جمعه ۳ دی ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۷
کد مطلب : 97932

دست‌های پشت پرده مانع استیضاح وزیر راه

دست‌های پشت پرده مانع استیضاح وزیر راه

حادثه برخورد دو قطار در سمنان موضوعی نیست که به راحتی از ذهن افکار عمومی پاک شود و از این رو تعداد زیادی از نمایندگان مجلس با تاکید بر اینکه این حادثه ناشی از سومدیریت و کم کاری وزیرراه و شهر سازی است خواستار پاسخگویی و استیضاح وی شدند.
جالب آنجاست که در ابتدا همه امیدوار بودن که این استیضاح صورت گیرد با این وجود بیش از ۱۷ روز است که نامه استیضاح وزیر راه و شهر سازی با ۸۲ امضا به مجلس داده شده است اما تا کنون هیچ اقدامی برای استیضاح وی صورت نگرفته است و برخی بر این عقیده اند که دست های پشت پرده ای وجود دارند که مانع از استیضاح وزیر می شوند. البته عباس آخوندی پس ازحادثه قطار در سمنان و زمانی که در آستانه استیضاح قرار گرفت ، با دو عذرخواهی از مردم و نمایندگان مجلس تلاش کرد تا کمی از فشارها بکاهد.
پیش از این عذرخواهی ها هم معاون و مدیر عامل راه آهن نیز از سمت خود کناره گیری کرده بود. اما با این حال نظر نمایندگان چیز دیگری بود بطوری که نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه تاکید کرده که "این عذرخواهی به موضوع استیضاح ربطی ندارد و استیضاح به قوت خود باقی است."
نمایندگان مجلس بر این باور بودند که لازم است که این استیضاح صورت بگیرد چرا که نه تنها برای روشن شدن این حادثه و دلایل آن موثر است بلکه در آینده نیز جلو چنین چنین اشتباهاتی در سیستم حمل و نقل کشوری گرفته می شود
اما گویا برخی این روز ها استیضاح وزیر را به مصلحت دولت نمی دانند بخصوص که با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری این استیضاح می تواند یکی از دلایل ریزش آرای مردم باشد .
این عده می گویند: این اتفاق حاصل سهل انگاری برخی مسئولان محلی بوده و نیازی به استعفای وزیر راه نیست و وزیر باید بماند تا بتواند ایرادات و نواقص سیستم حمل و نقل کشور را بهبود و ارتقا دهد.

برخورد با وزیر به مصلحت نیست
در این میان نماینده مردم تبریز در مجلس با اشاره به برخی اختلاف افکنی‌ها در خصوص اینکه فعلا مصلحت و نیازی به استیضاح وزیر راه نیست، گفت: مگر پایمالی خون آن عزیزان و سوختن همشهریانمان در آتش مصلحت بوده ولی برخورد با یک وزیر مصلحت نیست.
محمداسماعیل سعیدی اظهار داشت: در صحن علنی مجلس به رئیس مجلس، هیئت رئیسه مجلس و رئیس کمیسیون عمران تذکری در خصوص اینکه بیش از ۱۷ روز است که نامه استیضاح وزیر راه و شهرسازی را با ۸۲ امضا به مجلس داده شده دادم که تاکنون هیچ اقدامی در خصوص استیضاح صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه طبق قانون باید در هفته اول از وزیر مورد نظر دعوت به عمل آید، گفت: وزیر باید به توضیح در مساله مورد نظر بپردازد و بعد از اینکه کمیسیون صحبت‌های وزیر و نمایندگان را شنید، مراحل استیضاح طی می‌شود.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی افزود: در هفته‌ اول هیچ‌گونه ترتیب اثر به این موضوع داده نشد و هفته بعد نیز به همین روال بود و بعد از آن برخی صحبت‌ها از طرف هیأت رئیسه مبنی بر اینکه فعلا مصلحت بر استیضاح وزیر راه و شهرسازی نیست به گوش رسید.
وی با اشاره به برخی اختلاف‌افکنی‌ها در خصوص اینکه فعلا مصلحت و نیازی به استیضاح وزیر راه و شهرسازی در رابطه با حادثه قطار تبریز- مشهد در سمنان نیست، گفت: مگر پایمالی خون آن عزیزان و سوختن همشهریانمان در آتش مصلحت بوده ولی برخورد با یک وزیر مصلحت نیست.
سعیدی تأکید کرد: از نظر قانون وظیفه هئیت رئیسه اعلام وصول استیضاح وزیر و ارسال آن به کمیسیون برای مطرح کردن موضوع است تا به صحن علنی بیاید و ممکن است نمایندگان رأی دهند و یا خلاف آن شود.
وی خاطرنشان کرد: این موضوع باید مراحل قانونی خود را طی کرده و نباید کسی فراقانونی تصمیم گیرد و همه اعضای مجلس از رئیس مجلس تا رئیس کمیسیون دارای یک رأی هستند و بیشتر از یک رای خود نمی‌توانند تصمیم دیگری گرفته و فراتر از وظایف خود صحبت کرده و موضع بگیرند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس با بیان اینکه وظیفه همه اعضای مجلس شورای اسلامی مشخص بوده و در این ماجرا نیز به احتمال زیاد دست‌های پشت پرده و پنهان وجود دارد، گفت: طی صحبت‌های اخیر رئیس کمیسیون عمران استیضاح وزیر راه و شهرسازی را در وضعیت فعلی مجلس مصلحت ندانسته و مجلس اجازه این مطرح کردن این استیضاح را نمی‌دهد که باید گفت که تشخیص وضعیت مجلس بر عهده رئیس کمیسیون عمران نبوده بلکه بر عهده نمایندگان است.

وقت کشی و مصلحت اندیشی
از سوی دیگر همانطور که انتظار می‌رفت، عده‌ای در مسیر استیضاح وزیر راه و شهرسازی سنگ‌ اندازی کردند و علی‌رغم اینکه موفق به پس گرفتن امضاء نمایندگان نشدند لکن با استفاده از قدرت خود توانستند از مقوله‌ی وقت‌کُشی حداکثر استفاده را نمایند.
برخی می گویند مسئولین وزارت راه و بدنه‌ی دولت، علی لاریجانی را سپر بلای عباس آخوندی قرار داده‌اند و چون اکثریت نفرات حاضر در هیئت رئیسه مجلس، به ویژه مسعود پزشکیان با استیضاح وزیر راه مخالف هستند، لذا با استفاده از مفاد قانونی تصمیماتی را اتخاذ می‌کنند که سرانجام آن به تعویق استیضاح وزیر روحانی منتهی می‌شود.
هیئت رئیسه مجلس بعد از وصول طرح استیضاح عباس آخوندی، تصمیم‌گیری درباره‌ی این امر را منوط به گزارش کمیسیون عمران کرد و بعد از حضور آخوندی در این کمیسیون و عدم اقناع شدن نمایندگان، مدتی بعد هیئت رئیسه مجلس بار دیگر به صورت رسمی بررسی موضوع را به کمیسیون عمران ارجاع داد تا بدین‌طریق وقت‌کشی‌های لازم صورت گیرد.
در ادامه نیز علی‌رغم مقصر شناخته شدن آخوندی در کمیسیون عمران و تدوین گزارشات لازم، بار دیگر هیئت‌ رئیسه مجلس رویه‌ی سابق را تکرار کرد و این‌بار با توجیه بررسی سایر طرح‌ها، بررسی استیضاح آخوندی در صحن علنی مجلس را موکول به زمان دیگری نمود.

مردم به دنبال پاسخ
هرچند وزیر راه از نظر اکثریت مردم مقصر است اما هنوز این امر به صورت رسمی مورد واکاوی قرار نگرفته و نمایندگان مجلس مهر تائیدی بر آن نزده‌اند، بنابراین لازم است که آخوندی در مجلس حاضر شود تا معلوم شود که آیا نمایندگان بار دیگر به او رای اعتماد خواهند داد یا خیر ؟
این حادثه و بدون شک حوادثی که در راه است، ناشی از نبود کارآمدی کافی در میان مدیران مختلف کشوری است. مدیرانی که رویکردهای شان باید در این روزگار عوض شود و بدانند که مردم از آنها پاسخگویی می خواهند و عصر، عصر آگاهی بخشی است. دیگر نمی شود با بی خیالی و چند دستور نمایشی فاجعه هایی مانند هفت خوان را لاپوشانی کرد و باید تصمیماتی جدی و قاطع به همراه کمی ازخودگذشتگی گرفته شود.
در همین زمینه به نظر می رسد که وزیر راه به عنوان بالاترین مقام مسئول در این واقعه اگر نمی خواهد استیضاح شودباید از سمت خود استعفاء دهد تا به مردم ثابت شود که دوران عوض شده است و مسئولان پای سوء تدبیرها خواهند ایستاد.
استیضاح یا پاسخگو کردن وزیر در مقابل وکلای ملت نه تنها می تواند تسکینی برای مردم داغ دیده باشد، بلکه این پیام را به مسئولان داد که در صورت وقوع اتفاقات نظیر این، مرجعی در کشور وجود دارد که از آنها بازخواست کند و هر مسئولی در هر جایگاهی ملزم به پاسخگویی به مردم است.

https://siasatrooz.ir/vdcj8heh.uqeatzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی