دوشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۰
کد مطلب : 115627
جنگ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان همچنان ادامه دارد

سوختن قره‌باغ در آتش شروط باکو- ایروان

بحران قره باغ همچنان رنگ خون دارد چرا که باکو و ایروان همچنان از کوتاه آمدن از شروط خود برای پذیرش آتش بس و میانجی خودداری می‌کنند.
«الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در تازه ترین مواضع خود در زمینه تنش نظامی با ارمنستان و واسطه ای بین المللی برای توقف درگیریها گفت: میانجیگران بین المللی باید در زمینه عقب نشینی ارمنستان از منطقه قره باغ کوهستانی به ما تضمین بدهند. براساس گزارش شبکه الجزیره، وی همچنین تاکید کرد که ما خواستار ارائه یک برنامه زمانبندی در زمینه خروج ارمنستان از این منطقه برای هر نوع اجرای آتش بس هستیم. الهام علی‌اف با اعلام خبر تسلط ارتش این کشور بر هفت روستا در نزدیکی منطقه قره‌باغ، گفت این مناقشه باید هم‌اکنون حل شود زیرا یک ۳۰ سال دیگر برای صبر کردن، فرصت ندارند.
رئیس‌ جمهوری آذربایجان توضیح داد: «یکی از دلایل پشت نبرد کنونی این است که میانجی‌ها بر اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل اصرار نکرده و فشاری برای آن نمی‌آورند». درگیری نظامی بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه قره‌باغ کوهستانی وارد هفتمین روز خود شده و دو طرف طی این مدت، یکدیگر را به آغاز درگیری متهم کرده‌اند و بر اثر این درگیری ده‌ها نفر از دو طرف کشته یا زخمی شده‌اند.دو طرف مدعی حملات طرف مقابل به غیرنظامیان هستند.
در نهمین روز درگیری‌ها، در حالی که آذربایجان ارمنستان را به حمله موشکی علیه خاک خود متهم می‌کند، گزارش‌ها از شنیده شدن صدای انفجار در مرکز جمهوری خودخوانده قره‌باغ کوهستانی حکایت دارد. در نهمین روز درگیری‌های باکو و ایروان، گزارشگر خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کرد حدود ۲۰ حمله توپخانه‌ای دیگر مرکز جمهوری خودخوانده «آرتساخ» (قره‌باغ کوهستانی) را هدف قرار داده است.
بنابر گزارش‌ها، انفجارها نزدیک به مرکز شهر «استپاناکرت» در قره باغ کوهستانی شنیده شده و بمباران توپخانه‌ای از چندین موشک‌انداز انجام شده است.وزارت خارجه جمهوری قره‌باغ کوهستانی هم گزارش داده در حال حاضر نیروهای جمهوری آذربایجان در حال انجام حملات موشکی شدید علیه شهر استپاناکرت هستند.به گفته سخنگوی نیروهای دفاع این منطقه، به زودی به حملات باکو پاسخ داده خواهد شد. وی همچنین مدعی شد که برخلاف جمهوری آذربایجان، نیروهای ارمنستانی جمعیت غیرنظامیان را هدف قرار نمی‌دهند، بلکه هدف آن‌ها تاسیات نظامی در شهرهای بزرگ است. در پی تشدید درگیری‌ها و حملات علیه مرکز جمهور قره‌باغ، بسیاری از خبرنگاران بین‌المللی استپاناکرت را ترک کرده‌اند. اغلب آن‌ها در شهر «گوریس» در جنوب ارمنستان نزدیک مرز با جمهوری خودخوانده قره‌باغ مستقر شده‌اند و مقامات ایروان قول داده‌اند در آنجا یک مرکز رمطبوعاتی ایجاد کنند.
در همین حال دولت ارمنستان از دادگاه حقوق بشر اروپا درخواست کرد در برابر حمایت ترکیه از حمله به غیرنظامیان ارمنی دست به اقدام فوری بزند. نمایندگی دولت ارمنستان در دادگاه حقوق بشر اروپا (ECHR) از این نهاد درخواست کرد به آنچه اقدامات ضد حقوق بشری ترکیه نامید، پاسخ دهد.به نوشته خبرگزاری «تاس» در متن این تقاضا آمده است: «دولت ارمنستان از جانب خود و از جانب جمهوری آرتساخ (قره‌باغ) از دادگاه حقوق بشر اروپا می‌خواهد علیه ترکیه دست به اقدام فوری بزند»دولت امنستان می‌افزاید: «[این دادگاه] در نظر داشته باشد که این کشور از حمله به غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی در ارمنستان و آرتساخ حمایت می‌کند [که این اقدام] نقض فاحش قوانین بین‌المللی حقوق بشر و قوانین حقوق بشری اروپا محسوب می‌شود». از سوی دیگر «مولود چاووش اوغلوم وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو با اشاره به بحران و تنش نظامی در قره باغ کوهستانی مدعی شد که ارتش ارمنستان سابقه طولانی در هدف گرفتن غیرنظامیان دارد و آنچه که الان در حال رخ دادن است جدید نیست. همچنین وزیر دفاع ترکیه با بیان اینکه هدف گرفتن مناطق مسکونی جمهوری آذربایجان توسط ارمنستان به مثابه «جنایت جنگی» است، خواستار محاکمه عاملان این حملات شد.خبر دیگر آنکه سفیر ارمنستان در فلسطین اشغالی مدعی است صادرات تسلیحات توسط رژیم صهیونیستی به جمهوری آذربایجان طی چند روز آینده متوقف خواهد شد.

https://siasatrooz.ir/vdcj8ievauqevmz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی