ارتباط سینماگران با حوزه علمیه، حلقه گم‌شده سینمای دینی

حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پنچشنبه شب گذشته در مراسم اختتامیه ششمین جشنواره ملی نماز و نیایش به روایت دوربین که در شهر قم برگزار شد ارتباط سینماگران با حوزه علمیه قم را حلقه گم‌شده معنای راستین سینمای دینی دانست.
ایوبی در سخنان خود گفت: ما باید خوشحال باشیم از این‌که می‌بینیم که حوزه علمیه قم به‌عنوان پیشتاز علم و آگاهی دینی آغوشش را به سمت فرهنگ گشوده. این‌یک اتفاق بسیار مبارک است که جامعه فرهنگی و هنری باید از آن بهره‌مند شود. این جشنواره و جشنواره‌هایی از این دست علاوه بر اهمیت موضوعی که دارند، در حوزه سینمای دینی، برداشت درست از سینمای دینی نیز ایجاد می‌کنند. علاوه بر همه این‌ها حلقه وصلی هستند بین حوزه علمیه قم، این ظرفیت عظیم، این گنجینه موجود در کشورمان برای اهالی فرهنگ و هنر.
وی ادامه داد: و این نیاز، نیاز به همدیگر را دیدن، باهم سخن گفتن، باهم گفت وگو کردن یک نیاز واقعی است. به حضرت آیت‌الله فاضل لنکرانی عرض می‌کردم. در خصوص بعضی از فیلم‌ها نکاتی و ملاحظاتی داشتند. عرض می‌کردم یک دلیل این است که هنرمندان ما حوزه را نمی‌شناسند. همان‌گونه که حوزه هم هنرمندان را نمی‌شناسد.
ایوبی در خصوص اهمیت شناساندن چهره واقعی روحانیت به افکار عمومی خارجی گفت: بنده سخنرانی داشتم در یکی از دانشگاه‌های فرانسه و در آن محفل فضای تندی علیه علما و روحانیون و حوزه حاکم بود. من سخنرانی‌ام را با این عنوان ارائه کردم که چگونه می‌توان آیت‌الله شد؟ چون موضوع جذابی بود بسیاری برای شنیدن سخنرانی آمدند. گفتم در ادبیات شما واژه آیت‌الله دارای این معانی شده. ولی من می‌خواهم تشریح کنم چگونه یک نفر آیت‌الله می‌شود. برای آن‌ها نظام تحصیلی حوزه علمیه را تشریح کردم. این نظام از پرافتخارترین نظام‌ها تحصیلی جهان است. این را عرض می‌کنم چون هم دروس حوزه را طلبگی مختصری کرده‌ام و هم به دلیل حضورم در دانشگاه‌های داخلی و خارجی نظام‌های دانشگاهی جهان را به‌خوبی می‌شناسم.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به اهمیت حاصل شدن همین شناخت در بین هنرمندان گفت: خب اگر فیلم‌ساز ما می‌خواهد در مورد یک روحانی و طلبه فیلم بسازد چون نظام و جایگاه روحانی را نمی‌شناسد می‌بینیم که مطابق واقع شاید نباشد.
وی ادامه داد: بارها گفته‌ام و بازهم عرض می‌کنم. در روی کره زمین جزو نوادر کشورهایی هستیم که اعضای خانواده با اطمینان می‌توانند به سینما بروند و باهم فیلم ببینند. این یعنی یک سینمای پرافتخار.
وی در خصوص معنای سینمای دینی و ذات حقیقی آن با استناد به فرمایشات مقام معظم رهبری گفت:. نگاه ما به سینمای دینی چیست؟ آیا سینمای دینی یعنی سینمایی که در آن حتماً قرآن خوانده می‌شود. نماز خوانده می‌شود؟ برداشت مقام معظم رهبری از سینمای دینی این نیست. می‌فرمایند: سینمایی که در آن انسانیت، کرامت، آزادگی و معارف بلند دینی ترویج بشود سینمای دینی است. اگر این است؟ که هست. چرا ما در سینما فضای دوقطبی درست کنیم. عده‌ای اندک و کم شمار مدعی باشند که ما سینمای دینی هستیم و باقی سینمای که کارنامه درخشان بیش از سی‌ساله دارند را سینمای دینی ندانیم.
ایوبی در این مورد افزود: هر فیلمی که معارف بلند دینی را ترویج کند ولو غیرمستقیم... سینمای دینی است. بنابراین باید نگاه‌ها را عوض کنیم. ما در این صددیم که باید این کار را انجام بدهیم. قم می‌تواند حلقه گفت وگوی بسیار جدی باشد بین سینما و اهالی فضل، ادب و دانش و علما. باید بنشینیم و انتظار ما از سینما را باهم مرور کنیم.

https://siasatrooz.ir/vdcjhmeh.uqeymzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی