چهارشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۲
کد مطلب : 94395
طرحی که روی کاغذ باقی مانده!

ادغام بیمه‌های پایه چه زمانی عملیاتی می‌شود؟

ادغام بیمه‌های پایه چه زمانی عملیاتی می‌شود؟

با گذشت بیش از ۴ سال از قانون تجمیع بیمه‌ها، نه تنها این تجمیع هنوز صورت نگرفته، بلکه سخن از منتفی شدن آن به میان آمده است.
خرداد‌ماه سال ۹۳ هیئت وزیران بنا به پیشنهاد معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور به استناد بند (ب) ماده (۳۸) قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب سال ۸۹ اساسنامه سازمان بیمه سلامت ایران را تصویب کرد.
بر این اساس، سازمان بیمه سلامت ایران از ادغام بخش‌های بیمه درمانی تمامی صندوق‌های موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده (۵) قانون محاسبات عمومی کشور در سازمان (صندوق) بیمه خدمات درمانی تاسیس و بر‌اساس مفاد این اساسنامه، قرار شد تمامی امور، وظایف و فعالیت‌های مربوط به بیمه سلامت در این سازمان متمرکز شده و همه مردم از خدمات بیمه پایه درمان برخوردار شوند و دولت نیز مکلف می‌شود تا این نوع بیمه را برای تمامی مردم به صورت یکسان عملیاتی و اجرا کند اما تاکنون در اجرای این طرح به نتیجه‌ مطلوبی نرسیده و تنها به عنوان یک پیشنهاد روی کاغذ باقی مانده است و افراد در سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف نظرات متفاوتی دارند.

دولت موظف به تجمیع بیمه‌هاست
عبدالرحمان رستمیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه هرچه تعداد افرادی که در صندوق بیمه پایه مشارکت بیشتری داشته باشند، پایدارتر است، می‌گوید: ایران با جمعیت ۸۰ میلیونی خود فرصتی بی‌نظیر برای تشکیل صندوق واحد بیمه پایه ‌دارد زیرا تمام افراد سالم و بیمار ملزم به مشارکت در این صندوق هستند. همچنین دولت در صورت کمبود منابع این صندوق باید به تجهیز آن بپردازد، بنابراین تجمیع بیمه‌ها از ضروریات حوزه سلامت است.
وی با تاکید براینکه در برنامه پنجم توسعه کشور ذکر شده که به تجمیع صندوق‌ها دست نبرند، افزود: در صدد هستیم در برنامه ششم توسعه کشور، دولت را موظف به انجام این اقدام کنیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هدف مجلس حمایت از یک وزارتخانه خاص نیست بلکه تجمیع صندوق‌های بیمه‌ای اقدامی علمی است که به صلاح عموم مردم و منافع ملی است. به همین جهت در صدد هستیم مانند تمام دنیا که با مطالعه گامی به سمت تجمیع بیمه‌ها برمی دارند، در قالب مصوبات مجلس این مهم را اجرایی کنیم.
تاکید نمایندگان مجلس در این خصوص در‌حالی است که در تیر‌ماه سال‌جاری علی حیدری نایب رئیس هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی می‌گوید: بحث تفکیک‌ناپذیر بودن بیمه درمان و بازنشستگی در سیاست‌های تدوین شده این سازمان مد‌نظر قرار گرفته که می‌تواند بسیار مفید و موثر باشد.
همچنین بر‌اساس بند ۴۲ سیاست‌های کلی ابلاغی برنامه ششم توسعه، تجمیع بیمه‌ها عملا منتفی شده و ساختار بیمه‌های تامین اجتماعی پایه شامل بیمه درمان، بازنشستگی از کارافتادگی برای آحاد مردم جامعه است.
سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت، تجمیع بیمه‌ها را خواست مشترک این وزارتخانه و سازمان بهداشت جهانی برای اجرای موفق طرح تحول سلامت دانست و گفت: همان‌گونه که مطرح شد یکی از مشکلات عمده در اجرای این طرح، بیمه‌ها هستند. البته ما نیز بر تجمیع بیمه‌ها تاکید می‌کنیم چراکه تجمیع بیمه‌ها صرفا برای کاهش هزینه‌ها نیست بلکه برای داشتن خریداران واحد خدمت‌ و پرهیز از اتخاذ سیاست‌های موازی، ضروری است.
وی تاکید کرد: یکی از نقاط آسیب‌پذیر در طرح تحول سلامت، بیمه‌ها هستند به این دلیل که سیاست‌گذاری برای اجرای این طرح در ۲ وزارتخانه متفاوت انجام می‌شود و قطعا این موضوع ما را با مشکل مواجه می‌کند.
حالا با وجود حرف‌های ضد و نقیص در مورد تجمیع بیمه‌ها محمد‌جواد کبیر مدیر‌عامل سازمان بیمه سلامت، معتقد است: از نظر کارشناسی نخستین اقدام برای تجمیع سازمان‌های بیمه‌گر، تجمیع منابع است و بعد از آن یکسان‌سازی روابط بین سازمان‌های بیمه‌گر با بیمه‌شدگان باید مدنظر قرار گیرد.
وی با تاکید بر یکی از اقدامات مورد نظر در مورد یکسان‌سازی روابط بین سازمان‌های بیمه‌گر با بیمه‌شدگان، گفت: از دیگر اقداماتی که در مورد یکسان‌سازی سازمان‌های بیمه‌گر می‌توانیم انجام دهیم یکسان‌سازی دفترچه‌های بیمه است به طوری که بسته‌های خدمات درمانی یکسان به بیمه‌شدگان ارائه شود و از سوی دیگر با یکسان‌سازی بیمه، پرداخت پوشش‌های بیمه‌ای نیز یکسان شود و این موارد به عنوان پیش نیاز برای تجمیع است.
مدیر‌عامل سازمان بیمه سلامت در‌خصوص این موضوع که علت فشار وزارت بهداشت برای تجمیع بیمه‌ها پرداخت مطالبات بوده است یا خیر، بیان کرد: یکی از عمده‌ترین مشکلات این است که پرداخت‌ها دیرهنگام انجام می‌شود و با توجه به اینکه ۹۰ درصد منابع بیمه سلامت از درآمد عمومی حاصل می‌شود در صورت عدم پرداخت اعتباراتمان نمی‌توانیم بدهی‌های خود را پرداخت کنیم.
کبیر افزود: باید شرایط اجتماعی کشور را ببینیم، منابع زیادی در دولت قبل وجود داشته که متاسفانه به لحاظ ساختار نظام خدمت در حوزه اجتماعی کارآمدی لازم را نداشته است.
با توجه به اظهارات مقامات مسئول مبنی بر وجود نکات مثبت در اجرای طرح تجمیع بیمه‌ها، عملیاتی نشدن این موضوع سوالی است که در ذهن بسیاری از افراد شکل گرفته که تاکنون پاسخی برای آن دریافت نشده است.

https://siasatrooz.ir/vdcjiteh.uqexhzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی