يکشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۴۱
کد مطلب : 92586

ناهنجاري‌هايي كه تبعات سنگين دارد

ناهنجاري‌هايي كه تبعات سنگين دارد

عرف‌شکنی تنها بدحجابی نيست بلکه اتفاقات خلاف عرفي مانند رواج مدل‌هايي كه يادآور گروهكهاي تروريستي است نیز مي‌تواند از مصادیق قانون شکنی مطرح شود.
هر چند كه پوشيدن مانتو شلوارهاي اندامي و بيرون بودن موهاي خانم‌ها هنجار شكني و خلاف مقررات جمهوري اسلامي ايران است و خلاف آن چيزي است كه نود و نه درصد مردم ايران به آن آري گفتند اما در كنار مبارزه با اينگونه هنجارشكني‌ها بايد حواسمان باشد كه ناهنجاريهاي ديگري مانند آرايش عجيب و قريب پسران باب نشود و ما به بهانه نداشتن قواعدي درست در اين زمينه از مقابله با اين رفتارهاي خلاف عرف باز نمانيم.
اخيرا مدل آرايش صورت و ريش و موي در بين جوانهاي دنيا رواج يافته كه يادآور مدل گروهك جنايت كار و تروريستي داعش است. اين مد از همه جهان به ايران هم سرايت كرده است و متاسفانه برخي جوانان را با اين آرايش مي‌بينيم به طوري كه حتي برخي از جوانان مشهورمانند فوتباليست، واليباليست و هنرپيشه هم دانسته يا ندانسته به اين ميدان پا نهاده‌اند، ميداني كه مي‌تواند آسيبهاي عجيب و غريبي را براي كشور به وجود آورده و در دنيا هم اثرات مخربي بر جاي گذارد.

واكنش به آرايش داعشي
در همين راستا چندي پيش حجت الاسلام حبیب عباسی، مدیر گروه پاسخ به شبهات موسسه تحقیقاتی ولیعصر (عج) نكاتي را مطرح كرد، اوگفت: پیش از پاسخ به این سوال باید دانست در منابع برادران اهل سنت از جمله صحیح بخاری نشانه‌هایی برای ظهور وهابیت (که داعش نیز زاییده این جریان است) ذکر شده که ظاهری با موهای تراشیده و ریش‌هاي بلند دارند و در حالی که قرآن قرائت مي‌کنند، کلام خدا از حنجره‌هاي آنها فراتر نمي‌رود (یعنی در قرآن تدبیر و تامل نمي‌کنند).
وی با تاکید بر اینکه این ویژگی‌ها در داعش تحقق تام و تبلور یافته است، ادامه داد: وقتی این خصوصیات در جامعه‌اي دانسته یا ندانسته آرام آرام ترویج یابد، این به معنای اعلام حضور وهابیت و داعش در آن جامعه است هر چند افراد ناخواسته شبیه به آنها شده اما داعش قطعا در پی آن است که اگر در کشوری همچون ایران، نتواند اعلام موجودیت کند، حداقل اعلام نفوذ فرهنگی داشته باشد.

كمك به شناسايي داعش با شبيه شدن به آنها
گفته مي‌شود افرادی که خود را در ظاهر شبیه به داعش مي‌کنند، خواسته یا ناخواسته به اهداف آنها کمک مي‌كنند، اما اين كارشناس نيز در همين زمينه گفت: قطعا گروه تروریستی داعش و حامیان آنها در پی آن هستند که در کشورهای مختلف و به ویژه ایران نفوذ یافته و این آرزوی آنهاست که به دنبال تحقق آن هستند. بنابراین وقتی امروز نمي‌توانند با ادوات نظامی و فرصت و امکان جنگی وارد ایران شوند، در پی جذب نیرو به وسیله رویکرد فرهنگی هستند تا برای آینده خود این نیرو را تدارک دیده و از آن استفاده کنند.
با يادآوري حوادث تلخي كه در گذشته از ناحيه فرهنگ بر پيكره جامعه فرود آمده و بعد فراگير شده است بايد بدانيم كه افرادی که بعدها با گروه‌هاي مخالف همراهی مي‌کنند، در دوره‌اي در مسائل فرهنگی همراه مخالفان بوده و زمینه‌هاي همکاری فرهنگی را برای آنها فراهم کرده بودند. بنابراین باید دقت شود که اگر امروز کار فرهنگی جدی و دقیق و حساب شده‌اي در برابر نمادهای گروه‌هاي تکفیری همچون داعش در جامعه نداشته باشیم، در حقیقت به صورت بالقوه زمینه را برای جذب افراد به حرکت‌هاي نظامی و تروریستی فراهم کرده ایم که این یک خطر جدی و بزرگ است.

دست‌هاي پشت پرده رواج مدل داعشي
البته به گفته حجت الاسلام عباسی قطعا بخشی از این رویکرد و اتفاقی که امروز کمابیش در جامعه ما دیده مي‌شود عمدی و ارادی و با هدف است و بنا به اطلاعات موثقی که در دسترس است، عده‌اي تفکرات و اندیشه وهابیت و داعش را در این مرز و بوم ترویج مي‌کنند و حتی کسانی درصدد پذیرش افکار آنها هستند اگر چه به لحاظ سازمانی هنوز به عضویت آنها در نیامده اند و رسمیت پیدا نکرده اند، اما از سوی تفکرات و اندیشه داعش تغذیه مي‌شوند و به صورت عمدی خود را شبیه به آنها کرده و با ظاهری خاص در جامعه حضور پیدا مي‌کنند.
در پايان بايد گفت درست است که بسیاری از افراد با دیدن این صحنه‌ها و ظاهرهای شبیه شده به داعش در جامعه، دچار انزجار و نفرت مي‌شوند اما به هر حال تکثیر این موضوع مي‌تواند محل و فرصتی برای خودنمایی و ظهور و بروز این گروه تروریستی و به نوعی اعلام موجودیت آنها باشد، البته عده‌اي ناآگاه که ممکن است اطلاع کافی از جنایات و فعالیت‌هاي داعش نداشته باشند، یا احیانا دچار کمبودهای شخصیتی باشند، ظاهر خود را اینچنین نا زیبا کرده و برای جلب توجه در میان انظار عمومی ظاهر شوند.

مقابله با ناهنجاري داعش وار
اما براي علاج اين ناهنجاري كه در حال فراگير شدن است بايد چه كرد؟!
در پاسخ به اين پرسش مي‌توان در درجه اول گفت كه بايد آگاهي لازم درباره اين موضوع به جامعه تزريق شده و کار فرهنگی درستي انجام شود؛ شايد لازم باشد ابتدا جوانان مشهوري كه الگوي جوانان امروزي هستند آگاهي لازم را گرفته و آنها جامعه را آگاه كنند.
مردم بايد بدانند كه گروه تروریستی داعش، جنایتکارانی هستند که برای رسیدن به هدف خود از هیچ جنایتی فروگذاری نمي‌کنند. اما اين همه كاري نيست كه براي مقابله با ناهنجاري بايد صورت گيرد، همزمان با فرهنگ سازي و آگاهي بخشيدن به جامعه بايد تدابیر محسوس امنیتی از جانب مسئولان براي يافتن سر منشا اين جريان صورت گيرد، در نهايت بايد بدانيم كه این مساله هم به عنوان یکی از مظاهر مقابله با عرف جامعه مي‌تواند مورد توجه قرار گیرد، چرا كه سنت شكني و رفتارهاي غلط و پرخطر تنها با بدحجابی زنان ايجاد نمي‌شود بلکه این تشابه به گروهک‌هاي تروریستی نیز مي‌تواند از مصادیق قانون شکنی مطرح شود.
همان طور که در کشور تاجیکستان این پدیده یعنی تشابه به تروریست‌هاي داعش در حال افزایش قابل توجهی بود و مسئولان با ایجاد قانون تراشیدن ریش افراد در نزدیک ترین آرایشگاه توسط پلیس، سعی کردند مقابل گسترش این پدیده بایستند. البته لازم است در اين مسير همه علي الخصوص رسانه ملي گامهاي وسيعي بردارد تا در صورت نياز به مقابله اي همانند تاجيك‌ها موضوع براي عموم مردم حل شده بوده و خود مردم در راه نابودي اين ناهنجاري پيشتاز باشند. 

مائده شيرپور

https://siasatrooz.ir/vdcjmieh.uqe8ozsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی