سه شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۰
کد مطلب : 106914
یاوه گویی‌های وزیر خارجه انگلیس قبل و بعد از سفر به تهران

آیا دستگاه دیپلماسی با انگلیسی‌ها مماشات می‌کند؟

آیا دستگاه دیپلماسی با انگلیسی‌ها مماشات می‌کند؟

دو روز پیش در حالی وزیرخارجه انگلیس به منظور رایزنی با همتای ایرانی و برخی مقامات کشورمان به تهران سفر کرد که وی پیش از سفر به ایران و بعد از دیدار با محمد جواد ظریف با گستاخی تمام در امورداخلی کشورمان دخالت و درخواست آزادی نازنین زاغری را داشت، این درحالی است که وزارت خارجه حتی در دیدار رسمی با وی واکنشی نشان نداد، بعد از رفتن وی نیز با وجود ادامه گستاخی وقیحانه این وزیر خارجه همچنان سکوت کرده است و به نوعی مسیرمماشات را پیش گرفته است.
جرمی هانت بعد از دیدار با همتای ایرانی خود به ایران هشدار داد، اگر بخواهد از دوتابعیتی‌ها به عنوان ابزار سیاسی استفاده کند عواقبی برای این کشور وجود خواهد داشت.ما اجازه نمی‌دهیم که قسر در بروند. آنها باید بفهمند که این وضعیت پایدار نیست. وی در مصاحبه با گاردین مدعی شد بعد از دیدار خود با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران به طور خصوصی با خانواده نازنین زاغری از جمله دختر و برادر وی دیدار کرده است. وی همچنین قصد داشته است که به ملاقات زاغری در زندان برود که با آن موافقت نشده است.
هانت به گاردین گفته؛ اگر ایران می‌خواهد در جامعه جهانی پذیرفته شود باید از زندانی کردن افرادی مثل زاغری خودداری کند.
گاردین می‌گوید که جرمی هانت قصد داشته است با مقامات قوه قضاییه ایران نیز دیدار کند چرا که می‌داند سرنوشت نازنین زاغری توسط همتایانش در وزارت خارجه ایران تعیین نمی‌شود.
نکته قابل توجه اینکه وزیر خارجه انگلیس قبل از سفر به تهران نیز در اظهاراتی مداخله آمیز به مقامات کشورمان هشدار داده بود که زندانی کردن افراد دوتابعیتی ایرانی-انگلیسی را متوقف کند و خواستار آزادی «نازنین زاغری راتکلیف» شد که به جرایم امنیتی در ایران زندانی شده بود.
وی گفت: باید ببینیم آن [افراد] بیگناه دو تابعیتی بریتانیایی-ایرانی که در ایران زندانی هستند، به جمع خانواده‌های خود در بریتانیا بازگشته‌اند. من داستان‌های ناراحت کننده بسیار زیادی از خانواده‌های کسانی که مجبور به تحمل این جدایی وحشتناک شده‌اند، شنیده‌ام. هانت همچنین گفت: من با پیام روشنی برای سران کشور وارد ایران می‌شوم، زندانی کردن افراد بیگناه نباید به عنوان اهرم دیپلماتیک استفاده شود.
اظهارات گستاخانه و مداخله آمیز این وزیر خارجه در حالی مطرح شده که پرونده دولت انگلیس و دخالت‌های این کشور در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران کاملا تیره و تار است و ملت ایران شیطنت انگلیسی‌ها و نیرنگ‌های مقامات این کشور را در قبال جمهوری اسلامی فراموش نمی‌کنند اما جدا از رفتار وقیحانه انگلیس برای دخالت در امور سیاسی و مرتبط با کشورمان انفعال دستگاه دیپلماسی در واکنش به این گزاف گویی‌ها کمی قابل تامل است.
این سوال بوجود می آید که آیا دستگاه دیپلماسی برای وخیم تر نشدن وضعیت برجام تا این اندازه با انگلیس مماشات می کند؟ مگر تاکنون از اروپا اقدام عملی دیدیم که بخواهیم با آنها مماشات کنیم و تنها با یک لبخند و سکوت حرف‌های آن‌ها را نشنیده بگیریم؟ آیا برای بر هم نخوردن روابط با لندن سکوت کرده‌ایم؟ مگر سطح روابط ایران و انگلیس از یک روند قابل قبولی برخوردار است که حالا نگران تغییر در این روابط باشیم؟ مهمتر اینکه وقتی استراتژی سیاست خارجی جمهوری اسلامی تکیه بر اصل استقلال است؛ پس دستگاه دیپلماسی کشورمان باید در قبال گستاخی و دخالت دیگر کشورها از جمله انگلیس واکنش قاطعانه تری بگیرد و به جای لبخند، اینبار با جدیت و با ادبیات خودشان با آنها برخورد کند.

https://siasatrooz.ir/vdcizqaz5t1au32.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی