زیرا مطمئن نیست که آمریکا در‌خصوص مبارزه با داعش خیلی جدی باشد.
ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا برای مقابله با داعش شامل کشورهایی چون عربستان سعودی می‌شود که خود یکی از حامیان گروه‌های تروریستی در سوریه علیه دولت «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه است.
«جان کری» وزیر خارجه آمریکا روز جمعه اعلام کرد که ایران می‌تواند نقش مهمی را در شکست داعش ایفا کند و به گفته رویترز این نشان می‌دهد که رویکرد آمریکا در قبال همکاری با ایران برای مقابله با داعش تغییر کرده است و نشان می‌دهد واشنگتن می‌خواهد با ایران همکاری داشته باشد.
رویترز مدعی شده است که یکی از مقامات ارشد ایران که خواسته نامش فاش نشود، گفت: «ایران یک کشور بسیار بانفوذ در منطقه است می‌تواند در مقابله با تروریست‌های داعش کمک کند.... اما این یک خیابان دو طرفه است. شما یک چیز می‌دهید، یک چیز می‌گیرید. داعش تهدیدی برای امنیت جهان است، نه برای برنامه هسته‌ای ما که یک برنامه صلح‌آمیز است.»
خبر پراكني خبرگزاري رويترز با اين ادعاي واهي در حالي مطرح مي‌شود كه روزنامه واشنگتن تایمز آمریکا هم به نقل از یک مقام نزدیک به جامعه عملیات‌های ویژه آمریکا مدعی شد برخی از اعضای نیروهای نخبه قدس ماه گذشته و زمانی که عراقی‌ها سد استراتژیک موصل را آزاد کردند، در منطقه مستقر شده بودند. عراقی‌های شركت‌كننده در این عملیات از پشتیبانی هوایی آمریکا برخوردار بودند.
بنگاه خبر‌پراكني رسانه‌هاي غربي در حالي سناريوي جديد ادعاي همكاري ايران و امريكا را براي مقابله گروهك تروريستي داعش مطرح كرده‌اند اين امر حاكي از آن است كه آنها نمی‌خواهند بار دیگر پیش‌بینی تحلیل گران به ثمر بنشیند و این ائتلاف نیز بی‌ثمر بماند، آنها یقین دارند که بدون حضور ایران بعنوان یک قدرت منطقه‌ای انتظار به نتیجه رسیدن اقدامتشان انتظار عبث و بیهوده‌ای است. از سوی دیگر ظاهرا فشار هم‌پیمانان منطقه‌ای و رژیم صهیونیستی و نیز آمریکا و رسانه‌هاي غربي را به بحران تناقض بحرانی که آینده خوشی برای کشوری که مدعی ابرقدرتی است نخواهد داشت.
اين ادعا در حالي ديروز از سوي برخي رسانه‌هاي غربي اعلام شد یک منبع بلندپایه در وزارت خارجه ایران در گفت‌وگو با المیادین درخواست تهران از گروه ۱+۵ برای نرمش در مذاکرات هسته‌ای در ازای همکاری ایران در مبارزه با داعش را تکذیب کرد.
شصت و یکمین اجلاس سازمان ملل دو روز پيش کار خود را آغاز کرد و نیویورک مانند هر سال پرخبرترین شهر برای رسانه‌ها شد. برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در‌خصوص وضعیت عراق که ریاستش را آمریکا برعهده داشت نیز پای جان کری را به نیویورک باز کرد.
همان جا که وزیر امور خارجه آمریکا در مورد داعش گفت: همه کشورها از جمله ایران، که وزیر امور خارجه‌اش امروز اینجاست، نقشی در مبارزه با این گروه بازی می‌کنند.
اما بیان این جمله از سوی کری در حالی بود که وزیر امور خارجه ایران در نشست حضور نداشت. محمد‌جواد ظریف که تا آخرین لحظات خبرنگاران نمی‌دانستند در نشست حضور و سخنرانی خواهد کرد یا خیر، در اقدامی معنادار به نشست شورای امنیت نرفت و ایران در سطح معاون وزیر خارجه حضور پیدا کرد و سخنرانی را سید‌عباس عراقچی قرائت کرد.
ماری‌هارف، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ۱۹ شهریورماه پس از این دیدار گفت: ویلیام برنز، معاون وزیر خارجه آمریکا برای مدت زمان کوتاهی در حاشیه مذاکرات هسته‌ای تهران و واشنگتن در ژنو، به موضوع داعش نیز پرداخت.
اما این ادعا بلافاصله از سوی ایران تکذیب شد. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد: در مذاکره با طرف آمریکایی هیچ موضوعی غیر از موضوع هسته‌ای مطرح نشده و صرفا طرف آمریکایی مواضعش را در مورد داعش بیان کرده است.
معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه ایران نیز گفت هیچ مذاکره‌ای در مورد مسئله داعش صورت نگرفت، آمریکایی‌ها صرفا اعلام موضع کردند و ما مطالب آنها را شنیدیم. هیچ مذاکره‌ای در این‌باره صورت نگرفت.
اما مسئله به همین جا ختم نشد. جان کری در همین ایام برای تشکیل ائتلاف به ظاهر علیه داعش! راهی کشورهای منطقه شد. اما روسیه و ترکیه آمریکا را حمایت نکردند و ایران هم اعلام کرد که حتی در صورت دعوت در این ائتلاف شرکت نمی‌کند.
وزیر خارجه آمریکا در بغداد گفت: آمریکا برنامه‌ای برای هماهنگ کردن حملاتش با ایران ندارد. این اظهارات در حالی بود که رئیس‌جمهور فرانسه در همان زمان در بغداد اصرار بر دعوت از ایران در اجلاس پاریس بر علیه داعش داشت.
به هر حال این اظهارات متناقض آمریکایی‌ها ادامه پیدا کرد تا زمان ترخیص رهبر انقلاب از بیمارستان و مصاحبه ایشان. مقام معظم رهبری در مقابل ادعای امریکا مبنی بر عدم دعوت از ایران فرمودند: اوّلاً چه افتخارى بالاتر از این براى ما که آمریکا در یک کار دسته‌جمعى، در یک کار خلافِ غلطى که دارند انجام می دهند، از ما مأیوس باشد و نخواهد که ما باشیم؛ این براى ما مایه‌ افتخار است، مایه‌ تأسّف نیست.
رهبری با اشاره به رد درخواست امریکا از سوی ایران در ژنو بیان کردند: ما صریحاً گفتیم با شما در این قضیّه همکارى نمی‌کنیم، حالا می‌گویند ما ایران را نمی‌خواهیم وارد کنیم!
نارضایتی‌هایی که در کنار نقش موثر ایران در منطقه و به ویژه کمک‌هایی که به عنوان اولین کشور در مقابله با تروریست‌ها به عراق داشته است، آمریکاییها را مجددا وادار به تغییر رفتار کرده است تا آنجا که جان کری در شورای امنیت و در زمانی که سید‌عباس عراقچی به نمایندگی از ایران برای اعلام موضع کشورمان درباره داعش حضور یافته، از نقش ایران در مبارزه با داعش سخن بگوید.
كارشناسان معتقدند سناريوي جديد خبر‌پراكني برخي رسانه‌هاي غربي آن هم با ادعاي دروغ همكاري ايران و امريكا براي مقابله با گروهك تروريستي نوعي تغيير وجهه تروريسم‌ستيزي امريكا به جاي تروريسم‌پروري است.
در همين زمينه سياست روز در گفت‌وگو با كارشناسان به تبيين اين خبر پراكني رسانه‌هاي غربي پرداخته كه در ذيل مي‌آيد.

امريكا به دنبال پيوند موضوع هسته‌اي و داعش براي رسيدن به مقاصد خود است
دكتر سيد‌رضا صدرالحسيني كارشناس سياست خارجي در اين خصوص گفت غرب و آمريکا براي آمريکا ساخت تصوير مناسب از اقدامات ضد داعشي خود نيازمند حضور کشورهايي همچون ايران که اقدامات عملي و واقعي بر عليه گروه‌هاي تروريستي مختلف انجام داده و اسناد و مدارک آن نيز غيرقابل انکار مي‌باشد را دارد.
وي افزود: بدين مفهوم که آمريکا براي اثبات مقابله دروغين خويش با تروريسم مجبور است از خبرسازي‌هايي استفاده نمايد تا شايد بتواند افکار عمومي جهان را متقاعد کند که اين کشور مي‌خواهد با داعش مقابله نمايد اما کمتر کسي است که فراموش کرده باشد که ايجاد‌کننده داعش، حمايت کننده اين گروه و تسليح‌کننده اين گروه آمريکاست.
وي در ادامه گفت: در کنار اين واقعيت کمتر کسي است که نداند مقابله‌کننده واقعي با اين گروهك‌هاي تروريستي جمهوري اسلامي است بنابراين آمريکا براي تصويرسازي مثبت مجبور به خبرسازي از همين نمونه خبرها مي‌باشد تا شايد بتواند کمي به وجهه‌ تروريسم‌پروري خود رنگ تروريسم‌ستيزي بزند.
وي در پايان خاطرنشان كرد: ضمنا آمريکايي‌ها در شرايط کنوني علاقه‌مندند موضوعات منطقه‌اي را نيز با گفت‌وگوهاي هسته‌اي با ايران پيوند بزنند تا شايد در مسير گفت‌وگوها بتوانند به بعضي از اهداف آشکار و پنهان خويش دست يابند.

خبر پراكني رسانه‌هاي غربي براي دادن وجهه به امريكا
محمد‌حسن قديري ابيانه ديگر كارشناس سياست خارجي نيز در تبيين اين موضوع گفت: ما نمي‌توانيم به ادعاهاي غرب در مورد مواضع هيئت ايراني اعتماد كنيم زيرا همواره آنها از طريق خبرپراکني سعي در جوسازي بين‌المللي دارند.
وي افزود: بنابراين در اين رابطه بايد مواضع هيئت ايراني را جويا شد قبلا مقامات برجسته آمريکايي در ملاقات‌هاي خصوصي خواستار همکاري با ايران در رابطه با گروهك تروريستي داعش شده بودند و ايران نيز اين درخواست‌ها را رد نمود زيرا ما آمريکا را ايجاد‌کننده اين گروهك تروريستي مي‌دانيم و مشکل آمريکا با داعش جنايت‌هاي آنان نيست چرا که آمريکا همواره از جنايات داعش و ساير گروه‌هاي تروريستي در سوريه و ساير کشورها را مورد حمايت قرار مي‌دهند
اين كارشناس سياست خارجي تصريح كرد: اين مسئله در مورد فرانسه و انگليس هم صدق مي‌کند کما اينکه اخيرا در فرانسه سازمان منافقين را با وجود جنايات بسيار از ليست گروهك تروريستي خارج کردند ايران بايد هر اقدامي که عليه داعش انجام مي‌دهد و هر برنامه‌اي که عليه آنان دارد را پنهان نمايد زيرا آمريکا براي ضربه زدن به نيروهاي ايراني کماکان اطلاعات را در اختيار تروريست‌ها قرار مي‌دهد و آنها را حمايت نموده تا بتوانند نيروهاي ما را به شهادت برسانند يعني ايران نه تنها به آمريکا اعتمادي ندارد بلکه نسبت به دشمن اين کشور با ملت ايران اطمينان ندارد و به آن واقف است.
وي با اشاره به اينكه مضحک است که آمريکا ايران را دعوت به همکاري براي مبارزه با داعش کند در حاليکه که شديدترين تحريم‌ها را عليه ملت ما اعمال کرده است و ذره‌اي از خصومت با ملت ما نکاسته است گفت آمريکا در مبارزه با داعش اعتباري ندارد و بر همگان روشن است آمريکا در تشکيل داعش نقش داشته است آمريکايي‌ها مي‌خواهند با پخش اخباري مبني بر همکاري ايران با آمريکا براي آمريکا وجهه ايجاد کند زيرا تنها کشوري که از ابتدا با داعش مخالفت نمود ايران است.

ائتلاف آمریکایی علیه داعش مشکوک است
«کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران با بیان این که ائتلاف آمریکایی در مقابله با داعش مشکوک است، گفت: جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با گروه تروریستی داعش نقش فعالی دارد.
وزیر اسبق امور خارجه در گفت‌وگوی با ایرنا درباره راهبرد جمهوری اسلامی ایران در قبال ائتلاف آمریکایی علیه داعش افزود: راهبرد جمهوری اسلامی ایران را رهبر معظم انقلاب اسلامی تعیین فرمودند.
خرازی تصریح کرد: همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند، آمریکایی‌ها از ما خواسته بودند که در این ائتلاف شرکت کنیم اما نپذیرفتیم چون حرکتشان حرکت مشکوکی است.
وی خاطرنشان کرد: برخی از کشورهای عربی با حمایت آمریکا و غرب، داعش را آفریده و اکنون ادعای مبارزه با آن را دارند که این مشکوک است و با جریان مشکوک نمی توان مشارکت کرد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با داعش نقش فعالی دارد و در حمایت از عراق و سوریه، وظیفه خود را انجام می دهد.

https://siasatrooz.ir/vdciwrav.t1a3w2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی