چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۴۹
کد مطلب : 99507
هوچی‌گری‌های سیاسی که تمامی ندارد

چرا دولت ۱۴۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ از پول مردم تهران را نمی‌دهد؟

مدت‌ها پیش تندگویان، عضو شورای اسلامی شهر تهران میزان بدهی‌های شهرداری تهران را ۶۰ تا ۷۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد! و از همان روز، این هوچی‌گری‌ها علیه شهرداری تهران ادامه پیدا کرد. در روزهای اخیر نیز رسانه‌های جریان اصلاح‌طلب بار دیگر این مساله را مطرح کرده‌اند.
قدرت‌الله گودرزی، معاون مالی و اقتصاد شهری درخصوص میزان بدهی‌های شهرداری تهران گفت: برخی اعلام می‌کنند شهرداری تهران ۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد این میزان بدهی درست نیست و کسانی که این موضوع را مطرح می‌کنند یا بی‌اطلاع هستند و یا سیاسی بازی می‌کنند.
معاون مالی و اقتصادی شهری بیان کرد: در حال حاضر به بانک‌ها ۱۲ هزار میلیارد تومان بدهی داریم و بدهی به پیمانکاران، بیمه و املاک نیز حدود ۴ هزار میلیارد تومان است و در مجموع شهرداری تهران ۱۶ هزار میلیارد تومان بدهکار است.
او ادامه داد: بدهی تا تیرماه ۹۵، ۵ هزار و ۲۱۴ میلیارد تومان بوده و در حال حاضر میزان بدهی به ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
گودرزی اظهار داشت: میزان بدهی به املاک حدود هزار و ۲۷۱ میلیارد تومان بوده است. در حال حاضر ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی باقی مانده است. بدهی‌ها در حال پرداخت است و هر کسی اسنادش آماده باشد دیونش پرداخت می‌شود.

هوچی‌گری‌هایی که تمامی ندارد
وی تصریح کرد: در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود شهرداری بسیار مقروض است و در حقیقت ورشکسته شده و دست به شهرفروشی زده است، در زمان تحویل شهرداری تهران به این مدیریت شهردار قبلی هم بدهی داشته که به مرور زمان پرداخت شده است. در همه جای دنیا این مرسوم است، اقساط بانک‌ها در سر رسید مقرر پرداخت می‌شود و هم اکنون به طور مستمر پرداخت می‌شود.
معاون مالی و اقتصادی شهری افزود: شهرداری تهران بنا به اظهار بسیاری از مدیران بانک‌ها در پرداخت اقساط به خوبی عمل کرده و جزو خوش حساب‌ها بوده است.
گودرزی ادامه داد: وجود دیون در همه سازمان‌ها و ارگان‌ها امری طبیعی است و بعضا بیش از ۲۰ درصد سقف اعتبار سالانه است. این در حالی است که کف دیون در شهرداری تهران زیر ۷ درصد است.
او با اشاره به این موضوع که به لطف مدیریت جهادی کنونی پروژه‌ها فعال هستند و هیچ پروژه‌ای به خاطر مسایل مالی متوقف نشده است، اظهار داشت: در حال حاضر فاینانس پروژه امام علی به صورت کامل تسویه شده است و فاینانس پروژه صدر نیایش با بانک عامل تقسیط شده است و در حال پرداخت است. البته بگویم که مبالغ فاینانس‌ها در دل همان ۱۲ هزار میلیارد تومانی است که به بانک‌ها بدهکار هستیم.
گودرزی گفت: عده‌ای می‌گویند شهرداری برای اداره شهر دست به شهرفروشی زده است درحالی که در ۱۰ سال گذشته ما باید ۱۱ هزار میلیارد تومان املاک می‌فروختیم این در حالی است که ۹ هزار میلیارد تومان فروختیم که آن هم برای تهاتر در انجام پروژه‌های در دست ساخت بوده است. همچنین باید ۹ هزار میلیارد تومان املاک تملک می‌کردیم که در حال حاضر ۲۱ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان تملک کرد‌ه‌ایم. به تعبیری تملک بیش از ۲/۲۵ درصد فروش بوده است.
معاون مالی و اقتصاد شهری اظهار داشت: عده‌ای که می‌گویند ما تراکم‌فروشی کرده‌ایم بی‌اطلاع هستند چراکه در چند سال گذشته تراکمی وجود نداشته است. هر چه جلوتر آمده‌ایم صدور پروانه منفی شده است چراکه ساخت و ساز در حال رکود است. وی بیان کرد: تا سال ۶۲، ۴۵ درصد بودجه شهرداری‌ها از محل بودجه عمومی تامین می‌شده، از همان سال بودجه خود کفایی شهرداری‌ها توسط دولت به مجلس ارائه شده است. جالب است نه تنها هیچ اتفاقی رخ نداد بلکه در سال گذشته ۴۵ درصد درآمدهای پایدار شهرداری از ارزش افزوده را نیز کم کردند حال چطور ما به خودکفایی برسیم.

شهرداری بدهکار نیست بدهکار اصلی دولت است
چند روز پیش بود که گودرزی با اشاره به میزان بدهی دولت به شهرداری تهران گفت: گفته می‌شود شهرداری تهران از بزرگترین بدهکاران بانکی بوده و دولت حداکثر مساعدت را به شهرداری داشته است، اسناد بدهی‌های دولت به شهرداری تهران موجود است و باید بگویم که دولت یکی از بزرگترین بدهکاران به شهرداری تهران است و براساس سند در این‌باره حرف می‌زنم.
وی افزود: اگر دولت نمی‌خواهد به شهرداری تهران کمک کند و بدهی‌های خود را به شهروندان تهرانی بپردازد بهتر است بجای فرار از واقعیت‌های موجود اقتصادی که امروز در بدنه جامعه به خوبی خود را نشان می‌دهد با مردم صادقانه رفتار کند.
گودرزی تصریح کرد: درخصوص این نکته که شهرداری تهران یکی از بزرگترین بدهکاران بانکی بوده که تمامی تسهیلات گرفته شده آن معوق شده قبلا به یکی از مسئولان دولتی نیز عنوان شد و شهرداری تهران در گروه بدهکاران مشکوک‌الوصول نیست. درخصوص نکته دیگری که یکی از مسئولان دولتی عنوان کرده (دولت حداکثر مساعدت را با شهرداری داشته‌اند)، باید بگویم اگر منظور از مساعدت اقدام دولت در عدم پرداخت‌های تکلیفی و قانونی بوده است صحبت‌های این مسئول دولتی مصداق دارد در غیر این صورت لازم است به سوالات مطروحه پاسخ داده شود؟

دولت هر بار با یک ترفندی از بار مسئولیت‌هایش شانه خالی می‌کند
معاون مالی و اقتصاد شهری با طرح سوالاتی ادامه داد: چرا دولت مصوبه قانونی مجلس را درخصوص اعطای یک میلیارد دلار به شهرداری تهران برای خطوط مترو اجرا نکرده است؟ چرا یارانه بلیت اتوبوس و مترو که براساس قانون می‌بایست توسط دولت پرداخت شود را نمی‌دهد؟ و کل بار مالی آن را شهرداری باید متحمل شود؟ چرا سهم دولت در بهسازی بافت فرسوده که الزام قانون است پرداخت نشده است؟ چرا دولت در احداث خطوط مترو که قاعدتا می‌بایست به هر اندازه‌ای که شهرداری هزینه می‌کند دولت نیز بپردازد کمک نمی‌کند؟ این در حالی است که شهرداری تهران سالانه هزاران میلیارد تومان برای توسعه خطوط مترو هزینه می‌کند در صورتی که دولت تقریبا پرداختی ندارد. چرا سهم جرائم رانندگی که از جیب شهروندان تهران پرداخت می‌شود و به استناد قانون باید سهم شهرداری پرداخت شود پرداخت نمی‌شود؟
به گفته معاون شهردار تهران، تمام مواردی که با دولت در میان گذاشتیم هر بار با ترفندی دولت شانه خالی کرده است.
وی ادامه داد: پس از آن از سوی حسابرسان عضو جامعه حسابرسان ایران موضوع بررسی و بدهی دولت تا شهریور ۹۵ مشخص شد و تایید شد در حدود ۱۴۰۰۰ میلیارد تومان است.
معاون شهردار تهران اضافه کرد: با احتساب یک میلیارد دلار مصوبه مجلس از محل حساب ذخیره ارزی، بدهی دولت حدود ۱۸۰۰۰ میلیارد تومان است که تاکنون پرداخت نشده و ظاهرا این مصداق حداکثر مساعدت دولت است؟!
گودرزی یادآور شد: در ایام پایانی سال ۹۵، سازمان برنامه و بودجه به وزارت اقتصاد و امور دارایی درخصوص ۹۴۵ میلیارد تومان انتشار اوراق صکوک با بازپرداخت دولت به شهرداری تهران ابلاغ کرد. اما گرفتار بروکراسی‌های وزارت اقتصاد شد و با تشکیل جلسات متعدد، هر بار از شهرداری خواسته شد تا فلان اقدام را انجام دهد و اطلاعات مختلف را در اختیار بگذارد و الی آخر...

آقای خاص از کدام تهران حرف می‌زند؟
معاون شهردار تهران در رابطه با اظهارات بی‌اساس راجع به عنوان میزان بدهی شهرداری تهران گفت: ارقام متفاوتی از بدهی‌های شهرداری تهران اعلام می‌شود که از ۴۰ هزار میلیارد شروع و اینک توسط آقای خاص به ۷۰ هزار میلیارد افزایش یافته است.
ناصر امانی افزود: این نکته نشان بی‌پایگی و غیر مستند بودن ارقام اعلام شده از سوی منتقدان شهرداری است که در گذشته از بدهی ۲۰ هزار میلیاردی شهرداری به سیستم بانکی حرف زده می‌شد، حالا خودشان آنرا به ۶ هزار میلیارد تومان کاهش داده‌اند. وی افزود: جای تشکر دارد که این رقم بدهی برای شهرداری تهران به سیستم بانکی کشور اصلا قابل توجه نیست و ۱/۳ طلب شهرداری از دولت است.
وی اظهار داشت: توسعه ۳۰ کیلومتر متروی تهران در سال در برنامه پیش‌بینی شده بود، ولی مشروط بر ایفای تعهدات دولت و تامین ۵۰ درصد هزینه‌های آن از بودجه عمومی کشور، در حالیکه شهرداری تهران در این زمینه هیچ کمکی از دولت دریافت نکرده است. در واقع باید گفت که شهرداری تهران همه هزینه‌های توسعه مترو را رأسا تامین کرده و در آینده نزدیک با افتتاح و بهره‌برداری از خطوط ۶ - ۷ و ۸ مترو تعهدات خود را به پایان می‌رساند.

تحقیق و تفحص از شهرداری با هدف شفافیت مالی، نه گرایشات سیاسی
محمود صادقی درخصوص میزان بدهی شهرداری تهران و راهکارهای بهبود وضعیت، گفت: میزان بدهی شهرداری تهران از ۲۰ هزار میلیارد تومان تا ارقامی حدود ۶۰ و ۷۰ هزار میلیارد تومان مطرح شده است، اما آنچه در مورد آن به قطعیت رسیده‌اند رقم ۲۰ هزار میلیارد تومان است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: بودجه شهرداری تهران سالانه حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان است، اما رقم بدهی قطعی حتی ۲ هزار میلیارد تومان بیش از بودجه یک سال شهرداری است، این رقم گفته شده کف بدهی‌های این مجموعه است.
صادقی با بیان اینکه بعد از روی کار آمدن شورای پنجم شهر، گزارش دقیق حسابرسی جهت تعیین مسئولیت‌ها باید استخراج شود، گفت: نمایندگان نیز این نوید را به اعضای منتخب شورای پنجم شهر داده‌‌اند که آمادگی طرح مجدد تحقیق و تفحص از شهرداری تهران در مجلس وجود دارد، در گذشته برخی از نمایندگان به دلیل انتخابات، موافق با انجام تحقیق و تفحص نبودند اما در شرایط فعلی بعد از انتخابات، قطعا همراهی خواهند کرد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: طرح مجدد تحقیق و تفحص از شهرداری تهران با هدف شفافیت وضعیت مالی و بدهی‌های شهرداری و تعیین مسئولیت مطرح خواهد شد بنابراین به زودی این تقاضا را ارایه خواهیم کرد، هرچند این موضوع را از شورای پنجم شهر می‌توان دنبال کرد اما مجلس با توجه به سطح نظارتی و جایگاه بالایی که دارد می‌تواند به عنوان نهاد خارج از شهرداری و شورای شهر به طور بی‌طرفانه‌تری به موضوع ورود کند.

تحقیق و تفحص از شهرداری یا دنبال کردن اهداف سیاسی؟
ادعاهای پوچ و عوام فریبانه بی‌اخلاقان سیاست مدت‌ها پیش از انتخابات شروع شده بود و گویا همچنان هم ادامه دارد.
زیرا که پیش از این طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران که صرفا در راستای اهداف سیاسی‌کار‌ها تعریف می‌شد با بینش دقیق نمایندگان به بن‌بست خورده بود.
این در حالی است که در چندین نوبت، شهردار تهران به بهارستان رفته و پاسخگوی تمام سوالات نمایندگان مجلس بود. پاسخ‌هایی که هیچ نقطه ابهامی نیز برای اعضای کمیسیون عمران باقی نگذاشت.(فردا)

https://siasatrooz.ir/vdcjaieh.uqehyzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

صالح
متاسفانه ازآنجایی که بوقهای رسانه ایی این دولت ازخارج هم کوک میشود دست از هوچی گری برنخواهند داشت همانطور که با همین ترفند انتخابات را مهندسی وبه زعم خودشان پیروز شدند