پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۳:۰۸
کد مطلب : 90065
دولت از هلال‌احمر كمك گرفت

پنجمين گزينه وزارت علوم در راه بهارستان

پنجمين گزينه وزارت علوم در راه بهارستان

رئيس‌جمهور روز گذشته پنجمين گزينه دولت براي تصدي وزارت علوم تحقيقات و فن‌آوري را معرفي كرد و بنظر مي‌رسد كه هلال‌احمر به كمك دولت آمده است.
ديروز حسن روحاني در نامه‌ای به رئیس مجلس شورای اسلامی محمد فرهادی رئيس جمعيت هلال‌احمر را به عنوان وزیر پیشنهادی علوم معرفی کرد و خواستار راي اعتماد نمايندگان به او شد.
اين درحالي است كه روز گذشته مجلس با صلاحيت و برنامه‌هاي فخر‌الدين احمدي‌دانش‌آشتياني براي وزارت علوم مخالفت كردو نمایندگان با ۱۷۱ رای مخالف، در برابر ۷۰ رای موافق و ۱۶ رای ممتنع، صلاحیت او را تایید نکردند.
در جریان رسیدگی به صلاحیت ‌دانش‌آشتیانی، بسياري از نمایندگان مخالف عقيده داشتند كه افرادی که آقای روحانی برای سمت وزارت علوم معرفی کرده همگی به جناح اصلاح‌طلب گرایش داشته و در حلقه خاصي حضور دارند و در جریان فتنه مشاركت داشته‌اند.
نمايندگان ديروز تلويحاً به رئيس‌جمهور هشدار داد که اگر بازهم افرادی با همین گرایش معرفی شوند، مجلس به آنان رای اعتماد نخواهد داد.
حالا محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، در گفت‌وگوی با خبرنگاران، ضمن امیدواری به اینکه فرهادی بتواند رای اعتماد مجلس را به دست آورد، گفته است که دولت جایز نمی‌داند به مسائل دیگری به ‌ویژه عدم‌ تأیید وزیر پیشنهادی علوم وارد شود. ما باید به قانون پایبند باشیم تا بتوانیم به مردم خدمت کنیم.
در‌پی رد صلاحیت فخرالدین‌دانش‌آشتیانی در روز گذشته، سخنگوی هیات رئیسه مجلس گفت که ادامه کار این وزارتخانه با سرپرست به حکم حکومتی رهبر جمهوری اسلامی نیاز دارد.
طبق آيین‌نامه داخلی مجلس، مجلس تا ده روز برای بررسی برنامه‌ها و سوابق فرد پیشنهادی فرصت دارد. مهرداد بذرپاش، عضو هیات رئیسه مجلس، گفته است که جلسه رسیدگی به صلاحیت فرهادی چهارشنبه هفته آینده ۵ آذرماه برگزار خواهد شد.

فرهادي كيست؟
محمد فرهادی متولد شاهرود است و شصت و پنج سال دارد. این گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت علوم در سال ۱۳۴۷ وارد دانشگاه فرودسی مشهد شده است و دوره طب عمومی و تخصصی را در همان دانشگاه گذرانده است.
وی در سال ۱۳۵۹ به عنوان متخصص گوش و حلق و بینی فارغ‌التحصیل شد و در حال حاضر جراح و متخصص گوش و حلق و بینی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران او رئیس کنونی جمعیت هلال‌احمر ایران مشاور وزیر و دبیر شورای آموزش پزشکی کشور است.
فرهادی در کارنامه اجرایی خود وزارت بهداشت دولت خاتمی، وزیر فرهنگ و آموزش عالی طی سال‌های ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۸ نيز به همراه دارد وی مدتی نیز به عنوان رئیس دانشگاه تهران و قائم مقام جمعیت هلال‌احمر به فعالیت مشغول بوده است.
او همچنین، ریاست «صندوق حمایت از پژوهشگران کشور» را از سال ۱۳۸۲ تا بهمن ۱۳۸۹ بر عهده داشته است. وی همچنین در سال ۸۹ بعنوان چهره ماندگار معرفی شد.

رويكردهاي مثبت
به نظر مي‌رسد كه فرهادي چهره مقبول‌تري در ميان نمايندگان مجلس داشته و شانس آن را دارد كه به عنوان وزير علوم تاييد شود.
الياس نادران نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي روز گذشته با بیان اینکه مجلس نگرانی‌هایی نسبت به ورود تندروهای اصلاح‌طلب به وزارت علوم وجود دارد، گفت: فرهادی سابقه مدیریتی مطلوبی دارد و باید موضعش در قبال فتنه را مشخص کند.
وي در رابطه با ارزيابي مجلس از وزير پيشنهادي علوم اظهار داشت: آقای فرهادی سابقه مدیریتی وزارت و فعالیت در وزارتخانه‌های علوم و بهداشت را در کارنامه خود دارد.
وی اضافه کرد: این گزینه از لحاظ ظرفیت‌های مدیریتی ایرادی ندارد و در سطح قابل قبولی فعالیت‌های اجرایی داشته است اما در فتنه ۸۸ نامه‌هایی را امضا کرده‌اند که حتماً در این زمینه نیاز به توضیح وجود دارد.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: وزیر پیشنهادی علوم باید به این موضوع اشاره کند که موضع‌اش نسبت به آن روزها چیست؛ مجلس نگرانی‌هایی نسبت به ورود تندروهای اصلاح‌طلب به وزارت علوم دارد، همان حلقه‌های پشت‌پرده‌ای که این وزارتخانه را مدیریت می‌کردند و حتی حاضر شدند آقای فرجی‌دانا را قربانی کنند تا این حلقه‌ها حفظ شوند، ایشان نسبت به این حلقه‌های تندرو اصلاح‌طلب باید تکلیف خود را روشن کند.
نادران همچنین ابراز امیدواری کرد که موضع وزیر پیشنهادی علوم در قبال فتنه و نحوه اداره این وزارتخانه به نحوی باشد که بتواند رأی خوبی از خانه ملت کسب کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در صورت کسب رأی اعتماد نمایندگان مجلس طوری رفتار کند که تجربه‌ آقای فرجی‌دانا در قبال ایشان تکرار نشود.
از سوي ديگر صفر نعيمي سخنگوی فراکسیون رهروان ولایت مجلس گفت: فراکسیون رهروان برای جلسه با وزیر پیشنهادی علوم هفته آینده تصمیم می‌گیرد، اما بعید می‌دانم موضع فراکسیون در قبال وی منفی باشد.
نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به معرفی محمد فرهادی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم از سوی دولت اظهار داشت: فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت یکشنبه هفته آینده در مورد برگزاری جلسه با وی تصمیم‌‌گیری می‌کند. وی افزود: فکر نمی‌کنم که موضع این فراکسیون در قبال وزیر پیشنهادی علوم منفی باشد و با نمایندگان هم که در صحن مجلس صحبت می‌کردم، فضای مجلس در ارتباط با وی مثبت بود.
در همين حال قاسم جعفری سخنگوي كميسيون آموزش مجلس با بیان اینکه ارزیابی اولیه نمایندگان از فرهادی مثبت است، اعلام کرد: نمایندگان روز یکشنبه هفته آینده با محمد فرهادی وزیر پیشنهادی علوم برای بررسی سوابق و عملکردش جلسه خواهند داشت.
نماینده مردم بجنورد در مجلس با اشاره به معرفی محمد فرهادی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم اظهار داشت: نمایندگان وظیفه دارند از روش‌های علمی و منطقی در حوزه‌های شخصیتی، سوابق، علمی و اجتماعی و توانمندی‌ها بررسی‌های لازم را برای وزیر پیشنهادی علوم، انجام دهند.
وی درباره ارزیابی اولیه خود از فضای مجلس پیرامون وزیر پیشنهادی علوم افزود: فضای اولیه نسبت به گزینه پیشنهادی برای وزارت علوم خوب بود و واکنش نمایندگان نسبت به گزینه معرفی‌شده جدید در مقایسه با گزینه‌های قبل واکنش مثبت‌تری بود.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نيز با مثبت ارزیابی کردن اقدام دولت در معرفی محمد فرهادی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم گفت: این انتخاب نشان از درک دولت از دغدغه مجلس دارد.
جبار کوچکی‌نژاد افزود: محمد فرهادی که در حال حاضر مدیر‌عامل هلال‌احمر و وزیر بهداشت دولت اصلاحات بوده از کارنامه خوبی برخوردار است.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با یادآوری استقبال نمایندگان از معرفی محمد فرهادی به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت علوم افزود: با توجه به عملکرد وی در دوره اصلاحات و همچنین در دورانی که در هلال‌احمر بوده مجلس نگاه مثبتی به خدمات وی داشته و به طور حتم وی می‌تواند با ارایه برنامه‌های خود رای خوبی از مجلس کسب کند.
این نماینده مردم در مجلس نهم با تشکر از دولت یازدهم در معرفی گزینه پیشنهادی وزارت علوم با درنظرگرفتن دغدغه‌های نمایندگان گفت: از دولت متشکریم که بعد از کش و قوس‌هایی که داشته پیام مجلس را درک کرده به این معنی که مجلس عقد اخوت با کسی نبسته و در صورتی که دولت در معرفی گزینه پیشنهادی به مجلس شاخص‌ها را مدنظر قرار دهد کمال همکاری را از سوی مجلس شاهد خواهد بود.
وی با بیان اینکه مجلس رای بسیار چشمگیری به محمد فرهادی خواهد داد افزود: کارنامه مثبت و همچنین توان علمی گزینه پیشنهادی از نقاط مثبت و بازری است که وی را به مسند وزارت علوم نزدیک خواهد کرد.
کوچکی‌نژاد با بیان اینکه بحث‌های فرهنگی و علمی دانشگاه باید به طور شفاف در برنامه‌های وزیر پیشنهادی دیده شود گفت: به طور حتم نمایندگان با دیدن برنامه‌های فرهادی اجازه حضور وی در وزارت علوم را خواهند داد.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی یادآور شد: با توجه به شناختی که داریم دغدغه نمایندگان برای وی بسیار مهم بوده امید است این وزارتخانه روزهای خوبی را از این پس سپری کند. 

جلسه با وزير پیشنهادی علوم
در همين حال سخنگوي دولت نيز در جمع خبرنگاران درباره انتخاب وزير پيشنهادي علوم ابراز اميدواري كرده است كه وي با رأی اعتماد گسترده نمایندگان مواجه شود و وزارتخانه‌ای که ماه‌ها بدون وزیر بوده و با سرپرست اداره می‌شده ثبات خود را پیدا كند. محمد‌باقر نوبخت با اشاره به معرفی گزینه جدید دولت برای وزارت علوم گفت: اینکه فرهادی در دولت خاتمی بوده و در دولت‌های مختلف سابقه و تجربه دارد، نقطه ضعف نیست؛ نقطه قوت است.
وی بر همین اساس به پایبندی دولت روحانی به قانون و نظر قانونگذاران اشاره و تصریح کرد: ممکن است از نظر ماهوی دیدگاه مجلس متفاوت با دولت باشد اما دولت از هر گونه ایجاد حاشیه به دور است به ویژه در روزهایی که در حال مذاکره با پنج قدرت بزرگ جهانی هستیم دولت جایز نمی‌داند به مسائل دیگری از جمله مواردی که در‌خصوص عدم تأیید نمایندگان مردم در چند مرحله نسبت به وزیر پیشنهادی رخ داد، حاشیه‌سازی نماید.

فرهادی: درصورت کسب رأی اعتماد در هلال‌احمر مي‌مانم
در همين حال محمدفرهادی رئیس جمعیت هلال‌احمر نيز با تأیید معرفی‌اش به‌عنوان وزیر علوم به مجلس گفت: جایگاه ریاست جمعیت هلال احمر یک جایگاه حاکمیتی است، بنابراین در صورت گرفتن رأی اعتماد از مجلس هیچ منافاتی ندارد که بنده در این مسئولیت حضور داشته باشم.
وي با تأیید معرفی‌اش به‌عنوان وزیر علوم از طرف رئیس‌جمهور به مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در جلسه‌ای که برگزار شد، بنده به ‌عنوان وزیر علوم به مجلس شورای اسلامی معرفی شدم و در آن نشست نیز درخواست کردم تا برای به سرانجام رساندن برخی امور هلال‌احمر همچنان در این مسئولیت (ریاست جمعیت هلال‌احمر) نیز حضور داشته باشم.
وی در پاسخ به این پرسش "در صورتی که شما به‌عنوان وزیر علوم از مجلس رأی اعتماد بگیرید جایگاه شما که هم‌اکنون رئیس جمعیت هلال‌احمر ایران هستید چگونه تعریف می‌شود؟" عنوان کرد: جایگاه ریاست جمعیت هلال‌احمر یک جایگاه حاکمیتی است و متفاوت با جایگاه دبیرکل هلال‌احمر است، بنابراین در صورت گرفتن رأی اعتماد هیچ منافاتی ندارد که بنده در مسئولیت ریاست جمعیت هلال‌احمر نیز حضور داشته باشم.
فرهادی خاطرنشان کرد: البته در جلسه‌ای که در همین موضوع برگزار شد درخواست کردم تا برای مدتی و جهت به سرانجام رساندن برخی امور هلال‌احمر از جمله تحول در هلال‌احمر و همچنین تجهیز بالگردهای امدادی در این جمعیت و... همچنان در مسئولیت ریاست جمعیت هلال‌احمر ایران، حضور داشته باشم و این اجازه را نیز گرفتم.

https://siasatrooz.ir/vdcjiyeh.uqeymzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی