سود خالص ۵۰ ميليون توماني در سال از پرورش ماهي در قفس توسط كارآفرين ايلامي
ماهي كپور، ماده غذايي مفيدي است كه بيشتر در مناطق جنوبي كشورمان يعني مناطقي كه در كنار دريا واقع شده‌اند، جزو مواد اصلي و اساسي برنامه غذايي مردم اين مناطق محسوب مي‌شود. ماهي كپور داراي ارزش تغذيه اي بسيار بالايي است و اكثر مواد مغذي مفيد و ضروري براي انسان را به تنهايي داراست.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني هلدينگ كشاورزي حامي (مركز اقتصاد مقاومتي)، ماهي كپور، ماده غذايي مفيدي است كه بيشتر در مناطق جنوبي كشورمان يعني مناطقي كه در كنار دريا واقع شده‌اند، جزو مواد اصلي و اساسي برنامه غذايي مردم اين مناطق محسوب مي‌شود. ماهي كپور داراي ارزش تغذيه اي بسيار بالايي است و اكثر مواد مغذي مفيد و ضروري براي انسان را به تنهايي داراست.
مختار يوسفي، يكي از الگوهاي اقتصاد مقاومتي است كه با عبور از يك شرايط سخت، ناخواسته و تحميلي، به سرعت گام‌هاي موفقيت را برمي‌دارد. او كه سابقا كشاورز بوده، مدتي است كه پا در عرصه توليد ماهي گذاشته و با عزمي راسخ به دنبال اهداف خود در زمينه اقتصاد مقاومتي است. آقاي يوسفي ۱ سال است كه پرورش ماهي گرمابي را شروع كرده است. ۳۰ ميليون تومان وام دریافتی او تنها سرمايه مورد نياز او، براي راه‌اندازي استخر پرورش ماهي كپور است.
اين فعال اقتصاد مقاومتي درباره روي آوردنش به توليد ماهي، مي گويد: «من قبلا كشاورز بودم و زمين‌هاي زيادي داشتم اما با آبگيري سد بدره، زمين‌هايم زير آب رفت و بيكار شدم. بعد از مدتي بيكاري، با مشاوره شيلات و استفاده از تسهيلات بسيج سازندگي كار پرورش ماهي در قفس را با استفاده از آب عقبه سد شروع كردم.»
يوسفي حال با انرژي كامل در حال گسترش مجموعه پرورش ماهي در شهرستان بدره است و ۴ نفر را هم مشغول به كار كرده است. يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هايي كه سبب شده مجموعه آقاي يوسفي به عنوان الگوي موفق در عرصه اقتصاد مقاومتي مورد توجه قرار گيرد، اين است كه زيرساخت‌هايش را به گونه‌اي طراحي كرده كه در ۶ ماه از سال پرورش ماهي گرمابي و در ۶ ماه ديگر پرورش ماهي‌هاي سردابي را انجام دهد.
مختار يوسفي خاطرنشان مي‌كند: «سالانه حداقل بين ۴۰ تا ۵۰ ميليون تومان سود خالص نصيبم مي‌شود. بعد از زير آب رفتن زمين‌هاي كشاورزي واقعا دچار مشكل بودم اما اكنون به لطف خدا دوباره روي پاي خودم ايستاده‌ام و براي چند نفر ديگر هم اشتغالزايي كرده‌ام.»
صيد و پرورش ماهي به روش‌هاي قديمي علاوه بر سختي كار، نيازمند فضاهاي خاص است و هزينه تمام شده گزاف باعث مي‌شود كه توليدكننده و مصرف‌كننده هر دو ناراضي باشند. از اين رو است كه روي آوردن به راهكارهاي ابتكاري مي‌تواند براي رفع اين مشكلات چاره‌ساز باشد. از جمله اين ابتكارات به پرورش ماهي در قفس مي‌توان اشاره كرد.
آقاي يوسفي در اين باره مي‌گويد: «يكي از روش‌هاي موثر كه اين روزها در بسياري از كشورهاي دنيا مورد استفاده قرار مي‌گيرد پرورش ماهي در قفس است. در اين روش ماهي محصور در قفس و در منابع آبي پرورش داده مي شود. ماهي درون يك قفس يا سبد قرار مي گيرد و آب به صورت آزاد بين منبع آبي و قفس در جريان است. عواملي مانند افزايش مصرف جهاني ماهي، كاهش صيد ماهيان دريايي و سودآور و اقتصادي بودن باعث شده كه توجه به پرورش ماهي در قفس افزايش يابد.»
او مي‌افزايد: «با توجه به وجود محدوديت‌هاي فراوان در بهره‌برداري از منابع آبي، توجه به توسعه پرورش ماهي در قفس و جايگزيني آن با فعاليت‌هاي صيادي در اغلب كشورها آغاز شده و آبزي‌پروري به سرعت در جهان گسترش يافته‌ است. درباره مزاياي پرورش ماهي در قفس مي توان به مواردي از قبيل كاهش هزينه نسبت به پرورش ماهي در استخرهاي خاكي يا سيستم هاي مدار بسته، مديريت آسانتر و كم‌هزينه‌تر، سهولت در مشاهده و بررسي ميزان تغذيه ماهي و سلامت آنها، سهولت و اقتصادي بودن درمان عليه انگل‌ها و بيماري‌ها، كاهش نياز به سرمايه اوليه اشاره كرد. به لحاظ تجاري اين روش مي‌تواند محصول خود را با كميت و كيفيت مطلوب‌تري به بازار عرضه كند.»
ترويج پرورش آبزيان در قفس مي‌تواند در صورت هدف‌گذاري براي صادرات به بازارهاي كشورهاي ديگر، به صنعتي ارزآورتبديل شود. قابليت ديگر اين روش اشتغالزايي آن بويژه در مناطق محروم و توسعه نيافته است كه مي‌تواند براي گروه‌هاي بزرگي از مردم شغل و رفاه ايجاد كند. همچنين اين روش مي‌تواند جايگزين خوبي براي روش‌هاي منسوخي نظير استفاده از قايق‌ها و لنج‌هاي نامطمئن باشد. پرورش ماهي در قفس مانند هر كسب و كار ديگري دربرگيرنده الزامات، ظرفيت‌ها و فرصت‌هايي است كه مديريت اين موارد مي‌تواند ضامن موفقيت طرح باشد و با توجه به ابعاد و ويژگي‌هاي طرح مي‌توان آن را به صورت نامحدود گسترش داد.
https://siasatrooz.ir/vdciwvazpt1au52.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی