?>?> میهمان‌نوازیم نه ساده‌لوح! | سیاست روز
دوشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۶
کد مطلب : 106879
به بهانه حضور وزیر خارجه انگلیس در ایران؛

میهمان‌نوازیم نه ساده‌لوح!

میهمان‌نوازیم نه ساده‌لوح!

گفته شده که وزیر خارجه انگلیس به منظور رایزنی با مسئولان کشورمان امروز به ایران سفر خواهد کرد. جرمی هانت برای دیدار با محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران و برخی دیگر از مقام‌های کشورمان به تهران می‌آید و این نخستین سفر هانت به ایران از زمان تصدی وزارت خارجه انگلیس است.
بر اساس قانون اساسی، جمهوری اسلامی با همه کشورها می‌تواند روابطش را توسعه دهد و منعی برای برقراری با کشورهایی که زیادی خواهانه و طلبکارانه به جمهوری اسلامی می‌نگرند، ندارد. خلق و خوی ایرانی‌ها هم به میهمان نوازی شهره جهان است و از این رو برای پذیرایی از وزیری که نخستین سفرش را به تهران دارد کم نخواهیم گذاشت اما در کنار این میهمان نوازی و رعایت قوانین کشور، یادمان می‌ماند که مطالبات منطقی‌مان را داشته و اجازه ندهیم که طرف مقابل ما را ساده لوح و بیخیال و دائم الخندان تصور کند! آنهم در روزگاری که نه تعهدات برجامی را عمل کرده و نه مراودات تجاری‌اش را بر اساس تعهدات حفظ کرده است! بر همین اساس باید یادمان باشد :

انگلیس پیشگام اولین‌ها
باید یادمان بماند اوّلین تحریمها، اوّلین حمله‌ها، اوّلین خیانتها، اوّلین جاسوسی‌ها، اوّلین نفوذهای امنیّتی، اوّلین تهاجمات وسیع و همه‌جانبه‌ی تبلیغاتی علیه انقلاب اسلامی از طرف انگلیسی‌ها صورت گرفت.
باید یادمان بماند که رهبر انقلاب اسلامی طی سخنانی در دانشگاه فرهنگیان که پس از خروج ایالات متحده‌ی آمریکا از توافق هسته‌ای موسوم به برجام انجام شد، به برخی سخنان درباره‌ی ادامه این توافق با سه کشور اروپایی، فرمودند «من به این سه کشور اعتماد ندارم و می‌گویم به این‌ها اعتماد نکنید».

روح استکباری انگلیس
باید سخنان رهبری را که ۲۶ مهر ۹۶ در دیدار نخبگان داشتند مرور کنیم تا ماهیت انگلیس را فراموش نکنیم:«چند قرن تصرف و نابودی کشورها امروز شما این را مشاهده می‌کنید؛ آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها به‌خاطر علمی که تحصیل کرده‌اند، توانسته‌اند همه‌ی دنیا را تصرّف کنند. شما می‌دانید آمریکا، انگلیس، فرانسه و بسیاری از کشورهای اروپایی -حتّی کشورهای کوچک- سالهای متمادی، بعضی‌شان قرنها، توانستند کشورهایی را تصرّف کنند، هستی‌های آنها را به باد بدهند و نابودشان کنند؛ بر ملّتها اقتدار پیدا کردند و مسلّط شدند. »
باید سخنان رهبری در ۲۶ مرداد سال ۹۴ را که در دیدار اعضای مجمع جهانی اهل بیت علیهم‌السلام و اتحادیه‌ی رادیو و تلویزیون‌های اسلامی بود مرور کنییم تا بدانیم انگلیس چه بد سابقه است:« صدسال توطئه‌ علیه دنیای اسلام توطئه‌ی علیه دنیای اسلام و این منطقه‌ی بالخصوص، جدید نیست؛ از سالها قبل -از صد سال قبل، از دوران جنگ جهانی اوّل به این طرف- این منطقه دستخوش فشارهای فراوان قدرتهای مستکبر بوده؛ حالا یک روز انگلیس بود، یک روز آمریکا است، یک روزی در یک دوره فرانسه بود؛ قدرتهای استکباری صد سال یا بیشتر است که اینجا مشغولند.

تلاش برای نابودی انقلاب
باید مرور کنیم و مستند بشنویم تا بدانیم با چه قصدی به مردم انقلابی مان نگاه کردند، رهبری در ۱۹ اسفند ۹۶ در جمع اعضای کاروان راهیان نور بیان داشتند:«تلاش برای نابودی انقلاب بحثِ اصلِ حکومت بود، اصلِ انقلاب بود؛ میخواستند انقلاب را نابود کنند. آمریکا و اروپای قدرتمند -حالا کشورهای درجه‌ی دو و سه‌ی اروپا اهمّیّتی نداشتند امّا اروپای اصلی یعنی انگلیس، یعنی فرانسه، یعنی آلمان، یعنی ایتالیا، این کشورهایی که در اروپا موقعیّتی داشتند، توانایی‌ای داشتند- یکسره همه پشت ‌سر صدّام قرار گرفتند و هرچه توانستند به او کمک کردند؛ ‌هرچه توانستند کمک کردند! لشکرهای رژیم صدّام در اوّل جنگ، لشکرهای معدودی بودند، امکاناتشان هم امکانات متعارف بود [امّا] با گذشت زمان -هرچه زمان گذشت، شش ماه گذشت، یک سال گذشت، دو سال گذشت- روزبه‌روز به این امکانات افزوده شد. خب جنگ امکانات را از بین میبرد، ما مثلاً اوّل جنگ یک مقدار تانک داشتیم، بعد بعضی‌اش از بین رفت؛ فرض کنید که مقداری توپخانه داشتیم، بعضی‌اش از بین رفت؛ مهمّات داشتیم خیلی‌هایش از بین رفت؛ قهراً در جنگ مصرف میشود، جنگ امکانات را کم میکند؛ هرچه جنگ پیش میرفت، امکانات رژیم بعثی چند برابر میشد؛ چه کسی به او میداد؟ فرانسه، انگلیس، آلمان، آمریکا؛ »

دخالت در امور ایران!
یادمان نرفته به جز نقض تعهد در حوزه برجام، انگلستان در کنار دیگر کشورهای غربی چطور در امور داخلی ایران در سال ۸۸ ورود کرد و چطور هر جا مجال می‌یابد درباره تسلیحات ما سخنی بیهوده می‌گوید.
رهبری هم این موضوع را بیان داشته و در ۲۶ مهر ۹۶ در دیدار با نخبگان گفتند:« دخالت در قدرت دفاعی جمهوری اسلامی اینکه دولتهای اروپایی بیایند همان حرفی را بزنند که او دارد میزند که ایران چرا در منطقه حضور دارد -خب تا چشمتان کور! چرا حضور نداشته باشد؟- یا [وقتی] او ایراد کند که چرا شما موشک دو هزار کیلومتری یا مثلاً فرض کنید سه هزار کیلومتری دارید، اینها هم بیایند همان حرف را بزنند، اینکه خب معنی ندارد! به شما چه ربطی دارد؟ [خود] شما چرا موشک دارید؟ شما چرا موشک اتمی دارید؟ چرا سلاح اتمی دارید؟ اینکه در قدرت دفاعی جمهوری اسلامی بخواهند دخالت بکنند و حرف بزنند، نه؛ این را هم مطلقاً از اروپایی‌ها ما قبول نمیکنیم؛ و هم‌آواز نشوند با آمریکا در حرف زوری که میزند و حرف غلطی که از او سر میزند.»

نقض پیمان‌های تجاری- سیاسی
باید درکنار استقبال و میهمان نوازی از وزیر خارجه انگلیس به رویش بیاوریم که اروپا چندین ماه است در مقابل آمریکایی که نقض عهد کرده هیچ نکرده! باید به روی میهمانمان بیاوریم که نباید در مسایل داخلیمان مداخله کند و درباره موشک‌هایمان حتی فکری نامربوط از خاطرش بگذرد. باید به روی میهمانمان بیاوریم که مردم خاطره خوشی از انگلستان به واسطه ضربه‌هایی که به ایران زده ندارند و باید روباه پیر خیلی تلاش کند تا او را در قالب همراه و یا حتی یک عضو عادی جامعه بین‌الملل بپذیریم. باید به یادش بیاوریم امثال مستر جیکاک را که فرستادند تا سرمایه مان را ببرند! حتی باید جاسوسان امروزی را نیز برایشان یادآوری کنیم تا بدانند علی رغم پایبند بودنمان به اخلاق و حقوق قانونی، ساده لوح نیستیم تا دائما بخندیم.
باید خبرنگارهایمان را حتی برای پرسشهای متعدد درباره نقض پیمان انگلیس در کنفرانس خبری با او دعوت کنیم! مانکن که دعوت نکردیم که تنها جلسات را پوشش تصویری بدهند! کسی را در ایران میزبانی می‌کنیم که بسیاری از زخمهای جامعه را به وجود آورده، بسیاری از نقض عهدها را انجام داده است، پس به وزارت خارجه می‌گوییم، میزبان میهمان نوازی باشید اما ساده لوحانه با کسی که مسبب بسیاری از نقض پیمانهای بین‌المللی است، با کسی که به ما بدهکار است رفتار نکنید و نگذارید طلبکار بیاید و متوهم برود. 

نویسنده: مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdciyqaz3t1auv2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی