سه شنبه ۴ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۲
کد مطلب : 90137
ارزيابي كارشناسان از بيانات رهبر معظم انقلاب در ديدار علماي كشورهاي اسلامي

اقتدار و شكست‌ناپذيري ملت ايران به رخ غرب كشيده شد

اقتدار و شكست‌ناپذيري ملت ايران به رخ غرب كشيده شد

كارشناسان بر اين عقيده‌اند كه بيانات ديروز مقام معظم رهبري در ديدار علماء، اندیشمندان و میهمانان شرکت‌کننده در «کنگره جهانی جریان‌های تکفیری از دیدگاه علمای اسلامی» مبني بر اينكه دشمن در قضیه هسته‌ای نتوانست جمهوری اسلامی را به زانو درآورد نه تنها حاكي از ژرف‌انديشي رهبر انقلاب نسبت به رفتار دشمن بلكه به نوعي اقتدار ايران اسلامي را در عرصه جهاني به رخ مي‌كشد.
مذاكرات هسته‌اي ايران و ۱+۵ در حالي دو روز پيش در وين اتريش براي هفت ماه ديگر مهر تمديد بر پيشاني اين دور از گفت‌وگوها زدند كه تيم مذاكره‌كننده ايراني با جديت تمام وارد مذاكرات شده بود و به دنبال رسيدن به نتيجه مورد توافق ميان طرفين بود.
اما آنچه از رويكرد غرب و سناريوهاي ضد ايراني‌شان حتي تا چند ساعت قبل از اعلام تمديد گفت‌و‌گوها به عنوان نتيجه پاياني دهمين دور از گفت‌و‌گوهاي هسته‌اي شاهد بوديم بيشتر هجمه‌هاي نااميدي و نرسيدن به نتيجه مورد نظر بويژه از سوي رسانه‌هاي غربي بود چنانچه منابع نزدیک به مذاکرات به رویترز اعلام کردند، در حالیکه مذاکرات به روز دوشنبه موکول شده است، احتمالاً هیچ کاهش جدید تحریم‌ها برای ایران نخواهیم داشت.
یک روزنامه آمریکایی گزارش کرد که با رسیدن مهلت ۲۴ نوامبر، رسیدن به توافق نهایی هسته‌ای بین ایران و ۱+۵ امکان‌پذیر نیست و احتمال تمدید مذاکرات وجود دارد.
تحلیلگر برجسته روزنامه انگلیسی ایندیپندنت نوشت، نقش ژئواستراتژیک ملت تاریخی و بزرگ ایران در آینده خاورمیانه و جنوب شرق آسیا، دغدغه غرب است.
یک شبکه رادیویی فرانسوی طی گزارشی با اشاره به بن‌بست در مذاکرات هسته‌ای جاری میان ایران و گروه ۱+۵ در وین اعلام کرد که این مذاکرات راه به جایی نخواهد برد و حصول نتیجه و توافق قابل قبول طرفین همچنان دور از دسترس قرار دارد.
وزیر خارجه چین بعد از دیدار با وزیر خارجه روسیه در «وین» تصریح کرد که به واسطه مشکلات فنی، زمان بیشتری را باید به مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ تخصیص داد.
تحلیلگر برجسته نشریه «نیویورکر» با بیان اینکه احتمال شکست مذاکرات بسیار اندک است، می‌گوید اثرات توافق احتمالی، هم برای ایران و هم برای غرب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
یک دیپلمات اروپایی به پایگاه خبری المانیتور گفته است که در جریان دیدارهای روز یکشنبه پیشرفتی صورت نگرفته است.
وزیر خارجه آمریکا در گفت‌وگو با روزنامه «هاآرتص»، مذاکرات را دشوار توصیف کرد، اما گفت طرفین سخت در تلاش هستند تا گفت‌وگوها به نتیجه برسد.
اينها تنها بخش اندكي از هجمه محافل سياسي و رسانه‌اي غرب در‌خصوص نتيجه احتمالي گفت‌و‌گوهاي هسته‌اي بود.
پس از اعلام نتيجه مذاكرات و توافق طرفين بر تمديد گفت‌و‌گوهاي هسته‌اي تا دهم تيرماه مشخص شد كه اين غرب است كه در شرايط حاضر توان و آمادگي لازم براي توافق نهايي با تهران را ندارد چنانچه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلام ديروز در دیدار علماء، اندیشمندان و میهمانان شرکت کننده در «کنگره جهانی جریان‌های تکفیری از دیدگاه علمای اسلامی»، در‌خصوص مشکلات و ناکامی‌های دشمنان اسلام در منطقه به‌ویژه در عراق، سوریه و لبنان یادآور شدند و گفتند: یک نمونه دیگر از ضعف دشمن، قضیه هسته‌ای ایران است. آمریکا و کشورهای استعمارگر اروپایی دور هم جمع شدند تا جمهوری اسلامی ایران را در قضیه هسته‌ای به زانو درآورند اما نتوانستند و در آینده نیز نخواهند توانست.
در همين زمينه سياست روز در گفت‌‌و‌گو با كارشناسان در‌خصوص تحليل بيانات مقام معظم رهبري براي ضعف دشمن در قبال مذاكرات هسته‌اي با ايران پرداخته كه به شرح ذيل است.

بيانات مقام معظم رهبري به رخ كشيدن اقتدار ايران
سيد‌رضا صدرالحسيني كارشناس سياست خارجي در‌خصوص تحليل رهبري نسبت به رفتار دشمن در مذاكرات هسته‌اي گفت: با نگاهي به روند فشارهاي متعدد ۱+۵ که بهتر است با صداقت و شفافيت بگوييم اينان جهت سلطه به همه جهان به دنبال ارضاي شهوات دنيوي و زياده‌خواهي‌هاي خود هستند از همه راه‌‌هاي ممکن اعم از تهديد به حمله نظامي، اقدامات تحريمي شديد اقتصادي، دروغ‌هاي رسانه‌اي محاصره سياسي حتي تحريم‌هاي علمي به دنبال تحميل اراده خويش بر اراده ملت ايران بود که با استقامت ملت تقديم شهداي هسته‌اي و راهبردهاي کارآمد و پيش‌برنده رهبري نتوانستند به اهداف خود دست يابند.
وي افزود: حتي در شرايط کنوني تعدادي از اين کشورها مانند آمريکا احتياج به گفت‌وگو و رابطه با جمهوري اسلامي ايران دارد و به نظر مي‌رسد همه بافت‌هاي آنان به يکباره پنبه شده است و مطمئنا ملت ايران با ادامه اين راه مي‌تواند هم استقلال خويش را تحکيم بخشد و هم در مسير خواسته‌هاي به حق خويش به نتايج مطلوب برسد.
وي همچنين تصريح كرد :تاکيد رهبر معظم انقلاب بر اينکه دشمن نتوانست اراده خويش را بر ملت ايران در موضوع هسته‌اي تحميل نمايد تحليل دقيقي از اقدامات خصمانه سال‌هاي اخير دشمن و نظام سلطه از يک طرف و توانمندي و صبر و استقامت ملت ايران از طرف ديگر مي‌باشد که اين معادله چگونه به نفع ملت ايران رقم خورد و اين مسير مي‌تواند با هوشياري ملت و پايمردي دولتمردان و مسئولان و پيمودن مسير روشن و پيروزمندانه ترسيم شده از جانب رهبري در قالب اهداف بزرگي همچون ابرقدرتي ايران عزيز به نتيجه نهايي برسد.

اظهارات رهبر انقلاب هشداري است براي غرب
حسن هاني‌زاده ديگر كارشناس سياست خارجي نيز در اين مورد اذعان داشت: اظهارات رهبر معظم انقلاب در ديدار با علماي شرکت‌کننده در کنفرانس دیدار علماء، اندیشمندان و میهمانان شرکت کننده در «کنگره جهانی جریانهای تکفیری از دیدگاه علمای اسلامی»، در حقيقت نشانه نگاه انديشمندانه رهبر انقلاب نسبت به سياست‌هاي آمريکا در قبال ايران است.
وي افزود با توجه به اينکه آمريکايي‌ها ثابت کردند که از سياست‌هاي زياده‌خواهانه خود دست برنمي‌دارند لذا رهبر انقلاب در سخنان خود تاکيد کردند که در حقيقت آمريکا نتوانست ايران را به زانو در آورد و اين نقشه راه جديدي براي تيم مذاکره‌کننده و هشدار جدي براي آمريکايي هاست که نمي‌توانند در حقيقت ملت ايران را به زانو در آورند.
وي در پايان خاطر‌نشان كرد: اظهارات مقام معظم رهبري مي‌تواند براي آمريکا يک هشدار واقعي باشد که ملت ايران يک ملت غيرقابل شکست است و مي‌تواند در برابر زياده‌خواهي‌هاي غرب ايستادگي ملت را به رخ بكشد و اينكه جمهوري اسلامي ايران هرگز در موضوع هسته‌اي عقب‌نشيني نخواهد کرد.

مذاکرات در مسیری منطقی پیش مي‌رود
یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: هدف ایران و ۱+۵ رسیدن به توافق است و تمدید مذاکرات هم به همین دلیل صورت گرفت.
علیرضا داوری در گفت‌و‌گو با ایسنا، با اشاره به مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ ‌و با بیان این که مذاکرات در مسیری منطقی پیش مي‌رود، خاطرنشان کرد : اگر سوم آذر برای توافق هسته‌ای مشخص شده بود به معنای این نبود که حتما باید توافق صورت مي‌گرفت.
وی ادامه داد:‌ در هر صورت ایران و اعضای ۱+۵ هر کدام نگرانی‌هایی دارند و تمدید مذاکرات تا ۱۰ تیر ۱۳۹۴ و اظهار‌نظرهایی که از سوی وزرای خارجه کشورهای عضو ۱+۵ صورت گرفت همگی حاکی از آن است که نیمه توافقی بین طرفین صورت گرفته است و قطعا هم ایران و هم ۱+۵ هدفشان به نتیجه رسیدن مذاکرات است.
وی ادامه داد:‌ اصول حکمت ، عزت و مصلحت که از سوی رهبری اعلام شده برای امروز کاملا از سوی تیم مذاکره‌کننده اجرایی می‌شود و من خوشبین هستم مذاکرات هسته‌ای تا تاریخی که تعیین شده است و حتی خیلی زودتر از آن به نتیجه برسد و این امر چیزی است که سایر کشورها هم از آن استقبال می‌کنند.
وی با بیان اینکه سیاست آمریکا در قبال مذاکرات ایران ، درشت گویی به جای درست گویی است، افزود:‌ روند مذاکرات تاکنون به خوبی پیش رفته است و امیدوارم تمام جناح‌هاي داخلی از ادامه مذاکرات حمایت کنند. زیرا منافع ما هم مدنظر تیم مذاکره‌کننده کشورمان قرار دارد.
این کارشناس مسائل بین‌الملل در پایان دورنمای خود را از تمدید مذاکرات مثبت خواند و گفت: سیاست‌هاي اعمال شده از سوی عربستان،‌ کویت، ‌امارات متحده عربی و نیز کشورهای عرب دیگر که دنبال می‌شود حاکی از به نتیجه رسیدن مذاکرات با ایران است. گفته‌هاي نخ‌نما شده و غلط توسط سعودالفیصل و برخی مقامات عرب نشان مي‌دهند آنها می‌دانند با انجام توافق هسته‌ای اگر امروز ایران قطب بزرگ سیاسی و نظامی منطقه است به قطب اقتصادی هم تبدیل خواهد شد و این برای آنها خوشایند نیست. در هر صورت سیاست ایران سیاست تعامل با کشورهای منطقه است.

https://siasatrooz.ir/vdcjaveh.uqeytzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی