شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۱
کد مطلب : 98337

ترامپ و مهاجرت

ترامپ سرانجام قانون محدودیت ورود مسلمانان به آمریکا را امضا کرد. بر اساس متن نهایی این فرمان، صدور روادید برای اتباع کشورهای «مضر برای منافع ایالات متحده» به مدت ۹۰ روز تعلیق شده است. این بازه زمانی در پیش‌نویس فرمان ۳۰ روز بود.این فرمان شامل حال اتباع دستکم هفت کشور ایران، عراق، سوریه، یمن، لیبی، سودان و سومالی است.این اقدام در حالی صورت گرفته که همزمان دو فرمان قابل تامل از سوی ترامپ صادر شده است. از یک سو دونالد ترامپ اعلام کرد، آمریکا می‌تواند استقرار مجدد پناه‌جویان مسیحی را در برنامه پذیرش مهاجران در اولویت قرار دهد. از سوی دیگر گزارش‌ها نشان می‌دهد که نام پاکستان و عربستان که همواره از محورهای تروریسم پروری عنوان می‌شدند در لیست محدودیت‌ها قرار ندارد. حال این سوال مطرح می‌شود که هدف ترامپ از این رفتارها چیست و چه سیاستی را در ازای آن دنبال می‌کند؟
بخشی از این اقدامات چنانکه او تاکید داشته برگرفته از وعده‌های اقتصادی ترامپ است. اقدامات ترامپ بیانگر این حقیقت است که برخلاف ادعاهای گذشته ، اقتصاد آمریکا در شرایط نامطلوبی به سر می‌برد که تظاهرات ضد سرمایه‌داری از پیامدهای آن بوده است. ترامپ با سیاست تشویق به خرید کالاهای داخلی و نیز اشتغال برای آمریکایی‌ها با اخراج مهاجرین بخشی از ابعاد سیاست اقتصادی برای خروج آمریکا از بحران اقتصادی را اجرا می سازد.
بعد دیگر اهداف ترامپ را در سیاست خارجی وی می‌توان جست وجو کرد. اولا سیاست‌‌مداران آمریکا همواره به دنبال مقابله با اسلام بوده‌اند چنانکه همه آنها تاکید دارند هر مسلمانی تروریست نیست اما هر تروریستی مسلمان است. اجرای سیاست ممنوعیت حضور مسلمانان به آمریکا در حالی که همزمان بر حذف مسیحیان تاکید می‌کند ادامه این سیاست است. ایجاد تنش میان ادیان مختلف برای جلوگیری از تقریب مذاهب و ادیان به عنوان یکی از مولفه‌های ناامنی و چالشهای جهانی و نیز ترویج اسلام هراسی در آمریکا و جهان برای تحقق اهداف نظامی آمریکا از اهداف این طراحی است. نکته قابل توجه در معرفی کشورهای در لیست ممنوعیت‌ها ترکیب دو دسته کشور است. یک سو کشورهایی همچون ایران، سوریه، یمن و عراق قرار دارند یعنی کشورهایی که آمریکا به دنبال سلطه بر آنها بوده و ناکام مانده و از سوی دیگر کشورهایی همچون لیبی، سودان و سومالی که آمریکا به دنبال افزایش حضور نظامی در آنهاست. با توجه به این شرایط می‌توان گفت ترامپ با این اقدام ضمن آنکه خشم خود را از شکست دهندگان آمریکا نشان می‌دهد و سعی در تحریک جهانی علیه آنها دارد همزمان به دنبال زمینه‌سازی برای تحرکات نظامی در کشورهای محور دوم یعنی لیبی، سودان و سومالی است. نیاوردن نام پاکستان و عربستان در این لیست به دلیل آن است که آمریکا آنها را مولفه‌ای برای تحقق اهداف خود می‌داند و سعی دارد از آنها به عنوان مولفه‌ای برای رسیدن به این اهداف بهره‌گیرد.

مولف :
https://siasatrooz.ir/vdcjateh.uqeotzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی