چهارشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۳
کد مطلب : 118371
انتقاد روحانی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری

عشق به قدرت چه می‌کند!

عشق به قدرت چه می‌کند!

رئیس‌جمهور روز گذشته در جلسه هیأت دولت عصبانی بود، عصبانیت او از سخنان و مواضع برخی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری که در منظارت مطرح شد، نمایان ود.
مهمترین بخش سخنان روحاین را می‌توان این داسنت که گفت اخلاق از انتخابات هم مهمتر است،‌ که البته حرف درست و بجایی است، اما این سخن را آیا می‌توان به این بیت شعر از حافظ تطبیق داد که «توبه فرمایان چرا خود توبه کمتر می‌کنند» آیا آقای روحانی دوران رقابت‌های انتخاباتی سال‌های ۹۲ و ۹۶ را از یاد برده است؟
رئیس جمهور زمانی که از سخنان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری این دوره انتقاد می‌کند و آنها را به رعایت اخلاق دعوت می‌کند که البته باید هم رعایت کنند،‌ایا زمانی که خود در منظارت شرکت کرده بود به یاد دارد که چه سخنان و اتهاماتی به دولت پیشین و رقبای خود وارد کرد؟
آقای روحانی درباره رقابت انتخاباتی می‌گوید؛ «عشق به قدرت چه می‌کند» آیا شخص او در زمان رقابت‌های سال‌های ۹۲ و ۹۶ برای رسیدن به قدرت تلاش نکرد؟ آیا او برای رسیدن به قدرت به رقبا اتهام نزد وآنها را نزد مردم بد جلوه نداد و از فضای دیو و دلبری را تشدید نکرد؟
آیا دولت قبلی هیچ کاری در طول ۸ سال ریاست انجام نداده بود که در سال ۹۲ با شدت هر چه تمامتر زیر تیغ تیز انتقادات روحانی قرار گرفت و حتی گفته شد که دولت پیشین خزانه خالی به ما تحویل داد و یا این که همه انبارهای کالاهای اساسی خالی بود در حالی که چنین نبود.
اکنون هم چنین اعتقادی وجود ندارد که دولت تدبیر و امید در ۸ سال هیچ کاری برای کشور انجام نداده است،‌البته باید این مسئله در میان روسای جمهوری و دولت‌ها جا بیفتد که آنها وظیفه دارند تا کشور را اداره کنند و هیچ منتی بر مردم و نظام ندارند و هر کاری انجام می‌دهند وظیفه است. اما آن همه وعده‌ای که داده شد و برای آن وعده‌ها رأی ها در صندوق ریخته شد کجاست؟
سخن درباره کارنامه دولت تدبری و امید زیاد است و در آینده و پس از پایان دوران دولت تدبری و امید به آنها باید پرداخته شود که خواهد شد.
حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهور روز چهارشنبه در جلسه هیأت دولت با اشاره به اینکه ایام مهم انتخابات برای مردم در پیش است، گفت: انتخابات همیشه به طور طبیعی و برخی از مواقع غیر طبیعی، حواشی و مسائلی را به همراه دارد.
وی افزود: اساس انقلاب ما و همه زحماتی که از سال ۴۱ تا به امروز کشیده شده است، برای این بود که مردم ما شاهد یک نظام اسلامی باشند که یک بخش مهم آن اخلاق است.
روحانی با بیان اینکه این بخش متاسفانه در این روزها صدمه جدی دیده است، تاکید کرد: آغاز اخلاق، همان راستگویی است. اخلاق وفای به عهد است. اخلاق، آغازش این است که ما حقیقت‌ها را تحریف نکنیم. حالا یک چیز عجیب‌تر، این است که واقعیت‌ها را تحریف کنیم.
روحانی تاکید کرد: انتخابات بسیار مهم است اما از انتخابات مهم‌تر، اخلاق است، چون آن هدف غایی و نهایی اسلام و انقلاب اسلامی است.
وی اضافه کرد: بخشی، مردم سالاری اخلاق و بخشی از آن توجه به مردم، جدی گرفتن آنها [مردم] است. ما نمی‌توانیم با افکار عمومی مردم و با حضور مردم شوخی کنیم. ما باید مردم را به طور واقعی به انتخابات دعوت کنیم.
روحانی اظهار داشت: همه جا باید نقش مردم پررنگ باشد. اینکه ما می‌گوییم مردم باید احساس امید بکنند، مردم باید از نظام و کشورشان دفاع بکنند، مردم باید ببینند که نظام برای آنها ارزش اسلامی و واقعی و آنچه که قانون گفته است را قائل است، مسئله بسیار مهمی است.
وی با بیان اینکه در این انتخابات جفا و ظلم‌های بسیار بدی شد، تصریح کرد: حالا یک مورد از این جفاها را مقام معظم رهبری در زمینه احراز صلاحیت‌ها اشاره فرمودند، مسئله مهمی بود، ایشان نیز دستور دادند که جبران شود. حالا اینکه جبران شد یا نه، مسئله دوم است.
رئیس‌جمهور تاکیدکرد: در انتخابات جفاهای بدی شد. بدترین جفا در این انتخابات به خود نظام است. اگر قرار است در این ۴۲ سال گذشته، همه‌اش نقض قانون، فساد، زیر پا گذاشتن حقوق، اجرا نکردن مصالح مردم باشد و همه اقدامات بر خلاف مصلحت جامعه و کشور باشد، یعنی چه؟ پس چرا انقلاب کرده بودیم؟
وی با بیان اینکه از یک طرف به نظام ظلم می‌شود و از طرف دیگر به مردم نیز ظلم می‌شود، افزود: اینکه ما می‌گوییم هیچ کاری در این ۸ سال نشده است، داریم به مردم ظلم می‌کنیم.
روحانی اضافه کرد: کشاورزی، صنعت، بسیاری از زیرساخت‌ها و بسیاری از بخش فضای مجازی دست مردم است. وقتی ما می‌گوییم کاری نشده است، یعنی مردم کاری نکرده‌اند. این ملت کارهای بزرگی کرده است. چرا به مردم توهین می‌کنید.
رئیس‌جمهور اظهار داشت: از طرف سوم ظلم و جفا به کارگزاران نظام است. وقتی ما می‌گوییم دولت، دولت یک نفر و افرادی که پشت این میز هستند، نیست. صدها هزار نفر در سراسر کشور، مدیر، کارشناس و صدها هزار نفر کارمند، همه باهم میلیون‌ها نفر هستند که در کنار هم قرار می‌گیرند و دولت را تشکیل می‌دهند.
رئیس‌جمهور گفت: اگر ما ۱۷ طرح پتروشیمی در سال ۹۹ افتتاح کردیم، این را نمی‌شود منکر شد. اگر در طول همین یکی دو سال اخیر هزاران کیلومتر جاده و راه‌آهن و صدها طرح مهم افتتاح شده است، بگوییم افتتاح نشده یا هیچ کاری نشده است؟ بر چه مبنایی این حرف‌ها را می‌زنید؟
روحانی اضافه کرد: البته در این بحث‌ها معلوم شد برخی از دستگاه‌ها خیلی خوب هستند. قوه قضائیه، قوه مقننه و نیروهای مسلح، همه بی ایراد هستند. ایراد فقط در دولت است که با تغییر دولت، این نیز درست می‌شود.
وی گفت: اگر در کشور ایرادی وجود دارد، این ایراد فقط مخصوص دستگاه اجرا است. یعنی دستگاه قانونگذاری، مجمع تشخیص مصلحت نظام و قوه قضاییه ایراد ندارد!
رئیس‌جمهور ادامه داد: حداقل در انتخابات فهمیدیم که همه جای کشور خیلی خوب است. سالم و بی نقص است و فقط اشکال در این دولت است که این هم الحمدالله در این انتخابات تغییر می‌کند. ان شاءالله دولت بعدی می‌آید و این هم درست می‌شود.
وی با بیان اینکه من در اینجا می‌خواهم در مورد قلب واقعیت، تحریف واقعیت و حقیقت، نکته مهمی را بگویم، افزود: به هر حال راجع به اقتصاد صحبت شد. در مورد اقتصاد در چه فضایی صحبت شد؟ اقتصاد یعنی ما در دوره صلح هستیم یا جنگ؟ ما در جنگ اقتصادی هستیم یا نیستیم؟
رئیس‌جمهور با بیان اینکه انگار جنگی وجود ندارد، گفت: گویا ترامپی وجود نداشته است، ظلم و کار بدی نکرده است. هر چه مشکل است، کار دولت است و آمریکا کاری نکرده است. این مسئله بسیار عجیب و شگفت آور است.
روحانی خاطرنشان کرد: ما دولت را در سال ۹۲ و در شرایطی آغاز کردیم که در تحریم و فشار اقتصادی بودیم. تحریم از اواخر ۹۰ و ۹۱ شروع شده بود و ما در ۹۲ و ۹۳ در تحریم کار را آغاز کردیم. البته مشکلات دیگری نیز وجود داشت که الان نمی‌خواهم بگویم.
وی گفت: ۵۰ سال قبل اقتصاد ایران را ورق بزنید. چهارسال طلایی داشتیم که در این چهار سال، تورم، رشد اقتصادی، اشتغال، صادرات غیر نفتی ما (حتی تراز صادرات غیرنفتی ما با واردات ما در یکی دوسال، مثبت شد) در ۶۰ سال قبل آن بی سابقه بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه چرا این واقعیت‌ها را نمی‌گوییم؟، اظهار داشت: این چهار سالی بود که دولت در شرایط نسبتاً مناسب بود. یعنی ۹۲ تا ۹۴! ما فقط ۹۴ و ۹۵ بی تحریم بودیم و همان مدت بی تحریم نیز رشد اقتصادی ما بالاترین رشد اقتصادی در دنیا شد.
رئیس‌جمهور افزود: واقعیات را به مردم بگویید، ما در ایام جنگ اقتصادی بودیم و علاوه بر این جنگ با یک معضلی به نام کرونا مواجه شدیم که در صد سال اخیر بی نظیر بود.
وی ادامه داد: اداره شرایط کشور در جنگ و کرونا که خشکسالی هم به آن اضافه شده کار بسیار سختی بود، خشکسالی شدیدی که با آن مواجه هستیم در ۵۰ سال اخیر کم نظیر است. همه اینها در کنار هم قرار گرفته است. چرا از این واقعیات عبور می‌کنید؟
رئیس‌جمهور با بیان اینکه از همه این مسائل و واقعیات صرف نظر می‌کنیم، تاکید کرد: یک کلمه جواب بدهید، ما کشور را از قطعنامه‌های سازمان ملل و فصل هفت خارج کردیم یا نه؟ بگویید خارج کردیم یا نه؟ با برجام موافق هستید
یا مخالف؟
وی با طرح این پرسش که چه کسی آمریکا را پای میز مذاکره آورد؟ گفت: صبر و ایستادگی مردم و عملکرد دیپلمات‌های ما و موفقیت‌هایی که در چند دوره مذاکرات وین به دست آمده را می‌خواهید منکر شوید؟ چرا واقعیات را برای مردم بیان نمی‌کنید؟ در همه این شرایط سخت و مشکل، امروز در مسیر مهار کرونا تلاش جدی در حال صورت گرفتن است.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه کارهای بسیاری انجام داده شده است، تاکید کرد: علیرغم همه سر و صداهایی که بود، می‌خواستیم مدیریت بانوان را به ۳۰ درصد برسانیم، خوشبختانه توانستیم این عدد را به ۲۵ درصد برسانیم. این کار بزرگی بود که امروز همه با آن موافق شده‌اند.
وی با طرح این پرسش که چرا همسان‌سازی، حقوق بازنشستگان و همه اینها فراموش شده است؟ تصریح کرد: عشق به قدرت چه می‌کند و همه چیز را از یاد افراد می‌برد. اینکه پتروشیمی ما تقریباً دو برابر شده است، قابل انکار نیست. ۱۷ طرح پتروشیمی را فقط در سال ۹۹ افتتاح کرده‌ایم.

https://siasatrooz.ir/vdciyvazzt1azp2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی