سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۷
کد مطلب : 98085

اعتبار رو به زوال

چامسکی معتقد است که ترامپ با لغو برجام آمریکا را به انزوا سوق می‌دهد
اعتبار رو به زوال

گویا محافل سیاسی آمریکایی نیزبه این نتیجه رسیدند که با لغو احتمالی برجام از سوی ترامپ آمریکا منزوی‌تراز گذشته خواهد شد و یک گام دیگر به سوی بی اعتباری این کشوردر جهان برداشته خواهد شد، به همین دلیل با انتخاب رییس جمهورجدید مدام توصیه‌هایی را به وی گوشزد می‌کنند.
شاید این توصیه‌ها و تذکرات بخاطر نوع سیاست و نگاهی است که احتمال می‌رود از سوی ترامپ در قبال جمهوری اسلامی و توافق هسته‌ای سر بزند؛ رییس جمهور منتخب آمریکا پیش از انتخابات مواضع تندی علیه برجام اتخاذ کرده بود و حتی به پاره کردن برجام نیز اذعان کرده بود!
ترامپ بار‌ها در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، توافق هسته‌ای ایران را بد‌ترین توافقی ارزیابی کرده بود که تاکنون در آن مذاکره شده است. وی در سخنانی در کمیته امور عمومی آمریکا و اسرائیل موسوم به آیپک نیز گفته بود که «اولویت اول من لغو این توافق فاجعه‌آمیز خواهد بود.»
وی این گونه استدلال کرده است که تهران توانسته است در توافق هسته‌ای، امتیازات زیادی از واشنگتن بگیرد و پس از انقضای محدودیت‌ها در ۱۵ سال آینده، ایران همچنان قادر به تولید تسلیحات اتمی خواهد بود.
با اینکه برخی‌ها معتقدند که رفتار ترامپ قابل پیش‌بینی نیست اما چارچوب فکری و سیاستش کاملا همراه با مواضع جمهوری‌خواهان تندرو ضد ایرانی است، اغراق نباشد می‌توان گفت که حتی بسیاری از خط مشی‌ها را نیز در قبال ایران از آن‌ها می‌گیرد.
زبان‌شناس و نظریه‌پرداز برجسته آمریکایی تصریح کرد اگررئیس‌جمهور منتخب آمریکا وعده خود را درباره لغو برجام عملی کند، گامی به سوی انزوای آمریکا در جهان برداشته است.
«نوآم چامسکی» دربیستمین سالگرد تأسیس پایگاه ایننترنتی «دموکراسی حالا» درباره انتخاب «دونالد ترامپ» بعنوان رئیس‌جمهور جدید آمریکا گفت: «با انتخاب ترامپ، ما هم‌اکنون با تهدیداتی برای بقای نوع بشر مواجه هستیم».
وی در این خصوص توضیح داد: «برای شما جوانان حرفهای ویژه‌ای دارم: شما با مشکلاتی مواجه خواهید شد که در ۲۰۰ هزار سال تاریخ بشریت وجود نداشته است..... ما باید به شدت تلاش کنیم تا نوع بشریت را از یک سرنوشت بسیار شوم نجات دهیم».
وی سپس به انتخابات ۸ نوامبر ۲۰۱۶ ریاست‌جمهوری آمریکا که در آن ترامپ با غلبه بر رقیب دموکرات خود یعنی «هیلاری کلینتون» پیروز شد، اشاره کرد و گفت: «واکنش به انتخابات ۸ نوامبر در اروپا در واقع بی‌اعتقادی، حیرت و وحشت بود».
به گزارش فارس، چامسکی سپس به کاریکاتوری از ترامپ در هفته‌نامه آلمانی «اشپیگل» اشاره کرد که در آن رئیس‌جمهور منتخب آمریکا بعنوان یک شهاب سنگ نمایش داده شده بود که با دهانی باز به سمت زمین حرکت می‌کرد و آماده بلعیدن زمین بود. در زیر این کاریکاتور نوشته شده بود: «پایان جهان». چامسکی به انزوای آمریکا در منطقه شانگهای اشاره کرد و ادامه داد که چین از طریق «سازمان همکاری شانگهای»، جاده ابریشم مستقر در چین، در حال توسعه و گسترش خود به سمت غرب است. سیبری با منابع غنی خود شامل این سازمان می‌شود. هند و پاکستان نیز شامل این سازمان می‌شوند و ایران نیز به زودی عضو این سازمان خواهد شد و احتمال می‌رود که ترکیه نیز عضو این سازمان شود. این سازمان همکاری شانگهای از چین به اروپا تعمیم می‌یابد. آمریکا درخواست داده که بعنوان عضو ناظر این سازمان باشد که درخواست این کشور رد شده است و یکی از تعهدات این سازمان، این است که هیچ پایگاه نظامی آمریکا در این منطقه نباید وجود داشته باشد. وی ادامه داد، یکی دیگر از گام‌ها به سوی انزوای آمریکا درست زمانی رخ می‌دهد که ترامپ به وعده خود برای پایان دادن به برجام عمل کند. کشورهای دیگر عضو ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) همچنان به این توافق عمل می‌کنند و این به مفهوم آن است که تحریم‌های آمریکا را نادیده می‌گیرند و این مسئله انزوای آمریکا را حتی از اروپا نیز گسترش می‌دهد.
البته ازمنظر ناظران سیاسی براین باورند که شکست‌های منطقه‌ای تروریست ها که از حمایت های بی حدو حصرآمریکایی‌ها برخوردار بود،پیروزی در حلب و موصول ارتش سوریه وعراق و پررنگ شدن بیداری اسلامی در کشورهای منطقه با الگو گرفتن از انقلاب اسلامی همه اینها از دیگر دلایلی است که اعتبار آمریکایی‌ها را بیش از گذشته رو به زوال برده است.
حالا برخی ازاین محافل سیاسی از جمله چامسکی نگرانند که نکند با لغو برجام نگاه افکارعمومی بین‌الملل به سوی این کشور روانه رود و پایگاه اعتباری ایالات متحده بیش از گذشته رو به زوال رود.
البته با همه تعهداتی که جمهوری اسلامی در قبال برجام انجام داده است، اما طرف مقابل با نقض عهدهای مکرر به نوعی غیر مستقیم برجام را لغو کرده است و تنها به صورت کتبی این قرارداد بین‌المللی ملغی نشده است.
نکته جالب‌تر اینکه ۳۷ دانشمند آمریکایی با ارسال نامه‌ای برای دونالد ترامپ از وی خواستند تا از توافق هسته‌ای ایران، تبعیت کرده و این توافق را لغو نکند. دانشمندان آمریکایی این توافق را بزرگ‌ترین مانع برای تلاش ایران برای دستیابی به تسلیحات اتمی ارزیابی کرده‌اند.
در این نامه آمده است: ما از شما می‌خواهیم تا این دارایی راهبردی و حیاتی آمریکا را حفظ کنید.
امضاکنندگان این نامه شامل برندگان جایزه نوبل، کار‌شناسان باسابقه تسلیحات اتمی، مشاوران سابق کاخ سفید و مدیران ارشد بزرگ‌ترین مجمع عمومی دانشمندان آمریکایی بوده‌اند.
این نامه توسط ریچارد گاروین فیزیکدان آمریکایی که به طراحی و ساخت نخستین بمب هیدروژنی کمک کرده و زمان زیادی به دولت آمریکا در خصوص سلاح‌های اتمی مشاوره می‌داده، تنظیم شده است.
در این نامه آمده است: هدف از نوشتن نامه، ارائه ارزیابی ما از توافق هسته‌ای ایران از زمان اجرای رسمی آن از یک سال گذشته بوده است. ۱۶ ژانویه ۲۰۱۶ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تایید کرد که تهران برنامه هسته‌ای خود را محدود کرده و اقدامات ایران برای لغو تحریمهای بین‌المللی کافی بوده است.
نویسندگان نامه تاکید کردند: بازرسان و گروه‌های نظارت کننده بر تاسیسات غنی‌سازی ایران، اطمینان داده‌اند که هیچ گونه تحولات عجیبی در تاسیسات غنی‌سازی ایران در آینده نزدیک روی نخواهد داد و این‌ها به خاطر متن توافق هسته‌ای است. تهران؛‌‌ همان طور که توافق شده حدود دو سوم دستگاه‌های غنی‌سازی اورانیوم را از کار انداخته است و ۹۵ درصد اورانیوم تولید شده ۴ درصدی خود را صادر کرده و تولید اورانیوم غنی شده خود را به کمتر از ۲۰ درصد کاهش داده است.
این نامه در ادامه آورده است: این توافق به طور قابل توجهی خطر تولید مقادیر زیادی از مواد لازم برای تولید ناگهانی سلاح‌های هسته‌ای را کاهش داده است و فشار وارد شده بر کشورهای همسایه ایران برای تولید و توسعه تسلیحات هسته‌ای را کاهش داده است.
دانشمندان آمریکایی در این نامه اعلام کرده‌اند که توافق هسته‌ای هیچ گزینه‌ای را از روی میز در مواجهه با ایران برنخواهد داشت، چه برای دولت ترامپ و چه دولتهای آینده آمریکا.
بسیاری از امضاکنندگان این نامه، در بین ۲۹ نفری هستند که در نامه‌ای به باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در آگوست ۲۰۱۵ میلادی از توافق هسته‌ای حاصل شده با ایران، حمایت کردند.
در جمع‌بندی پایانی باید گفت افول قدرت استعمارگری چون آمریکا هر روز بیشتر از گذشته می‌شود و اعتبار این کشور در عرصه منطقه نیز رو به زوال رفته است، حالا برای بقای اعتبار رو به زوال رفته این کشور محافل سیاسی توافق هسته‌ای شاید تنها گزینه روی میز آمریکایی‌ها باشد.

https://siasatrooz.ir/vdcjiyeh.uqeoozsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی