جمعه ۲۳ آبان ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۵
کد مطلب : 116076

دوره‌گردی آقای وزیر

آمریکا در حالی با بحران پسا انتخابات مواجه است و جدال میان ترامپ و بایدن مدعیان پیروزی در انتخابات به...

آمریکا در حالی با بحران پسا انتخابات مواجه است و جدال میان ترامپ و بایدن مدعیان پیروزی در انتخابات به چالشی درونی و جهانی برای ایالات متحده مبدل شده که وزیرخارجه آمریکا دور جدیدی از سفرهای خود را از دیروز آغاز کرده است. طبق اظهارات پومپئو، او به فرانسه، ترکیه، گرجستان، فلسطین اشغالی، عربستان سعودی، امارت و قطر سفر خواهد کرد حال این سوال مطرح است که اهداف وی از این سفرها چیست و چرا در حالی که آینده سیاسی ترامپ مشخص نمی‌باشد این سفرها را در پیش گرفته است؟
نگاهی به محورهای سفر پومپئو نشان می‌دهد که وی دو محور اروپایی و خاورمیانه‌ای را در دستور کار قرار داده است. در حوزه اروپایی پومپئو از فرانسه و گرجستان به عنوان دو متحد آمریکا در این قاره دیدار خواهد داشت. گرجستان از آن جهت که سیاست‌های ضد روسی آمریکا را اجرایی می‌سازد داری اهمیت است و فرانسه نیز همپای آمریکا در معادلات جهانی ایفای نقش کرده است. حمایت از اسلام ستیزی فرانسه را می‌توان از ابعاد سفر وی به پاریس می‌توان دانست. در حوزه خاورمیانه ای نیز اهداف سفر پومپئو تقریبا مانند گذشته است که بخشی از آن در قبال ترکیه است که چگونگی ایفای نقش در حوزه سوریه و حتی مناقشه اخیر قره باغ، تحولات لیبی از اهداف این سفر است. در حوزه عربی نیز بیشتر تحرک پومپئو در قالب فروش تسلیحات به کشورهای عربی و نیز ادامه روند سازش است. ترامپ تلاش دارد در هفته‌های آتی موقیت خود را در اجرای روند سازش به نمایش گذارد و پومپئو مامور پیگیری این سیاست تا ترامپ بتواند نام خود را به عنوان رئیس جمهوری که توانست کشورهای عربی را به سازش با تل آویو سوق دهد ثبت نماید. نکته قابل توجه آنکه ترامپ سعی دارد تا خود را بزرگترین دوست صهیونیست‌ها معرفی نماید تا شاید در روند آتی رقابت انتخاباتی در درون آمریکا بتواند از حمایت لابی صهیونیستی برخوردار شود. در همین چارچوب نیز
پایگاه خبری «آکسیوس» به نقل از منابعی مدعی شد که «مایک پامپئو»‌ وزیرخارجه آمریکا قصد دارد در سفر خود به فلسطین اشغالی از بلندی‌های جولان اشغالی سوریه نیز دیدن کند. سیاست‌های ترامپ در این حوزه‌ها زمانی آشکارتر می‌شود که مقام ارشد دولت وی در امور ایران به منطقه سفر کرده و تلاش دارد تا به اصطلاح سیاست تحریمی ایران را دنبال و ائتلافی عربی-عبری را علیه جمهوری اسلامی به نمایش گذارد.
به هر تقدیر می‌توان گفت که سفر دوره‌ای پومپئو در حالی ادامه سیاست خارجی آمریکا تا پایان روز کاری است که بخشی از آن در قالب سیاست‌های ترامپ برای ثبت نامش به عنوان موفق‌ترین رئیس جمهور آمریکا حداقل در اجرای روند سازش است که می‌تواند در آینده سیاسی وی تاثیر گذار باشد. 

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdciyqazqt1azu2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی