پنجشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۵ - ۰۲:۵۶
کد مطلب : 97517
جمهوری‌خواهان پیروز انتخابات ریاست جمهوری و کنگره آمریکا شدند

شوک ترامپیسم

هواداران هیلاری کلینتون در برخی شهرها به خیابان‌ها ریخته و آتش افروختند
شوک ترامپیسم

نتایج انتخابات آمریکا در حالی اعلام شد که از یک‌سو ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور جدید آمریکا انتخاب گردید و از سوی دیگر جمهوری‌خواهان اکثریت کنگره را بدست آوردند که شکستی سخت برای دموکرات‌ها بود و در عین حال شوکی قابل تامل را در عرصه سیاسی و اقتصادی جهان ایجاد کرد.
سرانجام پس از ماه‌ها انتخابات آمریکا برگزار شد و برخلاف آنچه بسیاری از محافل سیاسی و اقتصادی جهان می‌گفتند رای مردم آمریکا به سوی ترامپ و البته رای کنگره نیز به سوی جمهوری‌خواهان بود که نتیجه این وضعیت در عرصه داخلی و خارجی آمریکا تاثیرات بسیاری داشت بگونه‌ای که می‌توان گفت که جهان با شوک ترامپیسم مواجه شد که بسیاری از معادلات را برهم زد.
«دونالد جان ترامپ» سرمایه‌دار و میلیاردر فعال در حوزه املاک و مستغلات سرانجام پس از یک رقابت تنگاتنگ با شکست رقیب سرسختش هیلاری کلینتون از حزب دموکرات، شگفتی‌ساز این دور از رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شد و با کسب ۲۸۹ آرای الکترال از ۵۰ ایالت این کشور به عنوان رئیس‌جمهوری چهل و پنجم آمریکا به کاخ سفید راه یافت. رئیس‌جمهوری جدید آمریکا ۷۰ ساله و از حزب جمهوری‌خواه است. وی توانست با شکستن حد نصاب آرای گزینشگران (۲۷۰ رای) در انتخابات ۱۸ آبان آمریکا رقیب دموکرات خود را شکست دهد.
اگرچه بسیاری از تحلیلگران آمریکایی از وی به عنوان یک جعبه سیاه یاد می‌کردند و او را تاجری ناآشنا به سیاست معرفی می‌کردند، اما وی سرانجام توانست در یک انتخابات بسیار سخت، پرفراز و نشیب و البته به گفته ناظران بین‌المللی پر از صحنه‌های زشت و خالی از اخلاق به کاخ سفید راه یابد. هیلاری کلینتون نامزد مطرح حزب دموکرات به رغم رقابت‌های سخت و تنگاتنگی که با دونالد ترامپ داشت نتوانست آرای الکترال مورد نیاز را کسب کند.
این شکست در حالی نصیب وی شد که باراک اوباما، رئیس‌جمهوری کنونی این کشور، حزب دموکرات و اکثر سیاستمداران حزب جمهوری‌خواه و رسانه‌های آمریکایی آشکارا حمایت خود را از کلینتون اعلام کرده بودند. چهار نامزد باقیمانده این انتخابات نیز به ترتیب گری جانسون از حزب لیبرترین (آزادی‌خواه) با سه میلیون و ۵۷۸ هزار و ۶۹۳ رای (۳ درصد آرا)، جیل استاین از حزب سبزها با یک میلیون و هفت هزار و ۶۶۷ رای (۰.۹ درصد آرا) و دَرل کسل (Darrell Castle) از حزب قانون اساسی و اوان مک مالین (Evan McMullin) نامزد مستقل (نام این دو تنها در برخی ایالات در برگه آرا ثبت شده بود و در آنها حق رقابت داشتند) مجموعا ۶۲۸ هزار و ۶۰۴ رای (۰.۶ آرا) در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.
دونالد جی. ترامپ متولد ۱۴ ژوئن ۱۹۴۶ نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا تاجر و تولیدکننده تلویزیونی و رئیس "سازمان ترامپ" در امور املاک و مستغلات است. ترامپ در دوران کاری خود برج‌ها، هتل‌ها و کازینوهای مختلفی در مناطق مختلف جهان ساخته است. ترامپ در شهر نیویورک متولد و بزرگ شده و از سن ۱۳ سالگی در آکادمی نظامی نیویوک شرکت کرده است. او در سال ۱۹۶۸ مدرک لیسانس اقتصاد خود را از "دانشکده وارتون" دانشگاه پنسیلوانیا دریافت کرد. او در سال ۱۹۷۱ کنترل شرکت ساختمانی پدرش "فرد ترامپ" را در دست گرفت و بعدا نامش را به "سازمان ترامپ" تغییر داد و بسرعت اشتهار اجتماعی آن را بالا برد. در همین حال جمهوری‌خواهان آمریکایی در انتخابات جدید کنگره توانستند اکثریت آرای هر دو مجلس شامل سنا و مجلس نمایندگان آمریکا را به خود اختصاص دهند.
با توجه به آرای کسب شده اکثریت، کنگره آمریکا برای دومین‌بار پیاپی به دست جمهوری‌خواهان افتاد. برای مجلس نمایندگان آمریکا تمام ۴۳۵ کرسی روز سه‌شنبه به رای گذاشته ‌شد. دوره نمایندگان این مجلس دو ساله است. از مجموع ۱۰۰ کرسی سنا، ۳۴ کرسی سه‌شنبه به رای گذاشته ‌شد. دوره نمایندگان سنا شش ساله است اما در هر انتخابات تنها یک سوم کرسی‌ها به رای گذاشته می‌شود. جمهوری‌خواهان اکنون توانسته‌اند اکثریت ۵۱ رای را در سنا و اکثریت ۲۱۸ رای مجلس نمایندگان آمریکا را به دست آورند. این دومین پیروزی پیاپی برای جمهوری‌خواهان در کنگره محسوب می‌شود.

اعتراض‌های خیابانی کلینتون
هر چند که کلینتون در ظاهر نتیجه انتخابات را پذیرفته اما گویا وی که مهندسی آشوب‌های خیابانی پس از انتخابات در بسیاری از کشورها از جمله در انتخابات ۸۸ ایران را دارد در آمریکا نیز این رویه را تکرار کرده چنانکه از ایالت‌های اورگان، کالیفرنیا و سان‌فرانسیسکو آمریکا خبر رسیده که به دنبال پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات، حامیان هیلاری کلینتون به خیابان‌ها آمده و آشوب به پا کردند.
حامیان نامزد دموکرات در سان‌فرانسیسکو، کالیفرنیا و اورگان دست به آشوب زده و با حضور در خیابان‌ها به نتیجه انتخابات اعتراض کردند. در برخی از تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، تصاویر به آتش کشیده شدن سطل‌های زباله و حضور چند صد نفری معترضان دیده می‌شود. بنابر گزارش این رسانه انگلیسی، دانشجویان خشمگین دانشگاه اورگان، با سر دادن شعارهای تند علیه ترامپ به خیابان‌ها سرازیر شدند. از ایالت کالیفرنیا هم خبر رسیده که دانشجویان معترض به نتیجه انتخابات و حامیان هیلاری کلینتون به خیابان‌ها آمده‌اند. برخی فعالان در فضای مجازی و توئیتر در آمریکا، از «آشوب و تظاهرات اعتراضی» در سانفرانسیسکو هم خبر داده‌اند. صدها نفر نیز در «پورتلند» علیه ترامپ به خیابان‌ها آمدند و در حالیکه شعارهای ضدترامپ سر می‌دادند، پرچم آمریکا را به آتش کشیدند.

واکنش‌ها به انتخاب ترامپ
هواداران «دونالد ترامپ» نامزد جمهوری‌خواهان، در جشن پیروزی وی با سر دادن شعارهایی خواستار زندانی کردن نامزد دموکرات‌ها شدند. ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه ضمن تبریک پیروزی «دونالد ترامپ» در رقابت‌های ریاست‌ جمهوری آمریکا ابراز امیدواری کرد با روی کار آمدن ترامپ در کاخ سفید، بحران در روابط دوجانبه مسکو - واشنگتن حل شود. باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا که بارها در مخالفت با نامزد جمهوری‌خواه و در حمایت از رقیب دموکراتش تلاش کرده بود، با دونالد ترامپ تلفنی تماس گرفت و به او تبریک گفت.
«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست‌ خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به انتخاب ترامپ گفت: «ارتباط آمریکا عمیق‌تر از هر تغییری در سیاست‌هاست و ما همچنان به همکاری برای کشف قدرت‌های اروپا ادامه می‌دهیم.» شبکه ان‌بی‌سی گزارش داده که هیلاری کلینتون شکست در انتخابات ریاست جمهوری را پذیرفته است.
«مارین لوپن» رهبر راستگرایان فرانسه در توئیتر ترامپ را رئیس‌جمهور ایالات متحده خطاب کرد و به او و مردم آمریکا تبریک گفت. «لوکانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین هم گفت که کشورش برای همکاری با رئیس‌جمهور آمریکا تلاش می‌کند.
«رودریگو دوترته» رئیس‌جمهور فیلیپین ضمن تبریک صمیمانه به ترامپ گفت که منتظر ارتقای روابط دوجانبه است. «بینالی ایلدیریم» و «مولود چاووش‌اوغلو» هم به ترامپ تبریک کردند و از گسترش همکاری‌های دوجانبه استقبال کردند. «پارک گئونگ‌های» رئیس‌جمهور کره‌جنوبی هم در نامه‌ای پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری را به وی تبریک گفت.
«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه هم گفت که در صورتی که فتح‌الله گولن مسترد شود، روابط ترکیه با آمریکا وارد مرحله‌ جدیدی خواهد شد. وی ابراز امیدواری کرد که انتخاب ترامپ به گام‌های مثبتی در منطقه بینجامد. «محمد بن‌راشد آل‌مکتوم» معاون رئیس دولت امارات و حاکم دبی پیروزی ترامپ را تبریک گفت.حماس اعلام کرد: ما با تغییر رئیس‌جمهور آمریکا منتظر تغییرات زیادی در مواضع این کشور در قبال فلسطین نیستیم. «صباح احمد جابر الصباح» امیر کویت نیز انتخاب ترامپ را تبریک گفت.
«شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن هم به ترامپ تبریک گفت و هم‌پیمانی ۲ کشور را تزلزل‌ناپذیر دانست. «یولی ادلشتاین» رئیس پارلمان رژیم صهیونیستی هم اعلام کرد: «از جانب کنست اسرائیل پیام تبریکی برای «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا فرستادم.»

https://siasatrooz.ir/vdciywa3.t1ayz2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی