شنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۵
کد مطلب : 86835
وزیر صنعت، معدن و تجارت:

یارانه نقدی به تولید نمی‌رسد

یارانه نقدی به تولید نمی‌رسد

روز گذشته معاون اول رئیس‌جمهور در نمایشگاه توانمندی بانوان با اشاره به نزدیکی به اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها اعلام کرد راه انصراف را در‌خصوص دریافت یارانه نقدی تا پایان سال ۹۳ باز خواهیم گذاشت. از سوی دیگر وزیر صنعت، معدن و تجارت از توزیع چند نوبت سبد کالا در سال‌جاری خبر داد.
اسحاق جهانگیری در حاشیه نمایشگاه توانمندی بانوان در جمع خبرنگاران گفت: به مرحله اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها نزدیک می‌شویم و دولت مصمم است تا با شیب ملایم، اجرای این بخش از قانون را عملیاتی کند.
معاون اول رئیس‌جمهور در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه قیمت بنزین در مرحله دوم اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها چه تغییری خواهد کرد؟ افزود: اکنون نمی‌توانم در مورد بنزین اظهارنظر کنم و رسانه‌ها که تاکنون صبر کرده‌اند، چند روز باقی‌مانده را نیز حوصله به خرج دهند.
وی در پاسخ به سئوال دیگر مبنی بر آخرین وضعیت انصراف از دریافت یارانه نقدی، گفت: زمانی که آمار انصرافی‌ها از دریافت یارانه نقدی را اعلام کنیم، همگان متوجه می‌شوند که مردم با بزرگواری با انصراف خود فرصت را برای دولت در ارائه خدمات فراهم کرده‌اند. جهانگیری تصریح کرد: راه انصراف را درخصوص دریافت یارانه نقدی تا پایان سال ۹۳ باز خواهیم گذاشت.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه دولت منابع حاصل از انصراف مردم از دریافت یارانه نقدی را به ۳ تا ۴ زمینه مهم از جمله بهداشت و درمان اختصاص خواهد داد، گفت: چنانچه افرادی که می‌خواهند متقاضی دریافت یارانه نقدی باشند، سری به بیمارستان‌ها بزنند و وضعیت نامطلوب بهداشت و درمان را ملاحظه کنند، به طور قطع از دریافت یارانه نقدی انصراف داده و دست دولت را در ارائه خدمات هر چه بهتر به بخش درمان باز خواهند گذاشت.
معاون اول رئیس‌جمهور همچنین در‌خصوص وضعیت بیکاری و تدابیر دولت برای برطرف کردن این معضل، گفت: یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های دولت که از جمله دغدغه‌های بزرگ ما به شمار می‌رود، حل معضل بیکاری است که این بیکاری نیز جز با افزایش سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی جبران نخواهد شد.
به گفته جهانگیری، برنامه سال ۹۳ دولت این است که کشور از رکود خارج شده و به سمت رشد مثبت اقتصادی حرکت کند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۱۰ هزار میلیارد تومان برای اختصاص به پروژه‌های عمرانی دولت در نظر گرفته شده بود که خوشبختانه در ۱۵ روز آخر اسفند حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان سهم پروژه‌های عمرانی از بودجه دولت شد. جهانگیری در ادامه از گشایش ۱۰ میلیارد دلار فاینانس خبر داد و گفت: دولت برای بهبود فضای کسب و کار در سال‌جاری برنامه‌های مناسبی را تدارک دیده است.
معاون اول رئیس‌جمهور همچنین از ارائه گزارش مفاسد اقتصادی در هفته آینده و در سالروز دستور مقام معظم رهبری در خصوص پیگیری مفاسد اقتصادی خبر داد و گفت: این گزارش در حالی به مردم ارائه خواهد شد که مقام معظم رهبری دستورات اکیدی بر پیگری مفاسد اقتصادی در کشور داشته‌اند.

۱۰ هزار میلیارد تومان درآمد هدفمندی در اختیار تولید و صنعت
در ادامه این مراسم محمدرضا نعمت‌زاده در‌خصوص حمایت از تولید در اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها گفت: آن چه که تا به حال در دولت تصویب شده، تهیه آیین‌نامه اجرایی فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها است که در قانون بودجه سال ۹۳ آمده و بسیار کلی در خصوص اجرای این فاز از قانون توضیح داده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در قانون پیش‌بینی شده ۱۰ هزار میلیارد تومان از مجموع درآمدهای حاصل از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در اختیار بخش تولید، صنعت و حمل‌و‌نقل عمومی قرار گیرد. وی تصریح کرد: اولین گام تفکیک این منابع و مشخص شدن سهم هر بخش است که از پیش از تعطیلات نوروز وزارت صنعت درخواست کرده بود تا سهم صنعت مشخص شود.
به گفته نعمت‌زاده؛ آن چه که وزارت صنعت مد‌نظر دارد و در جلسه با رئیس‌جمهور نیز مطرح کرده؛ آن است که بتواند تسهیلات ارزان قیمت را به تولیدکنندگان بپردازد. وی در پاسخ به این سئوال که آیا قیمت سوخت در اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها ترجیحی خواهد بود؟ گفت: هنوز در این خصوص تصمیم‌گیری نشده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سئوال دیگر مبنی بر اینکه آیا قرار است یارانه نقدی در اجرای فاز دوم به بخش تولید اختصاص یابد؟ تاکید کرد: دولت بنای پرداخت یارانه نقدی ندارد و تصمیم دارد که یارانه سود تسهیلات بانکی به متقاضیان پرداخت کند؛ به این معنا که چنانچه فردی بخواهد ماشین‌آلات خود را نوسازی کند، بخشی از سود تسهیلات از سوی وزارت صنعت از سوی دولت پرداخته شود.
این عضو کابینه یازدهم ادامه داد: برای بهبود فرآیند تولید و مصرف انرژی و کاهش شدت مصرف طرح‌هایی در نظر گرفته شده تا واحدهای تولیدی اجرا کنند و بر این اساس، از تسهیلات بلاعوض برخوردار شود که سقف این تسهیلات هنوز عملیاتی نشده است. 

توزیع سبد کالا در سال ۹۳
نعمت‌زاده در ادامه در خصوص توزیع سبد کالا در سال ۹۳ گفت: در خصوص زمان توزیع سبد کالا دولت هنوز تصمیم‌گیری نکرده ولی در نظر است که امسال در چند نوبت سبد کالا توزیع شود.
وی اظهار داشت: پیش از توزیع سبد کالا در سال‌جاری ابتدا باید جامعه آماری مشخص شده و دولت به خوبی اولویت‌های اختصاص این سبد کالا را بداند؛ به این معنا که چه کالایی به چه میزان، چگونه و به چه افرادی تخصیص یابد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: توزیع سبد کالای اول از سوی دولت در سال گذشته با برخی مشکلات همراه بود و سیستمی طراحی شد که کالا به صورت مستقیم به مردم داده شود که علی‌رغم این مشکلات به ۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار خانوار سبد کالا اختصاص پیدا کرد و توزیع شد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: قرار است که اگر بشود هر دو سه ماه یکبار سبد کالا توزیع شود.

فهرست جدید ممنوعیت گرانی‌ها در راه است
نعمت‌زاده در پاسخ به سئوال دیگر مبنی بر صدور بخشنامه ممنوعیت افزایش قیمت از سوی ۸ تشکل صنعتی خاطرنشان کرد: با توجه به این که دولت در شرف اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها قرار دارد، این نگرانی وجود داشت که مبادا اجرای قانون باعث شود که گرانی غیرقابل پیش‌بینی به وجود آید، بنابراین دولت با مذاکره با تولید‌کنندگان به این جمع‌‌بندی رسید که قیمت ۸ گروه کالایی تا اطلاع ثانوی ممنوع باشد.
وی ادامه داد: در خصوص مابقی کالاها نیز فهرست جدیدی در راه است که ۱۲ گروه کالایی را در بر می‌گیرد که البته ممکن است هر گروه کالایی شامل اقلام متعددی باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ابراز امیدواری کرد تا با عرضه بیشتر و تطبیق عرضه و تقاضا زمینه برای کنترل قیمت کالاها فراهم شده و دولت دخالت دستوری بر قیمت‌ها نداشته باشد. وی از تولید‌کنندگان و توزیع‌کنندگان درخواست کرد تا در کنترل بازار با دولت همراهی کنند.

https://siasatrooz.ir/vdcjioeo.uqemtzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی