?>?> غوغاسالاری طغیانگر | سیاست روز
جمعه ۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۰
کد مطلب : 98327
ترامپ همچنان عرصه داخلی و خارجی آمریکا را به آشوب می‌کشد

غوغاسالاری طغیانگر

غوغاسالاری طغیانگر

ترامپ در حالی اولین هفته ریاست جمهوری خود را سپری می‌کند که تصمیمات و سخنان وی در عرصه داخلی و خارجی آمریکا همچنان بحران‌ساز است گویی این طغیانگر عرصه سیاست قصد آرام گرفتن ندارد.
یک هفته از ورود ترامپ به کاخ سفید می‌گذرد در حالی که تمام سیاست‌های وی در یک مسیر حرکت می‌کند و آن ایجاد فضای بحرانی در سراسر جهان است. گاهی از نظامی‌گری می‌گوید و علیه مسلمانان اقدام می‌کند و گاه از اخراج مهاجران می‌گوید ‌و گاه مصوبات اوباما را باطل و جهانی را به چالش می‌کشد.
در ادامه این سیاست رئیس جمهور آمریکا در توجیه طرح احتمالی خود برای جلوگیری از ورود اتباع ایران و ۶ کشور مسلمان دیگر گفت که تمایلی ندارد یک حادثه ۱۱ سپتامبر دیگر تکرار شود و ورود به آمریکا از این به بعد برای همه سخت خواهد شد.«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در اولین مصاحبه خود از زمانی که قدرت را به دست گرفته به شبکه «ای بی سی» گفت که دریافت کدهای هسته‌ای آمریکا یک تجربه «بسیار هولناک» است که عظمت شغل ریاست‌جمهوری را نشان می‌دهد.وی در اینباره گفت: «وقتی آن‌ها توضیح دادند که این کدها نمایانگر چیست و نوع تخریبی که درباره آن صحبت می‌کنید را توضیح دادند، لحظه بسیار جدی بود. به یک معنا، بسیار بسیار بسیار وحشتناک بود».ترامپ در خصوص خشونت در شیکاگو گفت که دوست دارد به رسیدگی به مسئله خشونت در این شهر کمک کند.رئیس‌جمهور آمریکا در مورد اینکه چرا نام کشورهایی چون عربستان و پاکستان در این فهرست نیست، توضیح داد: «ما کشورهای خاصی را محروم کردیم اما برای کشورهای دیگر نیز بررسی‌های سخت و شدیدی داریم. ورود به آمریکا سخت خواهد شد».
لازم به ذکر است همزمان با سخنرانی رئیس‌جمهور آمریکا، هزاران نفر از مردم آمریکا در فیلادلفیا تظاهرات کردند. از سوی دیگر چهارتن از مدیران ارشد وزارت خارجه آمریکا ترجیح دادند به جای ادامه کار در ریاست جمهوری «دونالد ترامپ»، از مقام خود استعفا دهند.تصمیم ترامپ برای توقف پذیرش مهاجر از برخی کشورها از جمله ایران هنوز اجرایی نشده ولی دولت آمریکا به استقبال وقایع پیش‌رو رفته و سفر مصاحبه‌کنندگان به سفارتخانه‌ها را ممنوع کرده است.با آنکه بر طبق موافقت آمریکا و مکزیک، تجارت آزاد میان این ۲ کشور برقرار است، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که هزینه ساخت دیوار حائل در مرز با مکزیک، از طریق اعمال مالیات ۲۰ درصدی بر واردات از این کشور تأمین خواهد شد.
دور جدید بحران روابط آمریکا و مکزیک از زمانی آغاز شد که «دونالد ترامپ» به عنوان نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶، از لزوم ساخت دیواری حائل میان دو کشور برای جلوگیری از ورود پناه‌جویان سخن گفت.ترامپ اما کاندیدا نماند و به لطف سیستم الکترال، به رغم داشتن حدود ۳ میلیون رأی کم‌تر از رقیبش «هیلاری کلینتون» رئیس‌جمهور شد و با اعلام تصمیم خود برای عملیاتی کردن ساخت دیوار حائل، آتشی در روابط با مکزیک انداخت.
ترامپ البته بارها گفته بود که پول ساخت این دیوار گران را نیز ابتدا از مالیات‌دهندگان آمریکایی می‌گیرد ولی بعداً از مکزیکی‌ها بازمی‌ستاند. آلبرایت وزیر خارجه اسبق آمریکا در اعتراض به تصمیم رئیس‌جمهور جدید کشورش برای منع صدور روادید برای اتباع ایران و ۶ کشور مسلمان دیگر گفت که آمادگی دارد به طور رسمی نام خود را بعنوان یک مسلمان ثبت کند.«مارک مورگان» رئیس مرزبانی آمریکا یک روز پس از اعلام تصمیم ترامپ برای ساخت دیوار حائل در مرز با مکزیک، از سمت خود کناره‌گیری کرد.
پایگاه آی‌بی‌تایمز می‌نویسد از زمانی که ترامپ وارد کاخ سفید شده مردم بارها در شبکه‌های اجتماعی با راه‌اندازی هشتگ‌هایی مانند #ImpeachTrump (ترامپ را استیضاح کنید) خواستار استیضاح و عزل وی شده‌اند. در همین حال یکی از رهبران مخالف مکزیک از دولت کشور خود خواسته است کیفرخواستی را علیه رئیس‌جمهور آمریکا به دلیل صدور فرمان ساخت دیوار در مرز مکزیک در سازمان ملل مطرح کند.در پی اعلام طرح «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر احداث دیوار مرزی با مکزیک، منابع خبری از راه‌اندازی پویش تحریم خرید کالاها و محصولات آمریکایی در رسانه‌های اجتماعی در مکزیک خبر دادند. چند ساعت پس از آنکه رئیس‌جمهور آمریکا دستور به ممنوعیت ورود مسلمانان به این کشور را صادر کند و در حالی که چند ساعت از دستور وی برای ساخت دیوار در مرز مکزیک می‌گذشت رهبران مسلمان به منظور اعتراض به این دستورات دست به تظاهرات زدند.

https://siasatrooz.ir/vdciypa3.t1avr2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی