دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۶
کد مطلب : 116121

راز جنجال‌های ترامپ

انتخابات ریاست جمهوری در ۱۳ آبان با محوریت ترامپ و جو بایدن در حالی برگزار شد که ....

انتخابات ریاست جمهوری در ۱۳ آبان با محوریت ترامپ و جو بایدن در حالی برگزار شد که تا به امروز ابهام در سلامت انتخابات و نتایج آن موجب بروز بحران های سیاسی و اجتماعی در ایالات متحده شده است. از یک سو در حوزه سیاسی جدال میان نامزدها با ادعای پیروزی در انتخابات ادامه دارد و از سوی دیگر طرفداران آنها در خیابان‌ها به تقابل روی آورده اند. مجموع این تحولات در حالی نقاب از چهره واقعی آمریکا بر داشته و ماهیت غیر دموکراتیک و بحران زده آمریکا را برای جهانیان آشکار ساخته است که یک نکته قابل توجه است و آن نوع رفتارهای ترامپ در عرصه سیاست خارجی است. از یک سو ترامپ اقدام به برکناری مقامات ارشد نظامی از جمله اسپر وزیر دفاع کرده و از سوی دیگر به سیاست‌های رادیکالی در قبال ایران و چین ادامه می دهد بگونه ای که پومپئو وزیر خارجه آمریکا از اجرای تحریم‌های جدید علیه ایران سخن گفته و ترامپ نیز تحریم‌ها و محدودیت‌های اقتصادی علیه چین را اعلام داشته است. در همین حال در رویکردی قابل توجه پومپئو در سفری رسمی به سرزمین‌های اشغالی به دیدار از شهرک سازی صهیونیست‌ها می‌پردازد که نوعی مشترعیت دادن به اشغالگری این رژیم است.
حال این سوال مطرح است که چرا ترامپ در چنین رویکردی را در پیش گرفته است در حالی که شواهد امر از اجبار وی برای خروج از قدرت حکایت دارد؟ نگاهی به رفتارهای ترامپ نشان می دهد که وی همچنان از پذیرش شکست در انتخابات خودداری می کند و سعی دارد تا از مبادی قانونی و در عین حال حمایت‌های طرفدارانش قدرت را حفظ نماید. ترامپ در حالی با اعتراض به نتایج انتخابات به دادگاه عالی شکایت کرده و به دنبال کشاندن پرونده به کنگره و در نهایت رای نخبگانی است که یک اصل می‌تواند در این عرضه موثر باشد و آن نمایش اقتدار و توان وی در حل چالشهای اصلی آمریکا و حمایت از رژیم صهیونیستی است.
آمریکا با اقدام علیه چین به عنوان اصلی ترین تهدید اقتصادی و بنیادین برای آمریکا سعی دارد رای نخبگانی و سرمایه داری آمریکا را کسب نماید و با رویکرد ضد ایرانی، حمایت لابی صهیونیستی را جلب نماید. در اصل می توان گفت که ترامپ هنوز شکست در انتخابات را نپذیرفته و برخوردار شدن از حمایت لابی‌ها را مولفه ای برای تحقق اهدافش می داند لذا سعی دارد با رویکرد رادیکالی این مهم را محقق سازد. در همین حال با اجرای طرح خروج از افغانستان و عراق سعی دارد تا رضایت نیروهای مسلح که به دنبال بازگشت به کشور هستند را جلب نماید. در اصل ترامپ به دنبال مجموعه‌ای از مولفه‌های فرا انتخاباتی برای ماندن در قدرت است که در قالبی رادیکال است که ماهیت رادیکال ساختار حاکم و تاثیرگذار بر عرصه آمریکا را آشکارتر می‌سازد. 

نویسنده: علی تتماج

https://siasatrooz.ir/vdcj8mevvuqevvz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی