چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۱
کد مطلب : 99552

از «انتقاد‌های انتخاباتی» تا «اعتراض‌های اینترنتی»

خانه ملت دیروز در صحن علنی مجلس شاهد اعتراض برخی نمایندگان نسبت به تاخیر در روند اخذ رأی در انتخابات ریاست‌‌جمهوری بود. از سوی دیگر نمایندگان سوال از وزیر ارتباطات را وارد ندانستند.
این جلسه به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

رسیدگی عادلانه قوه قضاییه به شکایات انتظار همگان است
در ابتدا، عبدالرضا رحمانی‌فضلی در ارائه گزارش خود از روند برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و میاندوره‌ای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به نمایندگان گفت: ابهاماتی از سوی برخی ستادها، کاندیداها و... در مورد کمبود تعرفه‌ها، عدم درج مهر انتخابات بر روی آنها یا شروع دیرهنگام اخذ رای مطرح شده که توسط سخنگوی شورای نگهبان پاسخ لازم داده شد. امیدواریم با پایان انتخابات و تبدیل رقابت‌ها به رفاقت‌ها و آغاز دوره جدیدی از تلاش کشور این موارد نیز رفع گردد.
وزیر کشور تصریح کرد: کندی اخذ رای از دیگر ابهامات بود که به دلیل انجام الکترونیکی احراز هویت رای دهندگان و تضمین سلامت انتخابات علی رغم افزایش سرعت کار نسبت به دوره قبل گریز ناپذیر بود.
وی در بخش پایانی سخنان خود خاطرنشان کرد: رسیدگی عادلانه و برابر توسط دستگاه قضایی به کلیه شکایات ارسالی و آنهایی که از سوی وزارت کشور و شورای نگهبان ارجاع، احصا و شکایات ستادهای انتخاباتی هر یک از نامزدها، مورد انتظار همگان است و می‌تواند تاثیرات به سزایی در انتخاباتی آتی داشته باشد. با تجربه انتخابات اخیر از وجود نقایص و ابهامات در قوانین موجود انتخاباتی حکایت می‌کنم که وزارت کشور با مستندسازی تمامی اشکالات در تلاش برای رفع نواقص و ابهامات ضمن تقدیم لایحه جامع انتخابات می‌باشیم.

اختلال در کار هیأت‌های نظارت و اجرایی در نتیجه عدم صدور گواهی‌های سوءپیشینه داوطلبان شورای شهر
همچنین علیرضا رحیمی نماینده مردم تهران در مجلس طی اخطار اصل ۱۰۰ قانون اساسی در جلسه علنی دیروز مجلس درباره گزارش وزیر کشور در مورد انتخابات به وکلای ملت گفت: در انتخابات شوراهای شهر و روستای استان تهران اتفاقی افتاد که شاید در سایر نقاط کشور نیز رخ داده باشد. وی افزود: طبق ماده ۲۶ گواهی عدم سوءپیشینه باید به داوطلبان شوراها ارائه شود اما با وجود درخواست داوطلبان ۲۰۰ نفر نتوانستند این گواهی را دریافت کنند و وزارت کشور و نیروی انتظامی در این مورد پاسخگو نبودند که موجب اختلالات جدی در کار هیأت‌های نظارت و اجرایی شد.
رئیس هیأت نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستای استان تهران از مجلس شورای اسلامی خواست در این‌باره آسیب‌شناسی صورت گیرد تا در ادوار بعدی شاهد این مشکلات نباشیم.

اصلاحاتی باید در روش انتخابات صورت بگیرد
رئیس مجلس نیز پس از گزارش وزیر کشور از روند برگزاری انتخابات، طی سخنانی اظهار داشت: کمیسیون شوراها با مرکز پژوهش‌ها، وزارت کشور و شورای نگهبان جلسات فشرده‌ای را برگزار کند تا مشکل برگزاری انتخابات به صورت مکانیزه را بررسی و انتخابات بعدی به صورت مکانیزه برگزار شود.
لاریجانی یادآور شد: در روز انتخابات نیز تغییر فهمی نسبت به قانون و آیین‌نامه نسبت به ثبت مشخصات شناسنامه‌ای وجود داشت که همین مسأله نیز وقت‌گیر بود. البته وزارت کشور هم تلاش می‌کرد تا این تفسیر یگانه‌ای از آن حاکم شود اما در کل این مسأله تا شب به طول انجامید و این هم از مطالبی است که اگر اصلاح آیین‌نامه نیاز دارد آیین‌نامه اصلاح شود و وقتی کد ملی ثبت می‌شود نیاز به ثبت مشخصات سجلّی نیز کار وقت‌گیری است. وی یادآور شد: الآن فرصت خوبی است و با کمیسیون داخلی ارتباط نزدیکی داشته باشید و اشکالات مرتفع شود تا انتخابات با سرعت بیشتر برگزار شود و برای مردم آسایش لازم فراهم شود.

نمایندگان حق سؤال پرسیدن
درباره تأخیر در ارسال تعرفه‌ها و صف‌های طولانی صندوق‌های اخذ رأی را دارند
مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران در مجلس نیز در تذکری با استناد به مواد ۸ و ۲۴ آیین‌نامه داخلی مجلس، اظهار داشت: حق هیأت رئیسه مجلس است که از هرکس که بخواهد دعوت کند و گزارش خود را در صحن ارائه دهد اما نمایندگان مجلس نیز حق سؤال پرسیدن را دارند، به ویژه درباره موضوعاتی از قبیل تأخیر در ارسال تعرفه‌ها و صف‌های طولانی صندوق‌ها.

بانک مرکزی باید بر مؤسسات مالی نظارت دقیق‌تری داشته باشد
محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در نطق میان دستور خود گفت: آقای رئیس‌جمهور بحث حوزه نظام بانکی کشور و تصمیمات در حوزه بانک مرکزی و مجموعه‌ای از اقداماتی که باید در این خصوص انجام شود را به عنوان اولویت اصلی در کشور مطرح کند.
وی افزود: ما چند سال است با پدیده مؤسسات غیرمجاز و یا بازار غیرمتشکل پولی مواجه هستیم. تمام اقداماتی که دولت در بحث کارشناس نرخ تورم در اقتصاد کشور انجام داده که باید اثر این کاهش نرخ تورم خودش را در کاهش نرخ سود سپرده‌ها و به طبع آن در حوزه کاهش نرخ تامین مالی در اقتصاد کشور می‌گذاشته متاسفانه این اقدام عملیاتی نشده است.
نماینده مردم کرمان در مجلس اضافه کرد: از یک سو تورم تک‌رقمی شده اما از سوی دیگر نرخ سود سپرده‌ها و نرخ وام‌های بانکی همچنان در یک رقابت ناسالم بین بازار متشکل پولی و بازار غیرمتشکل که به دلیل ضعف نظارتی بانک مرکزی در اقتصاد کشور ایجاد شده شرایط خاصی را در اقتصاد ایجاد کرده که آثار و تبعات منفی آن کاملا در اقتصاد کشور مشخص است.

نمایندگان مجلس از پاسخ‌های وزیر ارتباطات قانع شدند
در ادامه نشست هم نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از استماع سوال قاضی‌پور و پاسخ‌های وزیر، با ۱۱۰ رای موافق، ۷۷ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از مجموع ۲۳۰ نماینده حاضر در صحن پارلمان اعلام کردند که از پاسخ‌های وزیر قانع شده‌اند.

۸۰۰ نفر از فرزندان خانواده‌‌های ایثارگران در چند سال گذشته به استخدام شرکت مخابرات درآمده‌اند
همچنین محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در چند سال گذشته ۸۰۰ نفر از فرزندان خانواده‌های معزز ایثارگران به استخدام شرکت مخابرات درآمده‌اند، گفت: در بیش از ۲۷ هزار روستای کشور اینترنت وجود دارد.
قاضی‌پور در این سوال از واعظی پرسید: چرا به وضعیت معیشتی، رفاهی و شغلی کارکنان شرکت مخابرات ایران که در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شد، توجهی نمی‌کنید؟
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: گویا برخی دوستان هنوز باور نکردند که شرکت مخابرات ایران در تاریخ ۱۸ آبان‌ماه ۱۳۸۸ بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شده و عملاً بر اساس قانون تجارت اداره می‌شود و اینکه سهامدارانش از بخش خصوصی هستند. وی افزود: شرکت مخابرات ایران دارای هیأت‌مدیره ۵ نفره‌ای هست که تنها یک نفر از اعضای این هیأت توسط دولت انتخاب می‌شود یعنی ۲۰ درصد هیأت‌مدیره متعلق به دولت است.
واعظی تصریح کرد: آنچه مربوط به وزارت ارتباطات است، مسائل فنی، سیاست‌گذاری‌های مختلف و تعرفه‌هاست و بنده مسئولیت همه این موارد را برعهده می‌گیرم اما آنها چه مربوط به مسائل پرسنلی است مانند حقوق و مزایا، وزارت ارتباطات آنها را دنبال می‌کند، ولی مسئولیت این موضوع با وزارت ارتباطات نیست.
وی در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: هیچکدام از کارکنان دولت تاکنون مقابل مجلس تحصن نکردند و ما به دلیل چابک‌سازی و جلوگیری از گسترش دولت، برخی از فعالیت‌های دولت را به بخش خصوصی واگذار کردیم، بر این اساس شرکت‌هایی می‌آیند و در مناقصه‌های ما شرکت می‌کنند و برنده می‌شوند، اما کارمندان بخش خصوصی از دولت تقاضا می‌کنند که استخدام دولت شوند، ولی ما نمی‌توانیم چنین کاری را انجام دهیم.
نماینده مردم ارومیه نیز در بیان سوال خود از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پیرامون وضعیت معیشتی، رفاهی و شغلی کارکنان شرکت مخابرات ایران گفت: اکنون وقتی حرف از خصوصی‌سازی می‌زنید، باید از تعدیل،‌اخراج و قراردادهای یکطرفه نیز سخن بگویید.

حاجی‌دلیگانی: ۲۰ میلیون نفر کاربر زیر ۱۸ سال بدون هیچ محدودیتی آزادانه به اینترنت دسترسی دارند
همچنین حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس در سؤال خود از وزیر ارتباطات اظهار داشت: جالب است بدانید در کشورهای پرمدعای آزادی پیشتاز در عرصه آی‌تی و سهامدار فضای مجازی و اینترنت که حتی آموزش‌های جنسی در آنجا آزاد است استفاده از اینترنت و امکان دسترسی به سایت‌های غیراخلاقی مانند کشور ما اینگونه رها و باز نیست. وی تصریح کرد: فضای مجازی نسل سوم دیگر فضای مجازی نیست بلکه حقیقت مجازی است زیرا در این فضا می‌توان حقیقت افراد بر روح و روان آنها تاثیر گذاشت. بنابراین با این واقعیت باید هوشمندانه و فعالانه مواجه شد نه اینکه فقط بگوییم فیلتر کنیم. آن را باید بشناسیم و به درستی از آن استفاده کنیم و جلوی ضررهای آن را بگیریم.
حاجی‌دلیگانی بر همین اساس اضافه کرد: همین بس که رهبر معظم انقلاب درباره اهمیت فضای مجازی فرموده‌اند فضای مجازی به اندازه انقلاب اسلامی اهمیت دارد بنابراین اگر از فضای مجازی غافل شویم و نیروهای مومن و انقلابی این میدان را خالی کنند مطمئنا ضربه خواهیم خورد. وی ادامه داد: آقای وزیر! هر چند می‌دانم که می‌دانید بنابر اعلام رئیس مرکز رسانه‌ای دیجیتال حداقل ۵۳ درصد مردم ایران عضو یکی از شبکه‌های اجتماعی هستند.
حاجی‌دلیگانی بر همین اساس اضافه کرد: میانگین حضور رسانه‌ای ایرانی‌ها در فضای مجازی ۵ تا ۹ ساعت است در حالی که میانگین جهانی ۱۶ ساعت در یک ماه است.

نمایندگان مجلس سوال از واعظی را وارد ندانستند
سپس وکلای ملت با ۶۶ رأی موافق، ۹۶ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از ۲۱۲ نماینده حاضر در صحن علنی سوال از وزیر ارتباطات را وارد ندانستند.

امنیت و توسعه شبکه‌های مجازی را همزمان در دستور داشتیم
سیدمحمود واعظی وزیر ارتباطات نیز در پاسخ به سوال نماینده مردم شاهین‌شهر مبنی بر اینکه چرا نسبت به نظارت و کنترل محتوای مطالب مغایر با اصول و موازین شرعی و مصالح و منافع ملی در فضای مجازی اقدامی انجام نمی‌دهید، گفت: این وضعیت فضای مجازی مختص به ایران نبوده و هیچ جای دنیا به خاطر تهدیدات و فرصت‌های توأمان فضای مجازی آن را محدود نمی‌کنند.

https://siasatrooz.ir/vdcj8ieh.uqehizsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی