شنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
کد مطلب : 118499
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور منتخب شد

نفس تازه

نفس تازه

سرانجام وزارت کشور نتایج رسمی و قطعی انتخابات ریاست جمهوری را با پیروزی سید ابراهیم رئیسی اعلام کرد.
روز گذشته ساعت ۵ عصر بود که رحمانی فضلی وزیر کشور با حضور در ستاد انتخابات کشور نتایج انتخابات را اعلام کرد و در این نتایج سید ابراهیم رئیسی با کسب ۱۷ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۳۴۵ رأی، رئیس جمهور منتخب ایران شد و تا ۴۵ روز دیگر دولت را تحویل خواهد گرفت.
شرایط انتخابات ریاست جمهوری در این دوره بسیار متفاوت و با ویژگی‌های خاص بود که با دیگر انتخابات در ایران متمایز کرده بود.
وزیر کشور اعلام کرد: از مجموع ۲۸ میلیون و ۹۳۳ هزار و ۴ رای ماخوذه در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی با کسب ۱۷ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۳۴۵ رای به‌عنوان رئیس جمهور منتخب برگزیده شد.
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در نشستی خبری به ارائه گزارش نهایی انتخابات پرداخت و گفت: بر اساس تجمیع نتایج صندوق‌های رای انتخابات ریاست جمهوری از مجموع واجدین شرایط ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، ۲۸ میلیون و ۹۳۳ هزار و ۴ رای اخذ شده با مشارکت ۴۸.۸ درصد در انتخابات شرکت کردند که آقایان؛
* سید ابراهیم رئیسی‌ ۱۷ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۳۴۵ رای
* محسن رضایی ۳ میلیون و ۴۱۲ هزار و ۷۱۲ رای
* عبدالناصر همتی۲ میلیون و ۴۲۷ هزار و ۲۰۱ رای
* سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی ۹۹۹هزار و ۷۱۸ رای کسب کرده‌اند
۳ میلیون و ۷۲۶ هزار و ۸۷۰ رای باطله نیز اخذ شده است. بر این اساس سید ابراهیم رئیسی به‌عنوان منتخب این دوره از انتخابات و امانت‌دار دستگاه اجرایی برگزیده شد.
وزیر کشور همچنین با درود بر روح پر فتوح امام خمینی(ره) و تبریک ولادت امام رضا(ع) اظهار کرد: امیدوارم خدا به همه ما توفیق درک معرفت ائمه اطهار عنایت کند، خوشحالم که در خدمت شما رسانه های عزیز و محترم و در مقابل ملت عظیم‌الشأن ایران اسلامی تشکر و قدردانی می‌کنم از زحمات همه کسانیکه در این امر مهم و خطیر و این حادثه با شکوه و با شعور همراهی کردند.
وزیر کشور افزود: یک بار دیگر قدردانی، سپاسگزاری و شکر گزاری از نعمت و توفیق داشتن اختیار اراده و اعمال حاکمیت در پناه تعالیم اسلامی و آموزه های دینی و به یادگار مانده امام عزیزمان را دارم. در این وضعیت ابتدا باید قدردان و شاکر خداوند متعال و بعد حضور پرشکوه مردم در این حادثه بود. علیرغم همه فشارهای روانی تبلیغاتی و فشارهای مختلف، نارضایتی هایی اجتماعی و سختی های ناشی از تحریم و ایجاد نارضایتی ها به وسیله عواملی که فکر می‌کردند با فشار بر مردم می‌توانند به اهداف خودشان برسند، این مردم بنا به هدایت و راهنمایی مقام معظم رهبری که لحظه به لحظه با حمایت ها و راهنما هایی‌شان طریقه حرکت در مسیر انقلاب به ما می‌آموزد موجب این شکوه و عظمت شدند.
رحمانی فضلی تصریح کرد: در کنار آن از مقام معظم رهبری که همه مراحل قبل از برگزاری انتخابات و حین برگزاری انتخابات همیشه ما را راهنمایی و پشتیبانی ‌می‌کردند از رئیس جمهور محترم که تمامی اختیارات و راهنمایی های لازم را در اختیار وزارت کشور و ستاد انتخابات کشور قرار دادند و همه کسانی که در اجرا مشارکت داشتند اعم از استانداران، فرمانداران بخشداران و دهیاران و همه دستگاه‌های اجرایی به ویژه کسانی که به عنوان مجریان انتخابات ما را از قشر عموم مردم یاری دادند وهمچنین از ناظرین شورای محترم نگهبان و مجلس به عنوان ناظر بر انتخابات شورا از رسانه‌های عزیز و صدا و سیما که کمک کردند از دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی و نظامی و قوه قضاییه و از همه کسانی که در حوزه های مختلف توانستیم این امر بزرگ را رقم بزنیم، تشکر می‌کنم.
وزیر کشور در پاسخ به پرسشی درباره زمان اعلام نتایج سایر انتخابات‌ها گفت: به دلیل کثرت نامزدهای انتخابات های شوراهای شهر و روستا شمارش آرا همچنان در حال انجام است. نتایج انتخابات های میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و همچنین میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری نیز به محض پایان شمارش و تجمیع اعلام خواهد شد.
اکنون نتایج انتخابات مشخص شده و پایان یافته است، رئیس جمهور منتخب ۴۵ روز فرصت دارد تا کابیته خود را در این مدت آماده کند و به مجلس شورای اسلامی معرفی کند.
رئیس جمهور منتحب دو مراسم را در پیش دارد تحلیف و تنفیذ ریاست جمهوری تخلیف در مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود و تنفیذ در حضور رهبر معظم انقلاب برگزار خواهد شد.
همه عوامل خارجی و برخی عوامل داخلی مترصد آن بودند تا درصد مشارکت به شدت پایین بیاید، تحریم‌های اقتصادی آمریکا و اروپا از یک سو سعی داشت تا اوضاع سیاسی کشور را در آستانه انتخابات به هم بریزد و با ناراضی کردن مردم آنها را تحریک کند تا دست به اعتراض و برگزاری تجمعات بزند. این پروژه از زمان ترامپ تقویت شد و شدت گرفت و در دوران بایدن نیز ادامه داشت تا جایی که او حتی با وعده بازگشت به برجام، هنوز به این قول خود عمل نکرده است و مذاکرات وین برای احیای توافق هسته‌ای ادامه دارد.
آمریکا و اروپا در انتظار برگزاری انتخابات در ایران بودند، هم نتیجه و هم آمار مشارکت برای آنها اهمیت داشت. چه فردی در انتخابات پیروز می‌شد برای ایالات متحده برای تصمیمات بعدی مهم بود و البته میزان مشارکت تا بتواند برنامه‌های خود را برای چگونگی رفتار با ایران تنظیم کند.
اکنون آمریکا از هر دو نتیجه آگاه شده و برنامه‌ها و سناریوهای خود را برای دولت بعدی به ریاست سید ابراهیم رئیسی تنظیم خواهد کرد.
علاوه بر آن میزان مشارکت برای آمریکا از اهمیت زیادی برخوردار است و برای آن که این میزان کاهش یابد رسانه‌های خود را بسیج کرد تا در یک جنگ روانی رسانه‌ای بر افکار عمومی تاثیر بگذارد. با وجود همه تلاش‌هایی که برای کاهش مشارکت مردم در انتخابات انجام شد، آمار مشارکت نزدیک به ۴۹ درصد را باید یک رقم بالت دانست. هر کشور دیگری به جز ایران بود با هجمه گسترده‌ای که علیه مشارکت صوت گرفت، بلا درصد بسیار پایین از مشارکت مردم روبرو می‌شد علاوه بر آن باید شرایط کرونایی را نیز در نظر داشت که بی‌تاثیر در کاهش مشارکت نبود.
علی ایحال انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد و در این میدان مردم ایران پیروز شدند حتی آنهایی که در انتخابات مشارکت نکردند. از این پس همه باید برای جبران و حل مشکلات تلاش کنند. مردم، مسئولین قوه مجریه، دو قوه دیگر و همه نهادهای حاکمیتی باید پای کار بیایند و از دولت حمایت کنند تا گره‌های کشور باز شود. قطعا روند رو به جلوی دولت آقای رئیسی در انتخابات بعدی بر روی مشارکت تاثیر مثبت خواهد گذاشت.

https://siasatrooz.ir/vdcjhoevhuqevxz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی