دوشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۵
کد مطلب : 97805
روحانی در دیدار علمای اهل‌سنت:

تنوع اقوام و مذاهب فرصتی بزرگ برای وحدت و توسعه ملی است

رئیس‌جمهور تنوع اقوام و مذاهب را نه تهدید امنیت؛ بلکه فرصتی بزرگ برای وحدت و توسعه ملی دانست و گفت: برنامه دولت حداکثر استفاده از قومیت‌ها و مذاهب برای همگرایی و تقویت وحدت فرهنگی و ملی است.
به گزارش مهر، حسن روحانی در جمع علمای اهل‌سنت بیان با بیان اینکه خرده فرهنگ‌ها زیر لوای فرهنگ بلند اسلامیت و ایرانیت دیده می‌شود، خاطرنشان کرد: همواره این تنوع را به عنوان زیبایی و فرصت دیده‌ایم و نه تهدید.
وی تاکید کرد: تنوع اقوام و مذاهب نه تهدید امنیت؛ بلکه فرصتی بزرگ برای وحدت و توسعه ملی است. برنامه دولت حداکثر استفاده از قومیت‌ها و مذاهب برای همگرایی و تقویت وحدت فرهنگی و ملی است. بزودی منشور حقوق شهروندی رونمایی و گزارش اجرای آن سالانه به مردم ارائه می‌شود.
رئیس‌جمهور با اشاره به مشکلات مناطق مرزی ادامه داد: ما می‌دانیم که مناطق مرزی دارای مشکلاتی هستند و باید طرح‌های عمرانی بزرگ در این مناطق اجرا شود؛ چراکه توسعه این مناطق به نفع کل کشور خواهد بود.
وی با اشاره به برنامه دولت برای تحول در بندر چابهار گفت: یکی از برنامه‌های ما تبدیل بندر چابهار به بندر بین قاره‌ای است و در تمام دیدارها و سفرها نیز در این خصوص با دیگر کشورها رایزنی داشته‌ایم و بیشترین تلاش را برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی برای بندر چابهار انجام داده‌ایم.
روحانی توسعه بندر چابهار یک فرصت ملی و قاره‌ای برای سرمایه‌گذاری و همکاری اقتصادی دانست و افزود: یکی از مسائل بندر چابهار، اتصال آن به راه‌آهن چابهار و از آنجا به زاهدان، خراسان جنوبی، سرخس و در نهایت اتصال دریای عمان به آسیای مرکزی، چین، روسیه، اروپای شرقی، مرکزی و حتی غربی بود.
رئیس‌جمهور علت معطلی برخی طرح‌های عمرانی را کاهش درآمد کشور عنوان کرد و گفت: کاهش درآمدها و طرح‌های عمرانی تاثیرگذار بود، اما تلاش دولت این است که با اولویت‌بندی بتواند طرح‌های عمرانی را پیش ببرد.
وی ادامه داد: برنامه ما این است که از تنوع قومیتی حداکثر استفاده را برای غنی‌سازی فرهنگی ببریم؛ چراکه فرهنگ غنی و بزرگ ایران ترکیب یافته از اقوام و مذاهب مختلف است. امام(ره) وقتی بحث از عرفان می‌کند نام محیی‌الدین عربی را می‌برد بنابراین تمام اندیشمندان، شاعران و مفاخر کشور چه شیعه و چه سنی برای ما قابل افتخار و احترامند.
روحانی با بیان اینکه ما یک منبع غنی به نام اسلام داریم، گفت: افتخارات ما هیچ وقت بر مبنای مذهب نبوده است. مگر ما به سعدی و مولانا افتخار نمی‌کنیم؟ در انقلاب اسلامی هم تفکری که صاحبان و معماران انقلاب از شهید مطهری و شهید بهشتی گرفته تا همه آنهایی که صاحبنظر بودند، حتی اگر از شیعه و مفاخر شیعه سخن می‌گفتند جهان شمولی بحث را مطرح می‌کردند.
رئیس‌جمهور افزود: علت اینکه امام حسین(ع) همه قلوب را جذب کرده است این است که تفکر این امام(ع) را در قالب مذهب ندیده‌ایم بلکه جهان شمول دیده‌ایم. وی با بیان اینکه ما امیرالمومنین(ع) را در چارچوب مذهب تعریف نکرده‌ایم، گفت: در انقلاب اسلامی هیچ‌گاه بحث این قومیت یا آن قومیت نبوده است، همواره بحث آزادی اسلامی ملت ایران بوده است.
روحانی با اشاره به مشکلات امروز کشور تصریح کرد: مشکلاتی که امروز در کشور وجود دارد، مشکلات شیعه و سنی نیست عمدتا مشکلات ما همه ایرانی‌ها است. مشکل اول کشور اشتغال و مبارزه با بیکاری است، مشکل بعدی ما مسئله تورم و مهار آن است. مشکل ما کمبود آب و بحث‌های محیط‌زیستی است.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه مسیری که ما انتخاب کردیم، مسیر وحدت است، گفت: همواره به وزرا و اعضای کابینه تاکید داشتم که باید شایسته‌سالاری برای ما اصل باشد. وی تصریح کرد: ما در اقوام، مذاهب و همچنین مسئله جنسیت در ایران مشکلاتی داریم که باید رفع شود.
روحانی ادامه داد: یکی از وزرا به من پیشنهاد داد که می‌خواهم یکی از معاونینم را از اهل‌سنت انتخاب کنم که وقتی وزیر نفت یکی از معاونین خود را از اهل‌سنت گذاشت، من او را تشویق کردم. زمانی که وزیر خارجه یکی از اهل‌سنت را به عنوان سفیر قرار داد، او را تشویق کردم و حتی در سفرم به شرق آسیا به آقای ظریف تاکید کردم که این کار را تکرار کنید.
رئیس‌جمهور در ادامه سخنان خود افزود: به وزیرکشور نیز مدام تکرار کردم که از مقامات استان چه مرد چه زن از اهل‌سنت انتخاب کنید همچنان که دو فرماندار زن اهل‌سنت نیز داشتیم که یکی از آنان در فاجعه منا مرحوم شد.
وی با بیان اینکه هیچ چیز برای ما مهمتر از دستور قرآن نیست، گفت: قرآن و اسلام ما را به برادری و عضویت در یک خانواده دعوت کرده است، لذا اگر بخواهیم دنبال اختلاف و انشقاق باشیم یعنی به لبه پرتگاه رفته ایم.
روحانی تاکید کرد: اساس قدرت ما مسلمان‌ها و ایران اسلامی را وحدت تشکیل می‌دهد مگر در جنگ تحمیلی مردم کردستان مانند مردم خوزستان مورد تجاوز قرار نگرفتند؟ جایی که بمباران شیمیایی شد سردشت بود. مردم سردشت از برادران اهل‌سنت بودند، اما وقتی تهدید امنیتی می‌آید از مذهب و قومیت سوال نمی‌کند نمی‌توان به بمب و موشک سفارش اعتقادی بکنیم. وقتی دود تهران را بگیرد، مسیحی، سنی و شیعه نمی‌شناسد؛ خطر برای همه ما است و وحدت ما باید برای قدرت اسلام و ایران باشد.
رئیس‌جمهور با اشاره به وجود تکفیری‌ها در منطقه گفت: تکفیری‌ها به جز خسارت برای منطقه و مسلمانان چه داشته‌اند؟ جز شمشیر کشیدن به رخ اسلام و قرآن، جز منفور کردن چهره اسلام، اینها جز خونریزی، برادرکشی و ویرانی رهاوردی برای اسلام نداشته اند. آیا فضای توسعه آوردند؟ هر چه آثار فرهنگی و تاریخی بود همه را ویران کردند و به دروغ به نام اسلام و جهاد انسان می‌کشند. اسلامی که ما می‌شناسیم اسلام رحمت است. وی تاکید کرد: اگر همه مسلمان‌ها دور هم جمع شویم و در برابر ظلم و استبداد و کفر بایستیم، باز هم کم است و هر چه متحد شویم باز باید متحدتر شویم.
روحانی با بیان اینکه اگر جایی حقوقی تضعیف شده وظیفه دولت است که دنبال احقاق آن حقوق باشد، گفت: اگر جایی اعتدال رعایت نشده وظیفه ما است. تلاش ما این است که در بودجه‌ریزی عمرانی این مسئله را دنبال کنیم. البته ممکن است اشکال و ایراد داشته باشد.

https://siasatrooz.ir/vdciwva3.t1ayu2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی