چهارشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۸
کد مطلب : 107616

چرا اصلاح‌طلبان از اقدامات بن‌سلمان هنوز‌‌ هم ذوق‌زده می‌شوند؟

رسانه‌های اصلاح‌طلب با وجود اینکه از ماهیت اصلی حکومت آل‌سعود با خبر هستند اما هنوز به اصلاحات...

رسانه‌های اصلاح‌طلب با وجود اینکه از ماهیت اصلی حکومت آل‌سعود با خبر هستند اما هنوز به اصلاحات در این کشور زیر سایه بن‌سلمان شاهزاده ماجراجوی عربستانی امیدوار هستند. بن‌سلمان راه جانشینی پدر را در عربستان با کودتا علیه «محمد بن‌نایف» آغاز کرد. پس از آن بود که هتل مجلل ریاض را به زندان شاهزادگان معترض سعودی تبدیل کرد اما برای قدرت شویی و تطهیرسازی خود دست به یک نمایش اصلاح‌طلبانه لیبرالی زد. با اصلاحات پوشالی بن‌سلمان در عربستان زنان بعد از مدت‌ها حق رانندگی پیدا کردند. همین موضوع به طور کاملا جالبی مورد توجه اصلاح‌طلبان قرار گرفت و رسانه‌های این جریان سیاسی در ایران از اصلاحات نمایشی بن‌سلمان ذوق زده شدند.
عطاالله مهاجرانی وزیر فرهنگ اصلاحات که حالا به خارج از کشور گریخته است در توئیتی با ذوق‌زدگی درباره اقدامات بن‌سلمان نوشت: «تابوی رانندگی زنان در عربستان شکسته شد. تابوی حضور ادیان پیروان رسمی کشور در شورای شهر و زنان در استادیوم ورزشی در ایران کی می‌شکند؟!»
مهاجرانی یکی از ضدانقلابیونی است که رابطه خوبی با حکومت آل‌سعود دارد و چندین بار هم در مراسم‌های این خاندان شرکت کرده است.
در همان زمان، روزنامه اصلاح‌طلب همدلی در گزارشی با عنوان «این اعلیحضرت هم وا داد؛ پس از اعطای حق فتوا و رانندگی به زنان همیشه محروم عربستانی، این بار صدا و تصویر ام‌کلثوم از سیمای عربستان سعودی پخش شد» نوشت: «تصویر «ام کلثوم»، «بانوی آواز عرب»، است که از تلویزیون عربستان پخش می‌شود و این یعنی سران عربستان به بعضی از اصلاحات رضا داده‌اند... در حال شمردن موارد آزادی‌تان هستید؛ می‌گویید درست است که زن‌های یک کشور مسلمان مثل سوریه می‌توانند به‌راحتی بروند ورزشگاه و در کنار مردان فوتبال تماشا کنند اما زن‌های عربستان هم مثل ما نمی‌توانند بروند؛ هنوز این جمله‌تان تمام نشده که زن‌های عربستانی با چادر چاقچورشان وارد ورزشگاه می‌شوند و آن‌چنان در کنار مردان، بالا و پایین می‌پرند که انگارنه‌انگار بار اولشان است به ورزشگاه می‌روند».
اما طولی نکشید که تشت رسوایی عربستان به طور فاجعه‌آمیزی به زمین خود و قتل مرموز «جمال خاشقجی» که تا به امروز ابعاد مختلف آن توسط رسانه‌های مختلف واکاوی می‌شود در کنسولگری عربستان در ترکیه رقم خورد. روزنامه‌نگاری که برای ثبت اداری مربوط به ازدواج مجدد خود به قتلگاه خود پا گذاشت و دیگر اثری از وی یافت نشد.
بعد از مدتی ماجرای دستگیری و شکنجه روزنامه نگاران زن سعودی در رسانه‌های مختلف دنیا بازتاب یافت. عربستان در چالش بزرگ آبروی خود قرار دارد اما اصلاح‌طلبان هنوز این اقدامات نمایشی که هیچ کسی با توجه به سابقه ذهنی از حکومت آل‌سعود دارد باور نمی‌کند، را با اتفاقات کشورمان مقایسه می‌کند.
در همین زمینه روزنامه اصلاح‌طلب شرق در مطلبی با عنوان «عربستان ۱۵ ایران ۱۳» نوشت: « درست در روزهایی که فعالان اجتماعی ایران در شوک رد قانون افزایش سن ازدواج و ممنوعیت ازدواج کودکان زیر ۱۳ سال در کمیسیون حقوقی مجلس بودند، در عربستان که این روزها در همه‌چیز به نظر سودای رقابت و تقابل با ایران را دارد، مجلس شورای مشورتی این کشور پیشنهاد افزایش حداقل سن ازدواج را با هدف ممنوعیت ازدواج دختران و پسران زیر ۱۵ سال تصویب کرد. بر این اساس ازدواج افرادی که کمتر از ۱۸ سال دارند نیز منوط به اخذ مجوز دادگاه خواهد بود. هرچند با وجود افزایش سن ازدواج، فعالان حوزه زنان در عربستان معتقد هستند همچنان می‌شود این قانون را دور زد، اما مسئله حتی اگر صرفا یک نمایش سیاسی و منطقه‌ای باشد - که به نظر هست - اما تلاش این کشور برای افزایش سن ازدواج واجد اهمیت است.»
به نظر می‌رسید حالا که همه نورافکن‌های رسانه‌های جهان به سمت عربستان گرفته شده است و هر اقدام ظاهری این کشور با افشاگری از پشت پرده واقعیت این کشور همراه می‌شود، اصلاح‌طلبان بایستی نگاه گذشته خود را تصحیح کند اما با همه رسوایی‌ها بازهم رسانه‌های این جریان، اصلاحات پوشالی عربستان را با انگشت نشان می‌دهند و آن را برای کشورمان آرزو می‌کنند. تحقیر ملی، خودفریبی یا تظاهر به خوش‌باوری، هر چه نامش را بگذاریم اصلاح‌طلبان هر نیتی هم داشته باشد به نظر می‌رسد که کمی باید واقعیات را دستمایه نگارش مطالب خود قرار دهند. 

نویسنده: امیر حمزه‌نژاد

https://siasatrooz.ir/vdcizyazqt1auq2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی