پنجشنبه ۳۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۰:۴۶
کد مطلب : 101055
سهم مردم از دعوای تعرفه‌های پزشکی

درآمد کدام پزشکان بالاست

درآمد کدام پزشکان بالاست

تعیین تعرفه‌های پزشکی سال ۹۶، با حاشیه‌های زیادی همراه بوده است، به‌طوری‌که برخی رشته‌های پزشکی به نحوه تعیین تعرفه‌ها معترض شده و خواستار اصلاح آنها هستند.
تعرفه‌های پزشکی سال ۹۶ که با تاخیر چند ماهه اعلام شده بود، با واکنش‌های انجمن‌های پزشکی مواجه شد، به‌طوری‌که برخی رشته‌های پزشکی به این تعرفه‌ها معترض بوده و معتقدند که می‌بایست در روند تعیین تعرفه‌ها اصلاحاتی صورت بگیرد.
این در حالی است که مقامات ارشد وزارت بهداشت همواره در برابر این اعتراضات، موضع‌گیری کرده و عنوان می‌دارند که آنچه به عنوان تعرفه‌های پزشکی تصویب می‌شود، خارج از تصمیمات و اختیارات این وزارتخانه بوده و تعرفه‌ها در شورای عالی بیمه چکش‌کاری شده و در نهایت به تصویب هیات وزیران می‌رسد. اما گروه‌های پزشکی بر خلاف این اظهارات، معتقدند که تبعیض‌های تعرفه‌ای در وزارت بهداشت رخ می‌دهد و ادعای خود را با اشاره به افزایش تعرفه‌های برخی گروه‌های پزشکی، مطرح می‌کنند.
فرید کرمی نایب رئیس انجمن آسیب‌شناسی ایران عنوان می‌کند که در طول دو سال گذشته آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی زیادی در کشور ورشکسته شده‌اند و دلیل آن را ناشی از
تصمیم گیری‌های اشتباه می‌داند.
وی چنین توضیح می‌دهد: توجه به این مقوله در حوزه سلامت به معنی اختصاص منابع مالی است و اختصاص منابع مالی هم از طریق تعرفه‌ها امکان‌پذیر است که متاسفانه در آزمایشگاه‌ها نادیده گرفته شده و این مشکل هم به مردم و هم به حوزه سرمایه‌گذاری در آزمایشگاه بالینی ضرر می‌زند.
کرمی معتقد است که به دلیل تعرفه پایین خدمات آزمایشگاهی، اداره آزمایشگاه‌های بیمارستان‌های دولتی با مشکل مواجه شده و هیچ‌کس تمایل به اجاره این بخش‌ها ندارد و آنهایی هم که در بخش‌های خصوصی وارد شدند به دلیل تعرفه‌های پایین با مشکلات زیادی مواجه هستند و اگر این وضعیت ادامه یابد، نمی‌توانیم ارتقای کیفی که انتظار داشتیم را شاهد باشیم یعنی دستیابی به روش‌های تشخیصی که بتواند در تشخیص‌ها و درمان‌های جدید نظام سلامت را کمک کند، امکان‌پذیر نخواهد بود.
نایب رئیس انجمن آسیب‌شناسی ایران، اصرار دارد که وزارت بهداشت باید مجددا جایگاه آزمایشگاه را تعریف کند که اصلا آزمایشگاه بالینی را به عنوان یکی از ارکان نظام سلامت قبول دارد یا خیر و اگر قبول دارد بیاید با بررسی کارشناسی که هم در بدنه وزارتخانه و هم در انجمن‌های آزمایشگاهی به تثبیت جایگاه آزمایشگاهیان و دستیابی آنها به ارزش گذاری صحیح خدمات و تعرفه‌ها وجود دارد، کمک کند.
در همین حال، اظهارات برخی گروه‌های پزشکی در پرونده تعیین تعرفه‌های پزشکی، متوجه یک گروه است که جراحان هستند. جامعه پزشکی معتقد است که تعرفه جراحان بعد از اجرای طرح تحول سلامت، به یکباره افزایش چشمگیری داشته و از این بابت، تنها گروه پزشکی که در این ماجرا برنده است و هرگز لب به اعتراض نمی‌گشایند، جامعه جراحان هستند.
البته این موضوعی است که وزیر بهداشت هم به آن اذعان داشته و عنوان می‌کند که جراحان درآمد بیشتری نسبت به سایر رشته‌های پزشکی دارند.
وی گفت: متاسفانه در شاخه پزشکی هستند کسانی که برای درآمد بیشتر حاضرند جانشان را هم بدهند اما در مقابل، مردم حاضرند پول بیشتر بدهند برای سلامتی بیشتر. البته در کنار اینها پزشکانی هم داریم که در ۲۴ ساعت فقط ۴ ساعت استراحت می‌کنند و بدون چشم داشت مالی به امور مردم در بیمارستان می‌پردازند.
وزیر بهداشت می‌افزاید: آمار واقعی درآمد پزشکان آنچه ما می‌بینیم نیست برای مثال درآمد پزشکان بیمارستانی متوسط را در ایران می‌گیرند و مقایسه می‌کنند با بیمارستانی ضعیف در اروپا - اما در عین حال داریم پزشکانی که درآمدشان از همتایان خارجی آنها بیشتر است.
اتابک نجفی مدیر گروه بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با انتقاد از تبعیض و بی‌عدالتی در تعیین تعرفه‌های خدمات درمانی سال ۹۶، به خبرنگار مهر گفت: من معتقدم طرح تحول سلامت، طرح تحول جراحان بود. زیرا، باعث شد درآمد آنها زیاد شود.
براساس این صورتحساب در یکی از بیمارستان‌های کشور، حق جراحی ۱۴.۵ میلیون تومان و سهم متخصص بیهوشی ۳۴۰ هزار تومان بوده است.
محمد رازی رئیس انجمن جراحان ارتوپدی ایران با انتقاد از نبود عدالت بین‌رشته‌ای در تعیین تعرفه‌های پزشکی، گفت: کتاب تعرفه بسیار قدیمی ترجمه شده است بطوریکه در دولت‌های قبلی می‌گفتند که می‌خواهیم تعرفه‌ها را بومی‌سازی کنیم ولی این بومی‌سازی باعث شد افرادی در وزارت بهداشت و بیمه‌ها که نفوذ بسیار بالایی دارند بدون در نظر گرفتن ارزش کار و مسئولیت درمان رشته‌های مختلف پزشکی، تعرفه‌ها را به سمت خودشان سوق دهند و این بی‌عدالتی باعث نابسامانی در حوزه سلامت شده است.
وی با بیان این مطلب که تبعیض بین رشته‌ای موجب سرخوردگی و اعتراض جامعه ارتوپدی شده است، افزود: متأسفانه در داخل وزارت بهداشت، صداقت لازم برای تعیین تعرفه‌های پزشکی براساس عدالت بین رشته‌ای وجود ندارد.
رازی با اشاره به تصمیم‌گیری‌های شورای عالی بیمه در تعیین تعرفه‌های پزشکی، معتقد است که این شورا، تأثیر بسیار بالایی در عدالت بین رشته‌ای داردکه متأسفانه در برخی موارد این عدالت رخ نمی‌دهد.
وحید کریمی دبیر انجمن رادیولوژی ایران، با اشاره به کاهش تعرفه رادیولوژی در مصوبه هیات وزیران، گفت: دلایل این کاهش تعرفه بر جامعه رادیولوژی روشن نیست و وزارت بهداشت و رفاه هیچ‌کدام پاسخ قانع‌کننده‌ای به این اتفاق نمی‌دهند و هرکدام مسئولیت کاهش تعرفه را به گردن دیگری می‌اندازند.
وی در واکنش به اظهارات مقامات ارشد وزارت بهداشت، عنوان می‌کند که سخنگوی وزارت بهداشت گفت تعیین تعرفه در دبیرخانه شورای عالی بیمه انجام شده و نقش وزارت بهداشت در کاهش تعرفه‌ها کمرنگ بوده است ولی در مکاتباتی که با شورای عالی بیمه شده آنها عامل اصلی این نحو از کاهش تعرفه‌ها را وزارت بهداشت می‌دانند و جا دارد دکتر حریرچی به افکار عمومی و جامعه پزشکان توضیح دهند که چرا برخی با قدرت لابی‌گری توانستند تعرفه خدمات رشته تخصصی خودشان را از شمول کاهش تعرفه حذف کنند.
این در حالی است که اظهارات ایرج فاضل رئیس کل جدید سازمان نظام پزشکی مبنی بر اینکه کتاب تعرفه‌ها نباید دست بخورد، حکایت از تبعیض در تعیین تعرفه‌ها دارد.
وی با اعلام اینکه کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت وقتی ارزش دارد که هیچگونه دخالتی در اصل کتاب نشود، تاکید کرد: یکی از کارهای بنده در اولین روزهای حضورم در سازمان نظام پزشکی این است که چاپ آخر این کتاب آماده شود تا بتوانیم به اختلافات جامعه پزشکی پایان بدهیم.
حالا و در حالی که وزارت بهداشت گفته است، نامه هیئت بورد بیهوشی که در جلسه با وزیر بهداشت به دکتر هاشمی داده شده بود، توسط دکتر هاشمی در حاشیه جلسه دولت، تقدیم معاون اول شد و معاون اول نیز نامه را برای بررسی کارشناسی به وزیر رفاه ارجاع داد، اما جامعه پزشکی منتظر نتایج این تصمیم‌گیری است و به نظر می‌رسد ورود یک مقام بالاتر اجرایی همچون معاون اول رئیس‌جمهوری و یا شخص رئیس‌جمهوری به این پرونده ضروری باشد تا به این واسطه فضای ملتهب جامعه پزشکی را قدری آرام سازند. قطع به یقین، وجود فضای متشنج در حوزه سلامت، می‌تواند سلامت مردم و بیماران را تحت الشعاع قرار دهد. از همین رو، وزرای بهداشت و رفاه، برای پایان دادن به این جنجال تعرفه‌ای، می‌بایست مقام بالاتری را حاکم کنند.(مهر)

https://siasatrooz.ir/vdcjiveviuqeyyz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی