يکشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۳
کد مطلب : 112495
کارشناس نظامی ترکیه:

حمله موشکی ایران افسانه قدرت آمریکایی را از بین برد

اُکتای یلدرم از کارشناسان دفاعی – امنیتی ترکیه نظامی بازنشسته نیروهای ویژه ارتش ترکیه درباره حمله موشکی ایران به آمریکا گفت: یکی از ابعاد مهم شکست اخیر آمریکا در برابر ایران، این است که اولاً سامانه دفاعی این پایگاه‌ها، نتوانست حمله را تشخیص دهد و دوم اینکه بعد از عملیات نیز توان پاسخگویی نداشت.
همچنان که می‌دانید از پایان جنگ جهانی دوم تاکنون، سابقه نداشته که نیروهای یک کشور، علیه آمریکا اقدام نظامی انجام دهند و به همین خاطر حمله موشکی ایران به پایگاه‌های‌ نظامی آمریکا در عراق، در نوع خود، یک عملیات بی‌نظیر و بی‌سابقه بود. به باور شما این عملیات تا چه اندازه می‌تواند بر موضوع مهم حضور نظامی اشغال‌گران آمریکایی در عراق و منطقه تاثیر بگذارد؟
به باور من، آمریکا یک بار دیگر اثبات کرد که دولت ترور است و برای رسیدن به اهداف خود، هیچ ابایی از انجام اقدام تروریستی ندارد. حمله به فرمانده سپاه قدس و فرمانده حشد شعبی، بدون تردید یک اقدام تروریستی بود. لذا پاسخ موشکی ایران شایان اهمیت تاریخی ویژه‌ای است و نشان داد که ایران حاضر نیست در برابر اقدام تروریستی آمریکا سکوت کند.
به باور شما از منظر تاریخی و نظامی و سوابق اقدامات دفاعی در منطقه و جهان، عملیات موشکی ایران علیه آمریکا تا چه اندازه شایان تامل است؟
وقتی که تاریخ تحولات و رویدادهای جنگی و دفاعی را به بررسی می‌کنیم، به وضوح می‌بینیم که پس از جنگ جهانی دوم تاکنون، آمریکا در هیچ کدام از اقدامات نظامی خود، به موفقیت نرسیده و از هیچ میدانی به عنوان طرف پیروز و سربلند، خارج نشده است.
در برخی موارد نیز، شکست‌های آمریکا، موجب به‌هم‌ریختگی‌های روانی کشور و جامعه آمریکا شده و به اعتبار ایالات متحده، لطمه جدی وارد کرده است. فراموش نکنیم که به مدت ۱۰ سال تمام یعنی از ۱۹۶۳ تا ۱۹۷۳ میلادی، آمریکا در جنگ ویتنام، به شکل مداوم با بیچارگی و شکست روبرو شد.
رویداد مهم دیگری نیز که شایان تامل و یادآوری است، این است که در سال ۱۹۷۹ میلادی، مردم ایران، سفارت آمریکا در تهران را، در اختیار گرفته و ۵۲ نفر را بازداشت کردند و این موضوع به غرور و اعتبار و قدرت آمریکا، به شکل جدی ضربه زد.
ضربه سومی که در این منطقه به آمریکا وارد شد، اجرای عملیات چلیک (فولاد)، توسط ارتش ترکیه در منطقه شمال عراق بود و آمریکا ۲۰۰ نیروی پیشمرگ را به جزیره گوام منتقل کرد که این نیز یکی از شکست‌های بزرگ ارتش آمریکا بود. شکست چهارم آمریکا وقایع سال ۲۰۱۷ کرکوک بود که در جریان آن، نیروهای حشد شعبی، نیروهای پیشمرگ را به مرزهای ۲۰۰۳ میلادی بازگردادند. شکست بعدی نیز همین تجمع و اعتراض مردم عراق در برابر سفارت آمریکا در بغداد بود که برای آمریکای‌ها ماجرای سفارتشان در تهران را تداعی کرد و ناچار شدند که سراسیمه و هراسان از بغداد هم بگریزند.
من معتقدم که مهم‌ترین و تازه‌ترین شکست آمریکا در منطقه، پاسخ موشکی ایران به اقدام آمریکا در ماجرای ترور شهید سلیمانی و ابو مهدی المهندس بود. پس از ترور، ایران پایگاه‌های آمریکا را به شکل رسمی موشک‌باران کرد و حالا ایران را باید به عنوان تنها کشوری بشناسیم که پس از جنگ جهانی دوم تاکنون، توانسته آمریکا را مورد هدف قرار دهد.
همان آمریکایی که در منطقه جنگ نیابتی به راه انداخته و از داعش و پ.ک.ک حمایت کرده و همچنین حامی تفکرات و اقدامات جدایی خواهانه بارزانی هم بوده است. باید به خاطر بیاوریم که اصلی ترین هدف پروژه آمریکایی خاورمیانه جدید، این بود که ۴ کشور ایران، عراق، ترکیه و سوریه، تجزیه شوند. اما ایران و ترکیه همکاری‌های جدی و اثرگذاری داشته‌اند و مانع از تحقق آرمان‌های آمریکایی شده‌اند. 

https://siasatrooz.ir/vdcjh8eviuqevxz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی