يکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۶:۱۵
کد مطلب : 117453
متولیان هم مُهر تایید زدند؛

جای خالی نظارت در بازار کالاهای پر مصرف شب عید

جای خالی نظارت در بازار کالاهای پر مصرف شب عید

سال ۹۹ سال پر التهابی برای بازارهیا اقتصادی کشور بود بازارهای همچون طلا،سکه بورس،خودرو و ملک و .. هیچ کدام از این نوسانات باز نماندند اما آنچه که مسلم است در میان نوسانات تمام این بازارهای بازار کالاهای مصرفی و معیشتی مردم بیش از بیش با مشکلات گسترده و فراوان روبرو بوده و هست.
صف های طولانی و نایاب شدن کالاهایی همچون مرغ و روغن ،بعد از آنکه گوشب به واسطه گرانی از سفره مردم حذف شتبعات گسترده ای را به وجود آورده ک هجا دارد متولیان در برا آن اقدامات جدی داشته باشند. کارشناسان بروز این مشکلات را ناشی از نبود نظارت کافی می داند و این همان چیزی است که وزیر صمت نیز در سخنان خود به آن اشاره دشته است.

جرائم در مورد متخلفان روغن بازدارنده نیست
وزیر صمت با اشاره به افزایش ۲۵ درصدی توزیع روغن در ۲ ماه گذشته، گفت: علی رغم بازرسی‌های مستمر، آنقدر جرایم بازدارنده نیست و باید در این زمینه بررسی‌هایی لازم انجام شود.
علیرضا رزم حسینی در جلسه ستاد تنظیم بازار با اشاره به هماهنگی خوب ایجاد شده بین دستگاهای مرتبط، و با استناد به گزارشات سازمان‌ها و بخش‌های ذیربط در وزارت صمت، اظهار داشت: ۲ قلم کالای سیب و پرتقال به عنوان کالاهای پرمصرف این ایام مورد نظر وزارت صمت بود که خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته در این زمینه، شرایط عرضه این دو قلم کالا در بازار هم از نظر کیفیت و هم قیمت، شرایط مطلوبی است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت، با تاکید بر اینکه وزارت صمت تنها مسئول تنظیم بازار کالاهایی است که یارانه از دولت دریافت می‌کنند، گفت: طبق قانون، وزارت صمت تنها مسئول قیمت گذاری کالاهایی است که از یارانه دولتی برای تأمین و تولید استفاده می‌کنند و با توجه به حساسیت بازار شب عید، مانند سنوات گذشته نسبت به تنظیم بازار میوه شب عید اقدامات لازم صورت پذیرفت و حدود ۴۰ هزار تُن میوه برای این ایام خریداری شد.
رزم‌حسینی با بیان اینکه محموله میوه‌ها با توجه به اعلام نیاز هر استان، به مقصد مورد نظر ارسال شده است، آغاز توزیع میوه‌های خریداری شده را ۲۵ اسفند ماه اعلام کرد.
وی در ادامه بازار تخم مرغ را آرام توصیف کرد و گفت: در خصوص بازار مرغ، با توجه به تجربیاتی که وجود دارد، به نظر می‌رسد استفاده از سامانه جامع تجارت می‌تواند در ایجاد آرامش در بازار بسیار کمک کننده باشد.
وزیر صمت با تاکید بر اینکه این سامانه ۷۰ درصد کارآمد است، تصریح کرد: اگر بتوان ترتیبی اتخاذ کرد که عرضه مرغ در این شبکه صورت بگیرد کنترل و تنظیم بازار مرغ بهتر خواهد شد و برای ماه مبارک رمضان، شاهد آرامش در این بازار خواهیم بود.
رزم‌حسینی در بخش دیگر صحبت‌های خود به افزایش ۲۵ درصدی توزیع روغن در ۲ ماه گذشته اشاره کرد و گفت: در بحث نظارت با توجه به شرایط موجود به نظر می‌رسد علی رغم بازرسی‌های مستمر، آنقدر جرایم بازدارنده نیست و باید در این زمینه بررسی‌هایی لازم انجام شود.

اوضاع خوب بازار میوه، روغن و شکر
د ر کناراین نوع نگاه وزیر صمت اما قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی وضعیت بازار میوه، روغن و شکر را با ثبات اعلام کرده و می گوید: در حال حاضر میوه با کیفیت مناسب و قیمت متعادل در حال توزیع است و طبق گزارشهای میدانی، هیچ ازدحام جمعیتی در مراکز توزیع و عرضه وجود ندارد.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی با اشاره به ایجاد شبکه توزیع مستقیم گفت: در مورد میوه شب عید هیچ کمبود و مشکلی وجود ندارد و بازرسی‌ها بر این بازار به صورت ویژه در حال انجام است؛ در مورد روغن نیز میزان تولید در کشور در حد مطلوب است.
وی با اشاره به افزایش قیمت جهانی روغن خام آفتابگردان و روغن پالم تصریح کرد: به منظور جلوگیری از قاچاق این کالا به خارج از کشور تمهیدات ویژه‌ای در نظر گرفته شده است.
مفتح تعیین گروه‌های هدف و تامین کالای مورد نیاز آن‌ها از طریق شبکه‌های توزیع موازی بازار را یکی از راه‌کارهای مناسب برای تنظیم بازار و جلوگیری از قاچاق روغن به خارج از کشور دانست و گفت: با استفاده از ظرفیت شبکه‌های موازی بازار، نه تنها اقلام مورد نیاز جامعه هدف تامین می‌شود، که با خروج نیاز آن‌ها از بازار، مراجعه به بازار نیز کاهش می‌یابد.
بنا به توضیحات مفتح، استفاده از ابزارهای توزیع هر گروه هدف، باعث آرامش بازار خواهد شد چرا که این شبکه‌های موازی اطلاعات کامل از جامعه و میزان تقاضا دارند و توزیع به بهترین شکل انجام خواهد شد که اقدامات اولیه برای استفاده از ظرفیت‌های این شبکه انجام شده است.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی با تاکید بر اینکه هیچ گزارشی از استان‌ها مبنی بر وجود بحران در بازار میوه دریافت نشده است، گسترش شبکه توزیع را ضروری دانست و افزود: ساختار سازی در این رابطه انجام شده است و با توجه به نواقصی که در شبکه توزیع سنتی وجود دارد، ایجاد شبکه‌های توزیع جدید لازم به نظر می‌رسد.
مفتح همچنین بر آرامش و تعادل در بازار شکر اشاره کرد و گفت: بر خلاف سنوات گذشته که در این ایام شاهد نوساناتی در این بازار بودیم، امسال در خصوص شکر هیچ مشکلی وجود ندارد.

https://siasatrooz.ir/vdciwyazpt1az52.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی