دوشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۵
کد مطلب : 98651

تخفیف به غرب برای تحقق وعده‌ها

روحانی: برخی از افراد از تعامل با غرب بدشان می‌آید
تخفیف به غرب برای تحقق وعده‌ها

رئیس‌جمهور روز گذشته بار دیگر از منتقدان سیاست تعامل با غرب انتقاد کرد و گفت: اگر از تعامل با جهان بگوییم برخی‌ افراد بدشان می‌آید، برخی‌‌ها از تقابل با جهان خوششان می‌آید، نمی‌دانم این تقابل چه چیزی برایشان آورده، البته برای برخی نان آورده است.
این سخنان نشان داد که رئیس‌جمهور از این که گروهی از منتقدان ایشان سیاست‌های تعامل‌گرایانه با غرب را مورد نقد و بررسی قرار می‌دهند گلایه‌مند است و این انتقادات را مانع از پیشرفت این گونه سیاست‌ها می‌داند.
این درحالی است که دولت یازدهم از ابتدای روی کارآمدن خود وعده داده بود که به دلیل سیاست خارجی و تعامل با دنیا، فضای داخلی کشور را بهبود می‌بخشد در حالی که این طورنشد و همانگونه که شاهد بودیم غربی‌ها با محوریت آمریکا با سوء‌استفاده از اجرای زودتر تعهدات ایران در برجام، بدعهدی کرده و به تعهدات خود در برجام عمل نمی‌کنند و متاسفانه با گستاخی، برنامه‌های موشکی ایران را به برجام مربوط می‌کنند.
آنها همچنین تحریم‌های تازه‌ای را علیه ایران وضع کردند و با ارعاب کشورهای دیگر مانع از تجارت آنها با ایران می‌شوند.
حالا سوال این است که چرا آقای روحانی در این شرایط از تعامل بیشتر با آمریکا صحبت کرده و با اعلام ضعف در مقابل آمریکا به آنها باج می‌دهد.
امریکا در عمل ثابت کرد که پایبند به تعهدات خود نیست و هر روز بهانه جدیدی را برای آشکار نمودن دشمنی خود به مردم ایران می‌تراشد.
با وجود چنین رفتارهایی از سوی واشنگتن، همچنان چشم دولت یازدهم به سوی غرب است تا با دادن تخفیف‌هایی، از بار سنگین بدعهدی‌ها کاسته شود و دولت قدرت بیشتری در مانور دادن در زمینه تحقق وعده‌ها داشته باشد. رویکردی که تا کنون کمافی السابق ادامه دارد و رجوع به کدخدا را بهترین نسخه دانسته می‌شود.
حتی این موضوع در مورد برخی از کشورهای اروپایی هم صدق می‌کند.
بعد از برجام شاهد حضور هیات‌های خارجی از کشورهای اروپایی در کشورمان بودیم اما در عمل هیچ‌گونه سرمایه‌گذاری قابل توجهی صورت نگرفته و رونقی در اقتصاد دیده نمی‌شود. فعالان اقتصادی بر این باورند که متاسفانه برداشت مردم و رسانه‌ها از آمدن هیات‌های خارجی به ایران غلط بوده و یا دولت آدرس غلطی در این زمینه به آنها داده است. از این همه هیات‌های خارجی که بعد از تصویب برجام به ایران آمدند هیچ‌کدام برای سرمایه‌گذاری خارجی به ایران نیامدند و تنها حرف سرمایه‌گذاری خارجی را می‌زدند. این هیات‌ها تنها برای شناخت شرایط ایران به کشورمان سفر کردند. دولت ادعا می‌کند که هیات‌های تجاری برای سرمایه‌گذاری خارجی به ایران آمده‌اند در حالی که اینطور نبوده است.

تعامل در چه صورتی با ارزش است
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات خود بارها به شرایط تعامل اشاره کرده‌اند و تاکید نمودند که تعامل تنها به شرط حفظ عزت و استقلال با کشورهای دیگر قابل توجه است از جمله می‌توان به بیانات ایشان در دیدار با رئیس و اعضاى مجلس خبرگان رهبرى در سال ۹۴ اشاره کرد. ایشان در این دیدار فرمودند: «اگر ما در مقابل دشمنی دشمنانمان با شجاعت و با اقتدار نایستیم، ما را خواهند خورد، خواهند بلعید. «ما» که می‌گویم، یعنی کشور را، یعنی ملّت را؛ وَالّا شخص بنده و امثال بنده که اهمّیّتی نداریم؛ کشور را [خواهند بلعید]. ما مسئول کشوریم، مسئول ملّتیم، مسئول تاریخیم؛ نباید اجازه بدهیم.» ایشان همچنین در این دیدار تاکید کردند که: «طرفدار قطع رابطه با غرب نیستند اما نیاید فراموش کنند که ملت ایران از غرب صدمه دیده است. رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند: ما مخالف ارتباط با غرب نیستیم [امّا] مسئله این است که بدانیم با چه کسی داریم تعامل می‌کنیم و بدانیم طرف ما چه کسی است.»

باز هم توسل به غرب
رئیس‌جمهور در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: شما وقتی تعامل با جهان ندارید و دچار تحریم هستید، ناچار می‌شوید از کود و سم غیراستاندارد استفاده کنید. کشوری که استاندارد دارد آن را به شما نمی‌دهد، اصلاً صنعت و تولید برخی کشورها برای تحریمی‌ها ساخته شده است، اگر در دوران تحریم نباشد، دکان آنان نیز در دنیا برچیده می‌شود.
این درحالی است که بارها رهبر معظم انقلاب اسلامی اقتصاد مقاومتی و تکیه به توان داخلی را تنها راه مبارزه با تحریم‌های اقتصادی غرب به مسئولان غربی معرفی کرده‌اند.
از سوی دیگر جای تاسف است که چگونه در کشوری که صنعت پیچیده هسته‌ای دنبال می‌شود، تولید کود و سم وابسته به غرب معرفی می‌شود. آیا نباید گفت که این امر به کم‌کاری مسئولان در این زمینه و عدم رونق اقتصادی برمی‌گردد.
رهبر معظم انقلاب در این‌باره فرمودند: «این بحث استکبارستیزی و دعوای با کسانی که در خلاف این جهت حرکت می‌کنند، نهیب زدن به آمریکا و دیگران، این درواقع آن روی سکه‌ی اقتصاد مقاومتی است. بخواهید شما اقتصاد مقاومتی تحقق پیدا کند، بدون این نمی‌شود. طرف، ابزارهای قدرتش زیاد است، توانایی‌های زیادی دارد، به هیچ‌وجه ما دشمن را دست‌کم نمی‌گیریم و می‌دانیم دشمن که هست و چه هست و چه قدر توانایی دارد، اما از توانایی‌ خودمان هم نمی‌توانیم غفلت کنیم، ما هم توانایی‌های زیادی داریم.

ادامه مسیر توسعه کشور
رئیس‌جمهور کشورمان همچنین در ادامه در مجمع ملی سلامت که در مرکز همایش‌های رازی تهران برگزار شد، اظهار داشت: اتکال ما به خدا و اعتماد ما به حق و همراهی مردم است؛ مسیر توسعه کشور را پرقدرت ادامه می‌دهیم.
روحانی افزود: این‌گونه نیست که بگوییم در دارو و درمان و پزشکی، بدون نیاز به بخش‌های دیگر و جهان، باید باشیم. تعامل ما با دنیا در این خصوص برایمان مفید است. وی تصریح کرد: دانشگاه‌های ما باید در تعامل باشند. یک تجربه‌ای ما به دست می‌آوریم که برای دنیا مفید است و آن زکاتش است که ما پرداخت می‌کنیم. زکات علم یاد دادن به دیگران است. بعضی‌ها فکر می‌کنند هرچه قفل‌های دروازه کشور بیشتر باشد امنیت و سلامت بیشتر است، نه این‌گونه نیست. ما یک ملت بزرگ و رشید داریم. از استاد دانشگاه هم باید نگران باشد که برای مطالعات می‌خواهد به خارج برود؟ باید از یک استادی هم که می‌خواهد به ایران بیاید نگران باشیم؟
روحانی اضافه کرد: یک عده از صبح تا شب ذهن‌شان آشفته و نگران است و نگرانی هم تولید می‌کنند. اساتید و بزرگان ما می‌توانند در رفت‌وآمد باشند و علم و تحقیقات را بالا ببرند. ما الان چقدر سرمایه‌گذار در بخش درمان می‌خواهیم؟ همه سرمایه‌گذاری را ما می‌توانیم انجام بدهیم؟
رئیس‌جمهور با بیان اینکه اگر برگردم به ابتدای سال ۹۱ و ۹۲ بعضی‌ها ناراحت می‌شوند، گفت: چراکه آمار و ارقام خیلی مشعشع و درخشان است! اگر از آن زمان بگویی، به ما می‌گویند چرا به قبل از این دولت رفته‌اید و چه‌کار دارید به قبل از این دولت؟ آن وقتی که آن دولت بود و می‌خواستیم انتقاد کنیم، می‌گفتند انتقاد نکنید؛ چراکه دولت تضعیف می‌شود. گفتیم چشم، امروز که آن دولت رفته و می‌خواهیم انتقاد کنیم می‌گویند آنکه رفته آن را رها کنید، پس ما به آن زمان برنمی‌گردیم.
روحانی خاطرنشان کرد: ما در آغاز دولت مشکلات فراوانی داشتیم. آن زمان وضع دارو، قیمت داروها. بعضی‌ها حافظه‌شان نمی‌دانم چگونه است، ما آلزایمر سیاسی هم داریم. یادشان می‌رود که آن وقت وضع دارو و درمان وضعیت تجهیزات پزشکی چگونه بود، بعضی داروها و تجهیزات پزشکی به‌ دستمان نمی‌رسید.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: از وزیر سوال کردم از آغاز دولت تا امروز داروهایی که از خارج وارد می‌کنیم، چند درصد ارزان یا گران شده؟ وی گفت حداقل ۲۰ درصد داروهای خارجی و ۴ درصد تجهیزات پزشکی نسبت به آغاز دولت ارزان شده است. دو روزی گوشت گران می‌شود، در برنامه اخبار تلویزیون، خبر یک می‌شود و می‌رود قصابی! دیدم که خبر یک بخش اخبار رسمی تلویزیون، قصابی است و اینکه گوشت چقدر گران شده است. اگر ارزان شود، خبر آخر می‌شود، البته اگر یادشان بماند.
وی با بیان اینکه در این دولت تلاش شده تا مردم از لحاظ درمان و سلامت یک قدم وضع‌شان بهتر شود، گفت: نمی‌خواهیم بگوییم به وضعیت مطلوب رسیدیم، به وضع مطلوب نرسیدیم، اما گام‌هایی را در این مسیر برداشتیم، گام‌های فراوانی هم باید برداریم تا به نقطه مطلوب برسیم. همه چیز ما اصل حیات و کیفیت زندگی است. ما باید کیفیت زندگی را بالا ببریم.
روحانی با بیان اینکه اگر یک جامعه و فردی نسبت به فردایش امید نداشته باشد و مأیوس باشد، این نمی‌تواند جامعه و فردی سالم باشد، گفت: ما باید نشاط داشته باشیم، پس‌فردا عید است و بگذاریم مردم مقداری نشاط داشته باشند. همین‌که مردم یک ذره نشاط پیدا می‌کنند، می‌گوییم اشکال دارد. چطور هرچه گریه کنیم حلال است، اما یکبار بخندیم حرام است! وی تصریح کرد: مردم را مأیوس نکنید، دروغ نگویید، مردم را نسبت به آینده کشور نظام مأیوس نکنید. ما آینده خوبی خواهیم داشت.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه دولت به‌تنهایی نمی‌تواند همه مشکلات را حل کند، گفت: ما دولتی هستیم که می‌گوییم باید از سرمایه خارجی استفاده کنیم، هرکه می‌گوید نه، راه دیگری برود، نظر ما همین است. وی افزود: اگر باید بیمارستان بزرگی ساخته شود و شریک خارجی هم در آن شرکت کند که درمان مردم انجام شود، ما باید آن را انجام دهیم. ما می‌گوییم اگر ناوگان هوایی ما نیاز به هواپیما دارد، باید بخریم. ما می‌گوییم اگر حوزه ریل ما نیاز به لوکوموتیو دارد، باید بخریم.
روحانی اضافه کرد: عده‌ای می‌گویند نباید بخریم، پس چه‌کار کنیم؟ می‌گویند کهنه مصرف کردن خیلی افتخار است، ما اهلش نیستیم. ما می‌گوییم باید نو بخریم، ما می‌گوییم باید تجهیزات نو بیاید و باید ارتباط با دنیا تقویت شود. وی تصریح کرد: البته روی اصول‌مان محکم ایستاده‌ایم و پافشاری می‌کنیم، اعتقادات و ارزش‌ها برایمان مقدس و محترم است. ارزش‌هایمان را هم با کسی معامله نمی‌کنیم، اما درعین حال باید با دنیا حرف بزنیم و تعامل کنیم.
وی با بیان اینکه مسئله محیط‌زیست که این‌همه معضل برای ما به وجود آورده باید حل شود، گفت: وقتی آب تالاب را قطع می‌کنیم و وقتی حق‌آبه‌ها را نمی‌دهیم، گردوخاک می‌آید. وقتی به وظایف قانونی‌مان عمل نمی‌کنیم، مسئول و مقصریم.

https://siasatrooz.ir/vdcizqa3.t1avw2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی