جمعه ۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۵
کد مطلب : 110073
تصاویر ماهواره‌ای ابعاد جدیدی از نسل‌کشی مسلمانان میانمار را افشا کرد

اشک‌های ناتمام روهینگیایی‌ها

اشک‌های ناتمام روهینگیایی‌ها

سکوت نهادهای مدعی حقوق بشر در برابر وضعیت بحرانی مسلمانان میانمار در حالی ادامه دارد که تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای تردیدهای بیشتری را در خصوص وعده انجام برنامه‌ریزی‌ها توسط میانمار برای بازگشت امن و انسانی مسلمانان روهینگیا به وجود آورده است و افشا کردند که تخریب روستاهای مسلمانان روهینگیا همچنان ادامه داشته است.
نهادهای مدعی حقوق بشر غربی که مدعی حمایت از بشریت هستند در برابر کشتار و آواره سازی مسلمانان میانمار راه سکوت در پیش گرفته‌اند چنانکه در قبال کشتار سایر مسلمانان جهان چنین رویکردی دارند. گزارشی توسط موسسه سیاست استراتژیک استرالیا اعلام کرد که علی‌رغم تضمین‌های مکرر دولت میانمار مبنی بر این که ۷۰۰ هزار مسلمان روهینگیایی که پس از سرکوب‌های خشونت‌آمیز ارتش در اوت ۲۰۱۷ میلادی از استان راخین فرار کرده‌اند به میهن خود باز می‌گرداند، مقدمات برای بازگشت آنها حداقل بوده است.
در ادامه این گزارش آمده است ما هیچ اسناد و مدارکی دال بر تدارکات گسترده برای بازگشت امن و محترمانه آوارگان روهینگیا به میهن‌شان به دست نیاورده‌ایم. این گزارش همچنین مشخص کرد که تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند آتش زدن روستاهای مسلمانان روهینگیا در استان راخین تا امسال ادامه داشته است؛ رویدادی که مدت‌ها پس از آغاز اولیه خشونت‌ها در اوت ۲۰۱۷ میلادی با آتش زدن روستاهای مسلمانان روهینگیا و کشتار و تجاوز به مردان و زنان روهینگیا باعث فرار هزاران تن از آنها به بنگلادش شد.
محققان موسسه سیاست استراتژیک استرالیا مشخص کردند که دست کم ۵۸ شهرک روستای روهینگیا در سال ۲۰۱۸ میلادی هدف تخریب‌های جدید قرار گرفته در حالی که تصاویر ماهواره‌ای همچنین تخریب دیگر روستاهای مسلمانان روهینگیا در سال ۲۰۱۹ میلادی را نشان داد؛ اقدامی که بخشی از کمپین ارتش میانمار برای تضمین این‌که دیگر هیچ روستای قابل سکونتی برای روهینگیاها برای این‌که به میهن‌شان بازگردد محسوب می‌شود.
در همین حال بیش از ۳۲۰ شهرک مسلمانان روهینگیا که در جریان خشونت‌ها تخریب شده هیچ نشانه‌ای از بازسازی را نشان نمی‌دهد و این علی‌رغم ادعاهایی است که آوارگان اجازه دارند تا به روستاهای خود باز گردند. این گزارش داد: این داده‌ها و تصاویر ماهواره‌ای شک و تردیدهایی را در خصوص معتبربودن این ادعاها که آوارگان اجازه دارند به خانه‌های خود بازگردند به وجود می‌آورد. در ادامه این گزارش آمده است در عوض ما متوجه تخریب‌های کنونی شهرک‌های بیشتر و ساخت کمپ‌های شدیدا امنیتی و پایگاه‌های نظامی شده‌ایم که ساخته تقویت شده و یا توسعه یافته‌اند و آن هم در مکان‌هایی که شهرک‌های روهینگیایی‌ها ویران شدند. اگرچه شرایط اعلام شده توسط سازمان ملل برای بازگشت مسلمانان روهینگیا این است که بازگشت آنها باید داوطلبانه،‌امن، محترمانه و پایدار باشد اما این گزارش هشدار می‌دهد که آوارگانی که باز می‌گردند ممکن است به جای خانه‌هایشان در کمپ‌ها و یا مناطق شدیدا نظامی اسکان یابند.
لازم به ذکر است استمرار وضعیت بحرانی مسلمانان میانمار موجب شده تا دفتر سازمان ملل در میانمار هشدار داده است که برای جلوگیری از همکاری راخین در "سیاست آپارتاید" دولت علیه مسلمانان روهینگیا، حمایت خود را از این استان قطع خواهد کرد.
به رغم هشدارهای نهادهای حقوق بشری و سازمان ملل درباره وضعیت بحرانی مسلمانان میانمار همچنان، نقض حقوق آنها ادامه دارد و کشورهای غربی مدعی حقوق بشر اقدامی برای پایان دادن به این بحران صورت نداده و حتی به تسلیح میانمار می‌پردازند. هماهنگ کننده سازمان ملل در میانمار در نامه‌ای که برای دولت میانمار نوشته و از سوی روزنامه گاردین رؤیت شده، تصمیم سازمان ملل و شرکای فعال در زمینه حقوق بشر را برای قطع حمایت‌ از این استان به جز در زمینه "امدادهای حیاتی" در اردوگاه‌های آوارگان ابلاغ و خاطرنشان کرده است که تنها در صورتی که تغییراتی اساسی در راخین صورت گیرد، این تصمیم لغو خواهد شد.
تاکنون بیش از ۷۳ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا از مرز عبور کرده اند. اما گزارش های رسیده از ایالت راخین حکایت از آن دارد که دستکم سی هزار روهینگیا در مناطق کوهستانی گیر افتاده اند و به ذخایر آب، دارو و غذا دسترسی ندارند.هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در پی عملیات های ارتش میانمار در شمال غرب این کشور در مرز بنگلادش گیر افتاده اند و به آب، دارو و غذا دسترسی ندارند. عکس های ماهواره ای که دیده بان حقوق بشر منتشر کرده، نشان می دهد که در جریان درگیری های نیروها مسلح میانمار و شبه نظامیان محلی تمام روستاها به آتش کشیده شده و مردم روهینگیا تقلا می کنند از منطقه بگریزند.

https://siasatrooz.ir/vdcjayevtuqevyz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی