يکشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۴
کد مطلب : 98697
کارشناسان در گفت وگو با سیاست روز گزارش حقوق بشری واشنگتن علیه ایران را بررسی کردند

هسته‌ای، موشک، حقوق بشر،‌ ایران، آمریکا!

گزارش ضد ایرانی حقوق بشر آمریکا در حالی منتشر شده که از نگاه ناظران سیاسی محافل غرب‌گرا در ایران باید به این واقعیت پی ببرند که ذات نظام سلطه و استکبار جهانی با قوانین اسلامی و با شیوه‌ای که ملت ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای اداره کشور خویش انتخاب کرده‌اند سازگاری نداشته و این ملت باید با انسجام و همبستگی هرچه بیشتر بدون توجه به فضاسازی نهادها و رسانه‌های غربی با سرعت و قدرت به مسیر خویش ادامه دهد.
باز هم اندرحکایت این گزارش‌های سالانه حقوق بشری آمریکا و اتهامات بی‌اساسی که علیه جمهوری اسلامی وارد می‌کند.
وزارت خارجه این کشور در گزارش سالانه حقوق بشر خود ضمن اشاره به نظام سیاسی ایران که بر اساس ولایت فقیه استوار شده، اعلام کرد: در سال ۲۰۱۳ میلادی حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور ایران انتخاب شد و او ۱۹ دسامبر یک منشور حقوق شهروندی با ۱۲۰ بند و ماده را منتشر کرد.
وزارت خارجه آمریکا ادعا کرد: در آخرین انتخابات پارلمانی و مجلس خبرگان که امسال برگزار شد، صلاحیت نامزدها توسط شورای نگهبان غیر انتخابی، بررسی شد و محدودیت‌های زیادی علیه رسانه‌های خبری و آزادی و عدالت در این انتخابات اعمال گردید.
بر اساس ادعای گزارش سالانه حقوق بشر آمریکا مهمترین مشکلات حقوق بشر در ایران شامل اعمال محدودیت‌های شدید علیه آزادی‌های مدنی از جمله آزادی برپایی تجمعات، انجمن‌ها، سخنرانی‌ها، آزادی‌های دینی و مذهبی و آزادی رسانه‌های خبری است. از دیگر مشکلات حقوق بشری در ایران می‌توان به خشونت و سرکوب با انگیزه‌های سیاسی اشاره کرد. وزارت خارجه آمریکا در ادامه مدعی شده: محدودیت توانایی شهروندان برای انتخاب دولت به صورت مسالمت‌آمیز از طریق برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه از دیگر مشکلات حقوق بشری ایران به شمار می‌رود.
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: ترویج حقوق بشر و اداره دموکراتیک، جزء اصلی سیاست خارجی آمریکا به شمار می‌رود. این ارزش‌ها یک اصل ضروری برای جوامع باثبات، امن و کارآمد است. این چهل و یکمین سال است که وزارت خارجه آمریکا گزارش سالیانه وضعیت حقوق بشر را منتشر می‌کند. این گزارش وضعیت حقوق فردی، سیاسی و کارگری را در سطح بین‌المللی پوشش می‌دهد. گزارش حقوق بشر وزارت خارجه آمریکا، تلاش‌های جدی سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های ما در سراسر جهان را منعکس می‌کند، که دقیق‌ترین اطلاعات را جمع‌آوری کرده‌اند.
این اطلاعات توسط ماموران حقوق بشر در دفاتر سیاسی آمریکا در سراسر جهان گردآوری شده است. گزارش حقوق بشر توسط قانونگذاران، مدیران و شعبه‌های قضایی به عنوان یک منبع اصلی برای سیاستگذاری و تصمیمات مهم و راهبردی و تعاملات سیاسی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دولت آمریکا در جایگاهی نیست که حقوق بشر در کشورها را ارزیابی کند
البته بعد از انتشار این گزارش بلافاصله سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان واکنشی قاطع نشان داد و گفت: دولت آمریکا به دلیل کارنامه بسیار تیره حقوق بشری خود در داخل و خارج آن کشور در موقعیتی نیست که بتواند درباره وضعیت حقوق بشر کشورها اظهارنظر کند.
بهرام قاسمی ضمن محکومیت ادعاهای مطرح شده در این گزارش اظهار داشت: دولت آمریکا به دلیل کارنامه بسیار بد و تیره حقوق بشری خود چه در داخل آن کشور و چه در سطح بین‌المللی در موقعیتی نیست که بتواند پیرامون وضعیت حقوق بشر در دیگر کشورها اظهارنظر کند.
وی با اشاره به اینکه هیچ نهاد و مرجع بین‌المللی نیز چنین اختیاری را به دولت آمریکا نداده است تا وضعیت و شرایط حقوق بشر در دیگر کشورها را از دیدگاه خود مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد، گفت: دولت آمریکا از چنین جایگاه و حقی برخوردار نیست و به هیچ وجه نمی‌تواند و نباید خود را در جایگاهی تصور کند تا در مورد وضعیت جهانی حقوق بشر بطور یک سویه و کاملا سیاسی به قضاوت بنشیند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اقدامات دولت آمریکا در دیگر نقاط جهان که نه تنها نقض حاکمیت ملی و نقض فاحش حقوق بشر در این کشورهاست، عنوان کرد: اقدام اخیر آمریکا در راستای ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا و ایجاد مزاحمت برای خانواده‌های مسلمان در آن کشور نیز از موارد دیگر نقض حقوق بشر توسط آنان است. قاسمی در پایان تصریح کرد: اقدام دولت آمریکا در انتشار چنین گزارشاتِ مداخله‌جویانه‌ای، بیش از هر چیز، اقدامی برای سرپوش گذاشتن بر مسائل و مشکلات حقوق بشری داخلی این کشور و انحراف افکار جهانیان از حمایت‌های این کشور از برخی متحدان خود در منطقه است که از‌ کارنامه‌های سیاه حقوق بشری برخوردارند و جنایات جنگی آنان در تعدادی از کشورهای منطقه امروز بر همگان آشکار شده است.
آمریکا در ادامه سیاست‌های ضد ایرانی‌اش در حالی تهران را به نقض حقوق بشر متهم می کند که این کشور با ادعای پيشبرد اهداف سازمان ملل متحد و رعايت حقوق انساني هنوز به مهم‌ترين کنوانسيون‌هاي مرتبط با حقوق بشر نپيوسته و به بهانه‌هاي متعدد از الحاق به معاهدات حقوق بشري خودداري کرده است.
آمريکا تاکنون به عضويت کنوانسيون حقوق کودک، کنوانسيون حقوق اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي، پروتکل اختياري کنوانسيون منع شکنجه، کنوانسيون بين‌المللي حمايت از افراد در برابر ناپديد شدن اجباري، کنوانسيون رم در خصوص اساسنامه ديوان کيفر بين‌المللي، کنوانسيون رفع تبعيض عليه زنان و کنوانسيون حقوق بشر بين‌المللي درنيامده است.
شيوه سازماندهي دولت آمريکا به نحوي است که تعهدات بين‌المللي اين کشور تنها توسط دولت فدرال اجرا مي‌شود و دولت ايالات متحده مقاومتي سيستماتيک در برابر پذيرش تعهدات بين‌المللي در رعايت حقوق بشر دارد.
در اين کشور هيچ نهاد مستقلي وجود ندارد که بر رعايت حقوق بشر در هر ۳ سطح فدرال، ايالتي و محلي نظارت کند و آمريکا همواره از نظارت بين‌المللي در اين خصوص امتناع مي‌کند.
آمريکا در کنوانسيون‌هايي مانند منع شکنجه، ميثاق حقوقي، مدني، سياسي و بين‌المللي عضو نشده و اساسا آنها را قبول ندارد، در حالي که اين کشور بيشترين ادعاي رعايت حقوق بشر در جهان را دارد، اما در سطح جهان کمترين عضويت در نهادهاي حقوق بشري را داراست.
به باور ناظران سیاسی در طول بیش از سه دهه آمریکایی‌ها بر روی چند موضوع ثابت مانورهای متعددی را ترتیب داده و بر آن اساس سناریوهای گوناگونی را در محافل نظامی، امنیتی و حقوق بشری اجرا نموده اند.
البته نباید فراموش کرد که بررسی این روندها ما را به این نقطه می‌‌رساند که همه این اقدامات در یک اتاق فکر تنظیم می شوند اما با گویش‌های متعدد بیان شده و از طریق نهادهای گوناگون پیگیری می‌شوند و هنوز چند روزی از حمله پر شدت آمریکایی‌ها بر موضع ایران در برجام نمی‌گذرد. با نگاهی به این روند طولانی مشاهده می‌کنیم که موضوع دفاع از امنیت ملی، تکنولوژی‌های برتر و حقوق بشر در سه زمینه حقوق بانوان، حقوق کودکان و حقوق زندانیان در دستور کار محافل ضد ایرانی در آمریکا قرار دارند.
به اعتقاد باور ناظران سیاسی البته نباید تعجب کرد که پس از روی کار آمدن رییس جمهور جدید تازه کار آمریکا هرسه این موضوعات به شکل‌های گوناگون از جانب محافل آمریکایی مطرح شده است. باید بگوییم که محافل غرب گرا در ایران باید به این واقعیت پی ببرند که ذات نظام سلطه و استکبار جهانی با قوانین اسلامی و با شیوه‌ای که ملت ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای اداره کشور خویش انتخاب کرده‌اند سازگاری نداشته و این ملت باید با انسجام و همبستگی هرچه بیشتر بدون توجه به فضاسازی نهادها و رسانه‌های غربی با سرعت و قدرت به مسیر خویش ادامه دهد.

سناریوهای ضد ایرانی با اهداف مغرضانه
دکتر سید رضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت وگو با سیاست روز در واکنش به گزارش ضد ایرانی حقوق بشری آمریکا گفت: روند برخورد خصمانه آمریکا با جمهوری اسلامی از یک متد ثابت اما با مولفه‌های گوناگون تشکیل شده است.
وی افزود: بدین مفهوم که در طول بیش از سه دهه آمریکایی‌ها بر روی چند موضوع ثابت مانورهای متعددی را ترتیب داده و بر آن اساس سناریوهای گوناگونی را در محافل نظامی، امنیتی و حقوق بشری اجرا نموده‌اند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: نباید فراموش کرد که بررسی این روندها ما را به این نقطه می‌‌رساند که همه این اقدامات در یک اتاق فکر تنظیم می‌شوند اما با گویش‌های متعدد بیان شده و از طریق نهادهای گوناگون پیگیری می‌شوند و هنوز چند روزی از حمله پر شدت آمریکایی‌ها بر موضع ایران در برجام نمی‌گذرد.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی در ادامه گفت: با نگاهی به این روند طولانی مشاهده می‌کنیم که موضوع دفاع از امنیت ملی،تکنولوژی‌های برتر و حقوق بشر در سه زمینه حقوق بانوان ، حقوق کودکان و حقوق زندانیان در دستور کار محافل ضد ایرانی در آمریکا قرار دارند.
به اعتقاد صدرالحسینی از این منظر نباید تعجب کرد که پس از روی کار آمدن رییس جمهور جدید تازه کار آمریکا هرسه این موضوعات به شکل‌های گوناگون از جانب محافل آمریکایی مطرح شده است.
وی اظهارداشت: امروز با موضوع دخالت در امور داخلی با تمرکز بر مسائل حقوق بشری مانند گزینش داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری و نهادهای زیربط و مسائل همجنس گرایی روبرو هستیم. این استاد دانشگاه در جمع‌بندی نهایی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد محافل غرب‌گرا در ایران باید به این واقعیت پی ببرند که ذات نظام سلطه و استکبار جهانی با قوانین اسلامی و با شیوه‌ای که ملت ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای اداره کشور خویش انتخاب کرده‌اند سازگاری نداشته و این ملت باید با انسجام و همبستگی هرچه بیشتر بدون توجه به فضاسازی نهادها و رسانه‌های غربی با سرعت و قدرت به مسیر خویش ادامه دهد.

اظهارنظر بیجای آمریکا|درباره وضعیت حقوق بشر ایران
حسن هانی زاده دیگر کارشناس مسائل سیاست خارجی نیز با انتقاد از این گزارش‌های ضد ایرانی گفت: در واقع انتقاد آمریکا از موضوع حقوق بشر ایران نشان می‌دهد که ایالات متحده آمریکا از موضوع حقوق بشر به عنوان ابزاری برای فرافکنی و اتهام زنی علیه کشورهای مستقل جهان استفاده می‌کند.
وی افزود: با توجه به اینکه آمریکا در طول هفتاد سال گذشته بدترین کارنامه حقوق بشر را دارد از این رو نمی‌تواند در خصوص نقض حقوق بشر در جهان داوری کند.
هانی زاده تصریح کرد: آمریکا در عراق، افغانستان و سوریه مرتکب جنایات بیشماری شده و در کشتار مردم یمن در کنار رژیم عربستان نقش داشته است. وی تصریح کرد:همچنین آمریکا در استفاده از سلاح هسته‌ای علیه مردم ژاپن و استفاده از اورانیوم ضعیف شده علیه مردم عراق نقش داشته است. این کارشناس مسائل سیاست خارجی خاطرنشان کرد: بنابراین آمریکا بخاطر نقض حقوق بشر باید در دادگاه بین‌المللی محاکمه شود، لذا اتهام‌زنی آمریکا نسبت به ایران صرفا بخاطر مواضع مستقل ایران در مسائل منطقه تلقی می‌شود و آمریکا در جایگاهی نیست که بتواند در خصوص حقوق بشر در ایران اظهار نظر کند. 

هدی دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdciyqa3.t1av32bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی