چهارشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۸
کد مطلب : 86907
کمیته روابط با کشور میزبان از اجراي مسئوليتش در قبال ابوطالبي سر باز زد

پيش‌روي‌هاي سازمان ملل به سمت زوال

پيش‌روي‌هاي سازمان ملل به سمت زوال

گويا سازمان ملل به پيش‌روي به سمت زوال و نابودي اصرار دارد و هر روز ابعاد جديدي از استقلال خود را در برابر نظام سلطه از دست مي‌دهد چنانكه در جديدترين رسوايي ديروز از اجراي تعهدات خود در قبال نمايند دائم ايران در سازمان ملل خودداري كرد.
سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۵ با نام رفع چالش هاي نهادي غير‌مستقل و فروپاشيده به نام جامعه ملل تشكيل گرديد. اين سازمان براساس منشور خود نهادي مستقل است كه نه تنها وابستگي به هيچ كشوري ندارد بلكه بايد با زورگويي‌ها و نقض حقوق كشورها نيز مقابله نمايد. به رغم تمام بندهاي متعدد منشور سازمان ملل نه تنها اين امر اجرايي نگرديده بلكه هر روز شاهد ابعاد جديدي از رفتارهاي سوال برانگيز اين سازمان در اجراي طرح‌هاي نظام سلطه بوده است بگونه‌اي كه جهانيان بر لزوم تغيير ساختار اين نهاد بين‌المللي تاكيد دارند. از جمله رسوايي‌هاي اين سازمان را در عدم اجراي تعهدات آنها در قبال طالبي نماينده دائم ايران در سازمان ملل مي‌توان مشاهده كرد كه وابستگي و عدم صداقت اين سازمان را نشان مي‌دهد.
"کمیته روابط با کشور میزبان" سازمان ملل متحد، که به شکایت ایران در مورد صادر نشدن روادید برای حمید ابوطالبی، نماینده معرفی شده آن کشور به این سازمان که مقرش در آمریکا است، رسیدگی می‌کند، به گفته‌های دو طرف گوش داد اما تصمیمی نگرفت. "نیکلاس امیلیو"، سفیر قبرس در این سازمان، کسی که در حال حاضر رهبری "کمیته روابط با کشور میزبان" را بر عهده دارد، به خبرنگاران گفت که موضوع در دستور کار این کمیته باقی می‌ماند و ما در صورت نیاز به آن باز می‌گردیم.وظیفه کمیته ۱۹ نفره "روابط با کشور میزبان" بررسی مسائلی مانند صدور ویزا، مهاجرت و موارد امنیتی است.پیشتر استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل، رخدادهای پیش‌آمده پیرامون‌ روادید ابوطالبی را موردی منحصر به فرد توصیف کرده بود.به گفته او صادر نشدن ویزا برای نماینده‌ معرفی شده به آن سازمان از کشوری دیگر بی‌سابقه است.
این سخنگوی سازمان ملل در عین حال تاکید کرده است که اعضای ملل متحد برای معرفی هر نماینده‌ای که خود می‌خواهند آزاد هستند.حمید ابوطالبی نماینده معرفی‌شده ایران به سازمان ملل به جای محمد خزاعی است که ماموریت رسمی او در اسفند ماه سال گذشته به پایان رسید.در فروردین ماه گذشته نخست سنا و سپس مجلس نمایندگان کنگره آمریکا لایحه‌ای را برای ممنوعیت ورود او به خاک آن کشور تصویب کردند. آنچه در پایان ماه گذشته با امضای باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، رسمیت یافت و روابط دو کشور ایران و آمریکا را با چالشی جدید روبه‌رو کرد. ایران این موضوع را برای رسیدگی به "کمیته روابط با کشور میزبان" ارجاع داده است.دولت ایران همچنان تاکید دارد که نماینده معرفی شده آن کشور حمید ابوطالبی است. آمریکا نیز قانونا صدور روادید را برای او ممنوع کرده و سخنگوی وزارت خارجه آن کشور نیز مدعی شده است با توجه به نقش او (حمید ابوطالبی) در وقایع سال ۱۹۷۹ که برای مردم آمریکا بسیار اهمیت دارد، برای آمریکا غیرقابل قبول است که چنین ویزایی صادر کند.
در همين حال سفیر و سرپرست نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد، اقدام دولت آمریکا در خودداری از صدور روادید "حمید ابوطالبی"را تخلف آشکار آمریکا از اجرای قانون و حقوق بین الملل دانست."غلامحسین دهقانی" در نشست فوق‌العاده کمیته میزبان سازمان ملل متحد که برای رسیدگی به اعتراض جمهوری اسلامی ایران درباره صادر نشدن روادید حمید ابوطالبی تشکیل شده بود، تضییقات تحمیلی دولت میزبان بر هیئت نمایندگی کشورمان را تشریح کرد.سرپرست نمایندگی کشورمان در سازمان ملل صادر نشدن روادید برای نماینده جدید جمهوری اسلامی ایران را تخلف آشکار دولت امریکا از تعهدات خود براساس مقررات حقوق بین الملل و از جمله توافقنامه مقر سازمان ملل متحد دانست. وی خطاب به اعضای کمیته میزبان تاکید کرد: همه دولتهای عضو و مسئولان سازمان ملل باید در مخالفت با این تخلف و جلوگیری از آن احساس مسئولیت و برای حفظ اعتبار سازمان ملل و اطمینان از کارآیی نمایندگی‌های دول عضو، با این موضوع بطور جدی برخورد کنند. دهقانی با اشاره به بندهایی از موافقتنامه مقر که بر تعهد صریح دولت میزبان مبنی بر صدور روادید برای نمایندگان اعزامی کشورها به سازمان ملل اشاره دارد، تاکید کرد: معاون حقوقی دبیرکل سازمان ملل نیز باید همه تدابیر لازم را برای تبعیت مقامات دولت امریکا از تعهدات حقوقی خود اتخاذ کند. غلامحسین دهقانی در پاسخ به اظهارات بی اساس نماینده آمریکا در این نشست که در توجیه خودداری دولتش از صدور روادید برای حمید ابوطالبی بیان کرد، نمونه‌هایی از اقدامات خصمانه آمریکا برضد ملت ایران را برشمرد و گفت: ملت ایران خاطرات تلخ تری از دخالت‌ها و اقدامات خصمانه آمریکا در شش دهه گذشته دارد که یادآوری آنها در ظرفیت نشست این کمیته ضروری نیست. نكته قابل توجه آنكه کوبا در جلسه کمیته سازمان ملل در رابطه با ماجرای "حمید ابوطالبی" از ایران حمایت کرد.کوبا از جمله کشورهایی بود که در جلسه یکی از کمیته‌های سازمان ملل از ایران حمایت کرد. ایران در این جلسه رسماً اعتراض خود را بیان کرد و آمریکا نیز از تصمیم دولت اوباما مبنی بر ممانعت از ورود نماینده پیشنهادی ایران به خاک خود دفاع کرد.

https://siasatrooz.ir/vdcjaheo.uqemyzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی