درخواست وزير ارشاد از قوه قضائیه برای معرفی رسانه‌های متخلف

وزیر ارشاد گفت که از قوه قضائیه درخواست کرده به جای برخورد قضایی با رسانه‌های متخلف، آنها را به هیئت نظارت بر مطبوعات معرفی کند.
به گفته جنتی، این وزارتخانه پای مجوزهایی که برای فیلم‌ها صادر می‌کند، می‌ایستد. او همچنین از رسانه‌ها خواست که طنز را جدیتر بگیرند اما نیش نزنند!
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز پنجشنبه گذشته در بازدید از بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که پرسید «دولت تا چه زمانی در برابر فشارهای طیف اقلیت مجلس مقاومت خواهد کرد؟»، گفت: باید مقاومت را معنا کنیم؛ مجلس حق تذکر، سوال و استیضاح دارد و اگر نمایندگان از حقوق قانونی خود استفاده کنند، ما هم پاسخ خواهیم داد و پاسخ قانع‌کننده هم داریم. گاهی هم سوال‌هایی که مطرح می‌شود، فرصت‌هایی برای ما ایجاد می‌کند که دیدگاه‌هایمان و فعالیت‌هایمان را تبیین و اعلام کنیم.
جنتی در پاسخ به این سوال که آیا صحت دارد مطابق نظر شورای نظارت بر ضوابط نشر، چنانچه کتاب‌هایی بعد از یک ماه بررسی تعیین تکلیف نشوند، نظر شخص وزیر ارشاد وضعیت آنها را روشن خواهد کرد؟ گفت: ما الان یک سال و اندی است که در جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی شرکت می‌کنیم، با چنین مصوبه‌ای روبرو نشده‌ایم و فکر هم نمی‌کنم از دولت قبل هم مصوبه‌ای باقی مانده باشد مبنی بر این مسئله که اگر کتاب‌ها بعد از یک ماه جواب نگرفت، فقط با نظر شخص وزیر ارشاد وضعیتشان معلوم خواهد شد.
همچنین به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی میانگین زمان بررسی کتاب‌هایی که به این وزارتخانه ارائه می‌شود، ۲۲ روز است ولی ممکن است بررسی بعضی‌ها ۱۵ روز و بعضی‌ها هم یک ماه به طول بینجامد.
جنتی در مورد اختلافاتی که بین قوه قضائیه و وزارت ارشاد در مورد توقیف برخی رسانه‌ها وجود دارد، گفت: اختلافی به آن معنا نیست و یکی دو موردی بوده که دستگاه قضایی خودش احساس کرده که می‌تواند یک روزنامه را موقتاً توقیف کرده و این کار را انجام داده است. البته ما هم از مقامات قضایی درخواست کرده‌ایم که با توجه به اینکه هیئت نظارت بر مطبوعات یک هیئت همه‌جانبه است یعنی هم نماینده قوه قضائیه، هم نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی، هم حوزه علمیه قم و همه در آن حضور دارند، آنها (قوه قضائیه) اگر موردی به نظرشان می‌آید، به این هیئت ارجاع دهند، قطعاً بررسی خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در‌خصوص ایستادگی این وزارتخانه بر مجوزهایی که به فیلم‌ها می‌دهد، گفت: اگر فیلمی قابل دفاع باشد یعنی طبق آن مجوزی که برای ساخت داده شده، عمل شده باشد، طبیعتاً ما مجوز اکران هم می‌دهیم ولی اگر فردی فیلمنامه‌ای بیاورد و بعد فیلم دیگری بسازد، طبیعتاً نمی‌شود از آن دفاع کرد. اما ما پای مجوزهایی که می‌دهیم، می‌ایستیم و الان هم فیلم‌هایی که اینقدر بحث درباره شان مطرح می‌شود، ما اصلاً در جریان ساختشان نبود‌ایم و در دوره گذشته مجوز گرفته‌اند و در خود دولت گذشته هم برخی از آنها توقیف شده بودند. ما با توجه به زحمتی که برای تهیه یک فیلم کشیده می‌شود، تلاشمان را می‌کنیم که این زحمات هدر نرود و تا جایی که می‌شود، مجوز اکران را به آنها بدهیم. تاکید می‌کنم که تا جایی که می‌شود.

https://siasatrooz.ir/vdcjiheo.uqehhzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی