?>?> وقتی جای ارباب و نوکر عوض می‌شود | سیاست روز
دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۵۸
کد مطلب : 99615

وقتی جای ارباب و نوکر عوض می‌شود

وقتی جای ارباب و نوکر عوض می‌شود

مقام سابق وزارت خارجه آمریکا در یادداشتی درباره سیاست رئیس‌جمهور آمریکا برای «دنباله‌روی کور» از عربستان سعودی هشدار داده است.
در حالی که تا پیش از سفر ترامپ به ریاض و حاشیه‌های این سفر سعودی‌ها نوکر بی‌جیره و مواجب آمریکا بودند به نوعی همه معادلات منطقه برای آل‌سعود از سوی کاخ سفید دیکته می‌شد اما از بعد ازاین سفر گویا ورق برگشت و آمریکا به عنوان یک قدرت استکباری عنان تصمیم و اختیارات خود در منطقه را به رییس قبیله عقب مانده منحط سپرده است.
رقص شمشیر ترامپ با این رییس قبیله نیز گواه بر بی‌خردی هرچه تمام‌تر رییس جمهور جدید آمریکاست.
هدف اصلی عربستان جدا از تقلا برای احیای قدرت رو به زوال در منطقه، مقابله و تضعیف جایگاه جمهوری اسلامی است و البته این هدف همه دشمنان انقلاب اسلامی حتی آمریکای جنایتکار است، حالا ناظران سیاسی بر این باورند این دنباله روی برای آمریکا خطرناک است و حتی ممکن است حیات این کشور را به خطر بیندازد.
همان طور که مقام معظم رهبری درمحفل قرانی بیان داشتند، در دنیای اسلامی یک عده انسان‌های بی‌ارزش و نالایق و پست، سرنوشت یک عده از امت اسلام را در دست گرفته‌اند مثل دولت سعودی و اینها به خاطر دوری از قرآن و عدم ایمان است.به ظاهر قرآن هم رایگان چاپ و توزیع می‌کنند… اینها اشداء مع المومنین و رحماء مع الکفارند.این ثروت‌های افسانه‌ای برای کیست؟ ثروتهای ملی است که تقدیم می‌کنند به کفار و دشمنان مردم. احمق‌ها خیال می‌کنند با دادن پول و کمک کردن می‌توانند صمیمیت دشمنان اسلام را جلب کنند.صمیمیت وجود ندارد همانطور که خودشان هم گفتند مثل گاو شیرده هستند. با آنها اینجور، با مردم -یمن و بحرین- آنجور البته اینها نابودشدنی هستند.ظواهر نباید کسی را گول بزند اینها ساقط شدنی و نابودشدنی هستند اینها باطلند و قطعاً دچار زوال و نابودی خواهند شد.حالا ممکن است که چهار صباح باشند این بستگی دارد به اینکه جامعه مومن چطور عمل بکند. اگر درست عمل بکند زودتر اتفاق می‌افتد اگر درست عمل نکند شاید طول بکشد.
حالا «دانیل بنجامین»، هماهنگ‌کننده اسبق وزارت خارجه آمریکا در امور مبارزه با تروریسم در یادداشتی از سیاست «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در «دنباله‌روی کور» از عربستان سعودی انتقاد کرده است.
وی در یادداشتی در وال‌استریت‌ژورنال با عنوان «چرا آمریکا نباید دنباله‌رو کور عربستان سعودی باشد؟» می‌نویسد: «روسای جمهوری جدید داشتن رویکردهای جدید برای حل مسائل کهنه را دوست دارند، بنابراین عجیب نیست که رئیس‌جمهور دونالد ترامپ به سیاستی تقابل‌جویانه‌تر با ایران روی آورده است.»
«بنجامین» نوشته است ترامپ در واکنش به سیاست خارجی ماجراجویانه عربستان، روش تاریخی تلاش برای کاستن از تنش‌ها را کنار گذاشته و به حمایت از دشمنان اصلی ایران، یعنی عربستان سعودی و متحدان آن در خلیج (فارس) پرداخته است.»
وی هشدار داده این چرخش در سیاست متضمن خطراتی است و ممکن است منطقه خاورمیانه را بی‌ثبات کرده، شکاف‌های فرقه‌ای را بدتر کند و آمریکا را بیش از پیش به ورطه نزاع‌های بی‌حاصل بکشاند.
مقام سابق آمریکایی در ادامه نوشته است: «اما منافع عربستان و امارات الزاماً با منافع آمریکا همسان نیستند. به عنوان مثال، عربستانی‌ها و اماراتی‌ها هر دو منتقد توافق هسته‌ای هستند، در حالی که اکثر اعضای نهادهای امنیتی اسرائیل و آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که این توافق، مزیتی عمده برای ثبات منطقه به شمار می‌رود.»
«استقبال بی‌قید و شرط آقای ترامپ از عربستانی‌ها یک مشکل عمده دیگر را هم وخیم‌تر خواهد کرد. آمریکا ارتباط بسیار نزدیکی هم با باتلاق عربستان سعودی در یمن دارد؛ مداخله‌ای ناکام توسط عربستان سعودی در یک جنگ داخلی که به ایجاد رنج و هرج و مرج گسترده منجر شده است.»
وی نوشته است: «اقدامات تحریک‌آمیز عربستان باعث ایجاد شرایطی شد که رشد محسوس شاخه القاعده در یمن، که از قبل هم از تمامی شاخه‌های دیگر القاعده قدرتمندتر بود، را به همراه داشت.»
از سوی دیگر «مهدی دخل الله» وزیر اطلاع‌رسانی اسبق سوریه درباره رابطه سفر اخیر ترامپ به عربستان و درگیری و نزاع به وجود آمده میان ریاض و دوحه اظهار داشت : چه بسا عربستان سعودی، سفر ترامپ را تشویق و ترغیبی برای خود قلمداد کند به ویژه اینکه از کودتای ترامپ علیه ائتلاف سنتی سعودی آمریکایی وحشت دارد و به همین سبب صدها میلیارد دلار به ترامپ پرداخت کرد تا شاید خود را از شر هر کودتای آمریکایی علیه روابط خود با این کشور در امان نگه دارد.
وی خاطر نشان کرد: عربستان سعودی قطعا پس از سفر ترامپ، آن را مشوقی برای خود می‌داند به ویژه با توجه به اینکه آمریکا طرح اخوانی را رد کرده است به نظر می‌رسد در حال حاضر آمریکا بر طرح وهابی متمرکز شده است، زیرا تاثیرگذاری ترکیه و قطر به نفع عربستان سعودی کاهش یافته است.

https://siasatrooz.ir/vdcjimeh.uqehvzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی