يکشنبه ۶ مهر ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۱
کد مطلب : 115518
نخست وزیر کویت از ایران برای آغاز گفت‌وگوهای منطقه‌ای دعوت کرد

مرتجع بی‌عمل

مرتجع بی‌عمل

نخست وزیر کویت به تازگی در حالی در مقام نصیحت از ایران برای آغاز گفت‌وگوهای منطقه‌ای دعوت کرده است که ناظران سیاسی بر این باوررند؛ که این کشورها ذلیلانه شرایط حضور آمریکا را به عنوان یک رژیم فرامنطقه‌ای با رویکرد آتش افروزی باز گذاشته‌اند آن وقت از ایران درخواست دارند که در امور داخلی کشورها دخالت نکند!
بعضی از اقدامات خائنانه کشورهای منطقه نه از هراس ایران و نه از تدبیر و دور اندیشی بلکه به دلیل وابستگی بیش از اندازه این حکام به نظام سلطه بوده و متأسفانه در حال تداوم است و تنها یک حرکت بزرگ مردمی در قالب جنبش بیداری اسلامی می‌تواند ملت‌های منطقه را از وضعیت تأسف بار موجود در کشورهای غرب منطقه نجات دهد. در حالی‌ که ایران همواره به‌ دنبال گفت‌وگو با کشورهای منطقه برای ایجاد ثبات و امنیت بوده، نخست ‌وزیر کویت از جمهوری اسلامی ایران خواست که برای آغاز گفت‌وگوهای منطقه‌ای تدابیر جدی اتخاذ کند. شیخ صباح خالد الحمد الصباح، نخست‌وزیر کویت که به‌عنوان نماینده امیر این کشور در هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی می‌کرد، در بخشی از سخنان خود به مسائل منطقه از جمله ایران پرداخت.
او تاکید کرد: براساس اصل حسن همجواری که در منشور سازمان ملل نیز وجود دارد بار دیگر از جمهوری اسلامی ایران می‌خواهیم که تدابیر جدی به‌منظور ایجاد اعتماد و آغاز گفت‌وگو اتخاذ کند. شیخ صباح خاطرنشان کرد که این گفت‌وگوها باید براساس احترام به حاکمیت کشورها، عدم دخالت در امور داخلی کشورها و کاهش تنش در منطقه خلیج(فارس) باشد، زیرا این امر می‌تواند در تقویت روابط و همکاری‌ها و احترام متقابل سهیم باشد و خواسته‌های تمام کشورها و ملت‌های منطقه از جمله امنیت و ثبات و آسایش را به بار می‌آورد.
نخست‌وزیر کویت همچنین تاکید کرد: از تهران می‌خواهیم که برای خاموش کردن آتش تنش در منطقه با جامعه بین‌المللی همکاری کند. این اظهارات درحالی مطرح شده که جمهوری اسلامی ایران همواره به ‌دنبال حل بحران‌های منطقه و گفت‌وگو با کشورهای عربی به‌منظور ایجاد ثبات و امنیت در منطقه بوده است.

نباید به پیام‌های دعوت برای گفت‌وگو منطقه‌ای توجه کرد
محمد صادق کوشکی کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگو با سیاست روز درباره اظهارات اخیر نخست وزیر کویت مبنی بر دعوت کویت از ایران برای آغاز گفت‌وگوهای منطقه‌ای گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران از ابتدا بر این بوده که تا با همسایگان خود در خلیج فارس بتواند ارتباط مسالمت آمیز داشته باشد تا به همگرایی منطقه‌ای برسد و به شکل های مختلف و در دولت‌های مختلف پیام‌های روشنی به سمت کشورهای عربی فرستاده شده است. وی افزود: در طول ۸ سال جنگ تحمیلی صدام علیه ایران، کویت، امارات و عربستان سعودی میلیاردها دلار به صدام کمک کردند، کویت بازوی دریایی عراق شد، بعد از پایان جنگ شاهد اشغال کویت توسط رژیم بعثی عراق بودیم که جمهوری اسلامی ایران با وجود همکاری صدام و کویت علیه ایران و آسیب فراوان از این کشور، ایران با نگاه آشتی جویانه از کویت حمایت کرد؛ اما جالب پاسخ کویتی‌ها است، که از سال ۱۹۹۲ میلادی تاکنون رفتار مناسبی با ملت ایران نداشتند.
کوشکی با بیان اینکه به نخست وزیر کویت پیشنهاد می‌کنیم به جای حرف زدن رویکرد ضد ایرانی خود را در قبال ملت ایران تغییر دهد، تصریح کرد: البته این رویکرد ضد ایرانی را از سوی امارات، سران سعودی و بحرین نیز شاهد هستیم که قدر زبان مسالمت آمیز و صلح جویانه را نمی‌دانند و در قبال این رفتار گستاخی می‌کنند اما اگر قاطعانه با آنها برخورد شوند بهتر می‌فهمند و تسلیم می‌شوند.
استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه خیلی نباید اینگونه پیام‌ها جدی گرفته شود، بیان داشت: اگر طرف کویتی یا هر کشور عربی دیگری که رویکرد خصمانه علیه ملت ایران پیش گرفته می‌خواهد باب گفت‌وگو را باز کند باید خودش پیش قدم شود، ضمن آنکه رویکردهای غیر منطقی و از جنگ علیه دیگر کشورهای مظلوم منطقه همچون یمن دست بردارند.

الگوی ایران در منطقه به عنوان یک پارادایم قرار گیرد
دکتر سید رضا صدرالحسینی در گفت‌وگو با سیاست روز پیرامون اظهارات اخیر نخست وزیر کویت مبنی بر دعوت کویت از ایران برای آغاز گفت‌وگوهای منطقه‌ای گفت: با مروری به تحولات پر سرعت منطقه و روند آشکار سازی روابط پنهان تعدادی از کشورهای حوزه خلیج فارس با رژیم صهیونیستی که نام این اقدام خائنانه را عادی سازی روابط با این رژیم متجاوز جنایتکار گذاشته‌اند منطقه خلیج فارس با توجه به اینکه جایگاه و نقش بسیار مهمی در ژئو پولیتیک منطقه و تحولات نظام بین الملل دارد، اهمیتش دو چندان شده و از دو ماه پیش تاکنون خبرهای موجود در این منطقه در راس اخبار رسانه‌های مطرح جهان قرار گرفته است.
وی افزود: تمام تحلیل‌ها و گزارش‌هاثی اخیر که از منطقه غرب آسیا و بویژه خلیج فارس در خروجی رسانه‌های منطقه‌ای و بین المللی قرار می‌گیرد نام ایران نیز با تحلیل‌ها و تفسیرهای گوناگون در میان اخبار یاد شده وجود دارد.
صدرالحسینی اظهارداشت: در اکثر این تحلیل‌های خبری و گزارش‌های تبیینی به موضوع علل و عوامل و پیامدهای آشکار سازی روابط تعدادی از کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی مورد توجه قرار گرفته و به نوعی جمهوری اسلامی ایران را به عنوان تعیین کننده پیامدهای این عادی سازی قلمداد می‌نمایند؛ از طرف دیگر تعدادی از کشورهای منطقه که هنوز به دلایلی مشخص و غیر آشکار از آشکار سازی روابط خویش با رژیم صهیونیستی ابا دارند پیام‌های مستقیم و غیر مستقیمی برای جمهوری اسلامی ایران با محور قرار دادن امنیت منطقه ارسال نموده‌اند.
وی با بیان اینکه از جمله این پیام‌ها، پیام نخست وزیر کویت بود که موضوع گفت‌وگوهای منطقه‌ای و افزایش امنیت منطقه را با محوریت همکاری و تعاملات منطقه‌ای بیان نموده است، تصریح کرد: وی با ادعای اینکه جمهوری اسلامی ایران باید محور اقدامات خود را در منطقه، همکاری‌های منطقه‌ای، گفت‌وگوهای سازنده و تقویت تعاملات منطقه‌ای قرار دهد اظهار داشته بطورکلی همه تعاملات و همکاری‌های ۴ دهه گذشته ایران را فراموش نموده و از طرح صلح هرمز ایران که سال گذشته در سفر وزیرخارجه ایران به تعدادی از کشورهای عرب منطقه از جمله کویت تحویل شد هیچ اطلاعی ندارد!
وی گفت: مقامات سیاسی- امنیتی منطقه بویژه کشورهای حوزه خلیج فارس بهتر از هر کشوری می‌دانند مفاد این طرح و نیات خیرخواهانه جمهوری اسلامی از تهیه و ارائه این طرح چه بوده است، آنان به خوبی می‌دانند همسایه بزرگتر در منطقه با توانمندی‌های دفاعی بومی خود مقتدرترین و با توان ترین کشورغرب آسیا برای همکاری‌های همه جانبه به ویژه امنیت خلیج فارس و دریای عمان می‌باشد.
به باور صدرالحسینی؛ همه این کشورها به خوبی می‌دانند که محور اساسی طرح‌ها، اقدامات و خواسته‌های جمهوری اسلامی ایران عدم دخالت کشورهای فرامنطقه‌ای بوده و مخالفت جدی ایران را در مورد حضور کشورهای فرامنطقه در مطمئن ترین منطقه ژئوپولیتیک جهان آگاه هستند و درست همین تقاضای منطقی و استقلال طلبانه مورد مخالفت تعدادی از حکام وابسته این منطقه که به جز تکیه بر کشورهای فرامنطقه‌ای ندارند قرار گرفته و به شیوه های مختلف مورد بی اقبالی و حاشیه سازی‌های بی ثمر رسانه‌ای واقع می‌شود.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه حکام وابسته این کشورها که به درستی به کشورهای مرتجع منطقه مشهور شده‌اند به دلیل نبود صندوق رای در کشورشان و نبود حمایت مردمی مجبورند خواسته کشورهای قدرتمند فرامنطقه‌ای را سرلوحه امور خود قرار دهند و تابعی از متغیرهای وابسته به قدرت‌های بزرگ باشند، گفت؛ آنان به خوبی می‌دانند اگر الگوی جمهوری اسلامی ایران بتواند در منطقه خلیج فارس به عنوان یک پارادایم معرفی گردد حکام عرب دیگر امکان حکمرانی استبدادی خویش را نخواهند داشت و مردم این کشورها با در اختیار داشتن الگویی مناسب و بومی دیگر اجازه حکمرانی را به آنان نخواهند داد. وی گفت: براین اساس است که حکام این کشورها با در اختیار قرار دادن مقدرات رسانه‌های داخلی و خارجی خود به مستشاران آمریکایی و انگلیسی، ایران هراسی را در دستور کار خود قرار داده و بیش از ۳ دهه با بهانه سازی این دروغ بزرگ که همانا دخالت و نگاه ارضی ایران به کشورهای منطقه است توانسته است به حکومت‌های غیر مردمی خویش ادامه دهند و دستان متجاوز کشورهای تجاوز کار را در خاک خود و دیگر کشورهای منطقه باز بگذارند و خنده دارتر اینکه بعضی از این حکام مانند نخست وزیر کویت در مقام ناصح، به نصیحت کردن غیر مدبرانه ادامه می‌دهند.
وی در پایان بیان داشت: بعضی از اقدامات خائنانه کشورهای منطقه نه از هراس ایران و نه از تدبیر و دور اندیشی بلکه به دلیل وابستگی بیش از اندازه این حکام به نظام سلطه بوده و متاسفانه در حال تداوم است و تنها یک حرکت بزرگ مردمی در قالب جنبش بیداری اسلامی می‌تواند ملت‌های منطقه را از وضعیت تاسف بار موجود در کشورهای غرب منطقه نجات دهد.

https://siasatrooz.ir/vdcizwazvt1azw2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی