جمعه ۱۲ آبان ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۹
کد مطلب : 101695

ارادت بی‌پایان ترزا به بالفور

سران انگلیس بار دیگر دست در دست صهیونیست‌ها به جشن و پایکوبی پرداختند. ترزا می، نخست‌وزیر انگلیس، ‏به مناسبت...

سران انگلیس بار دیگر دست در دست صهیونیست‌ها به جشن و پایکوبی پرداختند. ترزا می، نخست‌وزیر انگلیس، ‏به مناسبت صدمین سالگرد صدور ‏اعلامیه بالفور یا همان اعلامیه‌ای که در سال ۱۹۱۷ توسط بالفور وزیر خارجه انگلیس صادر و سرآغاز اشغالگری گسترده صهیونیست‌ها و نابودی فلسطین شد، با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، دیدار و به این مناسبت به جشن و پایکوبی پرداختند. شادی وصف‌ناپذیر سران انگلیس از یک صد‌سالگی بالفور در شرایطی صورت گرفته که از یک سو صحنه جهانی شاهد تظاهرات و اعتراض‌های گسترده در محکومیت اعلامیه بالفور بوده است و از سوی دیگر سخنان نتانیاهو و البته تایید سخنانش از سوی ترزا می‌توخالی بودن ادعای تلاش انگلیس برای حل بحران فلسطین را آشکارتر می‌سازد. نتانیاهو در این دیدار مدعی شد: «یکصد سال پس از بالفور، فلسطینیان باید در نهایت خانه ملی یهودیان و کشور یهودیان را بپذیرند.». واژه کشور یهود یعنی فرآیندی که در آن میلیون‌ها فلسطینی از مسیحی و مسلمان گرفته تا پیروان سایر ادیان الهی از قدس، کرانه باختری آواره شوند و تمام فلسطین در دستان صهیونیست‌ها باشد.
نکته قابل توجه دیگر در قبال این جشن و پایکوبی انگلیسی‌ها، سکوت ارتجاع عربی است که بعد دیگری از خیانت آنان به فلسطین و دلمشغولی آنها به امور شخصی به جای توجه به مسئله اول جهان اسلام یعنی مسئله فلسطین را نشان می‌دهد. در کنار این مسائل این سوال مطرح می‌شود که چرا انگلیس که همواره سیاست احتیاط را اجرا کرده و ماهیت واقعی خود را پشت نقاب دو رویی پنهان ساخته به این روشنی اقدام به برگزاری چنین مراسمی می‌کند؟
بخشی از این رویکرد را می‌توان در قالب بحران‌ها و رسوایی‌های درونی خانم می‌ارزیابی کرد. اکنون در کنار بحران برگزیت، سران لندن با رسوایی آزار جنسی زنان در ساختار دولتی و پارلمان مواجه شده‌اند. این رسوایی می‌تواند سقوط دولت را نزدیک‌تر سازد. کناره‌گیری فالون از پست وزارت دفاع پس از انتشار خبر رفتار غیراخلاقی‌اش با یک خبرنگار زن و آمدن «گاوین ویلیامسون» در این سمت و نیز برگزاری مراسم جشن صد سالگی بالفور را می‌توان از اقدامات حاشیه‌ای برای انحراف افکار عمومی از ابعاد این رسوایی بزرگ دانست. نکته قابل توجه تایید آمدن وزیر دفاع جدید از سوی ملکه است که نشان می‌دهد همچنان ساختار پادشاهی بر انگلیس حاکم است و ادعای دموکراسی آن یک ادعای واهی است.
مسئله دیگر آنکه ارزیابی رفتاری انگلیس نشان می‌دهد که آنها برای اهداف منطقه‌ای خود دو بازو طراحی کرده‌اند یک بازوی آن عربستان است چنانکه در کنار حمایت می‌‌از جنایات سعودی در یمن، فالون وزیر دفاع مستعفی انگلیس اخیرا گفته نباید از عربستان انتقاد کرد چون مانع فروش سلاح به آن می‌شود. بازوی دیگر رژیم صهیونیستی است که برگزاری جشن بالفور نمودی از این مسئله است که ترزا سعی دارد با اجرای آن نظر لابی صهیونیستی در انگلیس برای ادامه حیات سیاسی خود را جلب کند.
به هر تقدیر آنچه از سوی انگلیس در باب اعلامیه بالفور صورت گرفته یک اصل مهم را در خود دارد و آن اینکه انگلیس همچنان در ردیف اول دشمنان فلسطین و جهان اسلام قرار دارد. در همین حال سکوت سازمان‌های جهانی و نیز ارتجاع عربی و مدعیان حقوق بشر غربی در این زمینه نشان می‌دهد ملت فلسطین برای احقاق حقوق خود یک گزینه بیشتر ندارد و آن ادامه انتفاضه و حضور در چارچوب مقاومت است.

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcjhveviuqeymz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی