?>?> ایالات متحده در آشوب | سیاست روز
شنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۲
کد مطلب : 97536
مخالفت با ریاست جمهوری ترامپ بهانه جدید معترضان به ساختار حاکم بر آمریکا؟

ایالات متحده در آشوب

ایالات متحده در آشوب

آمریکا این روزها شاهد اعتراض‌ها و تجمعات خیابانی است که بسیاری آن را اعتراض مردمی به ساختار حاکم بر ایالات متحده می‌دانند.
ماه‌ها بود که فضای درونی آمریکا برگرفته از رقابت‌های انتخاباتی بود که محور آن را نیز ترامپ و کلینتون تشکیل می‌داد. رقابتی که بیشتر به یک مبارزه و حتی جنگ درونی شباهت داشت. بسیاری بر این عقیده‌اند که تحولات انتخاباتی آمریکا پرده از حقایق جاری در این کشور برداشت و آن فساد و واهی بودن ادعاهای جهانی آمریکا در باب دموکراسی و حقوق بشر و حمایت از حقوق شهروندی بود. آنچه برآیند این تحولات بود مضحکه شدن آمریکا برای جهانیان و به گفته بسیاری از ناظران سیاسی تخریب بیشتر جایگاه جهانی آمریکا بود.
نتیجه انتخابات در حالی اعلام شد که پس لرزه‌های این انتخابات بیش از آنکه جهان را بلرزاند ساختار درونی این کشور را دچار چالش ساخته است. گویی آمریکایی که متخصص ایجاد بحران‌های انتخاباتی در کشورهای دیگر بود و کودتاهای رنگی آن زبانزد بوده خود گرفتار آن ساختارشکنی‌ها شده است.
هیلاری کلینتون نامزد دموکرات‌ها که شکست خورده انتخابات بوده سابقه‌ای قابل توجه در ایجاد آشوب‌های خیابانی و برهم زدن امنیت و فضای داخلی کشورها پس از انتخابات داشته است که نمونه عینی آن رادر تحرکات آمریکا پس از انتخابات ۸۸ ایران می‌توان مشاهده کرد که وی صراحتا از نقش آمریکا و خود در نابسامانی‌های آن دوران علیه امنیت ملی و تمامیت ارضی ایران سخن گفته است. روند تحولات آمریکا پس از انتخابات اخیر این مسئله را در ذهن ایجاد می‌کند که گویا آمریکا که آتش افروز فتنه‌ها در جهان بوده خود گرفتارآتش افروزی خود شده است که از درون آن را می‌سازند.
پس از گذشت ۴ روز از اعلام نتایج انتخابات آمریکا همچنان برخی از شهرهای این کشور شاهد اعتراض‌های خیابانی و البته سرکوب مردم از سوی پلیس ونیروهای امنیتی است در حالی که بسیاری تاکید دارند این اعتراض‌ها بیش از آنکه به نتایج انتخابات باشد بهانه‌ای برای اعتراض به نظام سرمایه‌داری و ساختار حاکم بر آمریکاست.
به دنبال اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶، اعتراضات در چند شهر آمریکا همچنان ادامه دارد؛ اعتراضاتی که با حضور گسترده نیروهای امنیتی و بازداشت معترضان همراه شده است.در ادامه واکنش‌ها به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، رسانه‌ها از اعتراضات و خشونت‌ها در چند شهر این کشور خبر می‌دهند.به نظر می‌رسد با وجود اعلام دونالد ترامپ به عنوان جانشین باراک اوباما و پذیرش شکست از سوی هیلاری کلینتون، پرونده انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا هنور بسته شده است.رسانه‌های آمریکا از تظاهرات هزاران نفری در شهرهای مختلف آمریکا ضد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب این کشور خبر دادند.مطابق‌ گزارش‌ها هزاران نفر در شهرهایی چون «سیاتل»، «شیکاگو»، «نیویویورک»، «واشنگتن»، «بوستون»، «فیلادلفیا»، «آستین»، «پورتلند» و غیره علیه ترامپ به خیابان‌ها آمدند رسانه‌ها از حضور پر تعداد نیروهای امنیتی آمریکا برای مقابله با معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری و بازداشت‌ده‌ها نفر خبر می‌دهند.لس آنجلس تایمز، خبر داده که معترضان در خیابان‌های حومه این شهر ایالت کالیفرنیا در خیابان‌ها شعارهای ضد ترامپ سر داده‌ و گفته‌اند که او رئیس‌جمهورشان نیست.از سوی دیگر خبر بازداشت حداقل ۱۳ معترض توسط نیروهای پلیس و امنیتی در این شهر توسط مقامات و رسانه‌های این کشور تایید شده است.در شهر «بوستون» هزاران نفر با راه‌پیمایی و شعار دادن «ترامپ، نژادپرست است» نارضایتی خود به انتخاب وی به عنوان رئیس‌جمهور ابراز کردند. معترضان پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: «ترامپ را استیضاح کنید» و «مجمع برگزینندگان را لغو کنید.»صدها نفر از دانشجویان «دانشگاه تگزاس» با تعطیلی کلاس‌های درس به سمت مرکز شهر «آستین» راه‌پیمایی کردند. دانشجویان در خیابان‌های نزدیک ساختمان «کاپیتول تگزاس» که دفتر فرماندار در آنجا قرار دارد تجمع کرده و سپس مسیر عبور و مرور خودروها در یک پل شلوغ را مسدود کرده‌اند.در «واشنگتن‌دی‌سی»، تظاهرات‌کنندگان با تجمع مقابل «هتل بین‌المللی ترامپ» شعارهایی علیه رئیس‌جمهور منتخب آمریکا سر دادند. رسانه‌های محلی گزارش داده‌اند تظاهرات‌کنندگان شعار «نه به آمریکای نژادپرست، نه ترامپ، نه کوکلاکس کلان» سر داده‌اند.
گروه دیگری از تظاهرات‌کنندگان مقابل ساختمان کاخ سفید تجمع کرده و با روشن کردن شمع و برگزاری مجالس سخنرانی اعترضشان را ابراز کرده‌اند. بیش از دو میلیون آمریکایی با امضای طوماری از مجمع انتخاباتی آمریکا خواستند در نشست ماه دسامبر خود رأی‌گیری نهایی را برگزار می‌کنند، «هیلاری کلینتون» را به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا معرفی کنند. در ادامه جوسازی‌های کاخ سفید بایدن معاون رئیس‌جمهور کنونی آمریکا طی سخنانی به رژیم صهیونیستی تضمین داد که در دولت «دونالد ترامپ» میزان حمایت آمریکا از تل‌آویو کاهش نمی‌یابد و اگر قصد ترامپ چنین چیزی باشد کنگره مقابل وی ایستادگی می‌کند.
در این میان سخنگوی کاخ سفید پس از ملاقات اوباما و ترامپ در کاخ سفید، هم از سازنده بودن این ملاقات سخن گفت و هم گفت که نظر اوباما در خصوص عدم صلاحیت دونالد ترامپ برای حضور در کاخ سفید، تغییری نکرده است. این در حالی است که «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا روز پنج‌شنبه پس از دیدار با جانشینش، این دیدار را مثبت توصیف کرد. خبر دیگر آنکه حزب محافظه‌کار آلمان بعد از انتخاب دونالد ترامپ به رئیس جمهوری آمریکا هشدار داد «پوپولیسم» مشکلی برای غرب خواهد بود.در این میان سخنگوی وزارت خارجه روسیه روسیه با اشاره به انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری در آمریکا تأکید کرد: «مسکو آماده گفت‌وگو با واشنگتن است». از آمریکا همچنان خبر می‌رسد مشاور ارشد دونالد ترامپ گفت رئیس‌جمهور جدید اهمیت ویژه‌ای برای مصر قائل است و قصد دارد «اخوان‌المسلمین» را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دهد. همچنین اولاند رئیس‌جمهور فرانسه اعلام کرد نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اروپایی‌ها را ملزم می‌کند که خودشان استراتژی‌هایی مشخص و قوی به منظور مقابله با چالش‌هایشان اتخاذ کنند.از سوی دیگر وزیر دفاع آلمان خواستار شفاف شدن دیدگاه‌های دونالد ترامپ درباره روسیه شد و به این مساله اشاره کرد که ترامپ نمی‌تواند با ناتو مانند یک کسب و کار و تجارت رفتار کند.وی در ادامه تصریح کرد: امیدوارم چیزی که مشاورانش به او می‌گویند و چیزی که باید یاد بگیرد این است که ناتو مانند یک کسب و کار و تجارت نیست. این یک شرکت نیست. من نمی‌دانم ترامپ چه ارزشی برای ناتو قائل است.وی به ترامپ هشدار داد که زیاد به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نزدیک نشود، این ناتو بود که پس از حملات ۱۱ سپتامبر در کنار آمریکا ایستاد.از سوی دیگر صدراعظم آلمان در جریان گفت‌وگویی تلفنی با رئیس‌جمهور منتخب آمریکا صحبت کرد.«گئورگ اشترایتر» سخنگوی مرکل با اعلام این خبر افزود که ۲ طرف روز گذشته با هم صحبت کرده‌اند. وی اطلاعات بیشتری درباره مدت زمان گفت‌وگو و محتوای آن اطلاعات بیشتری در اختیار نگذاشت.
این در حالی است که 'بوریس جانسون' وزیر خارجه انگلیس خواستار تغییر لحن شکایت‌آمیز رهبران اروپایی در قبال دونالد ترامپ رییس جمهوری منتخب آمریکا شد و گفت: پیروزی ترامپ یک فرصت بزرگ برای تحکیم روابط لندن و واشنگتن بشمار می‌آید.جانسون پس از دیدار با نخست‌وزیر صربستان در بلگراد به خبرنگاران گفت: نیاز است رهبران اروپایی از شکایت مدام از دونالد ترامپ و مسایل مرتبط با کارزار انتخاباتی‌اش دست‌ بردارند.جانسون که در سال گذشته، ترامپ را به دلیل اظهاراتش در مورد ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا مورد انتقاد شدید قرار داده بود، در یک چرخش گفت: رییس جمهوری منتخب آمریکا فردی 'اهل‌معامله ' است و رهبران اروپایی لازم است که مدیریت ترامپ را بپذیرید.وی اضافه کرد: ترامپ خواهان برقراری تجارت آزاد میان آمریکا و انگلیس بعد از برگزیت است و رهبران اروپایی بایستی فرصت‌های اقتصادی که از سوی ترامپ ارائه می‌شود مورد توجه قرار دهند.
در این میان ارک تیسن کارشناس ارشد موسسه تحقیقاتی اینترپرایز و از مسئولان سابق کاخ سفید در گفت وگو با این شبکه گفت:« در زمان انتقال مسئولیت از دولت جرج بوش رئیس جمهور سابق آمریکا به باراک اوباما در سال دو هزار و هشت ، بنده در دولت جرج بوش بودم. رئیس جمهور اوباما وقتی به قدرت رسید، دقیقا همان کاری را انجام داد که حالا درباره دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب امریکا از آن سخن گفته می شود یعنی اینکه او می خواهد بسیاری از قوانین و طرحهای دوره اوباما را باطل کند.
وی در ادامه گفت: اوباما هم وقتی به قدرت رسید، برخی از طرحهای دوران رئیس جمهور بوش ازقبیل اختصاص بودجه برای تحقیقات درخصوص سلولهای بنیادی را لغو کرد. اوباما دستورهایی درقالب اختیارات ریاست جمهوری صادر کرد و رویه‌های مورد اجرا در دوران بوش در زمینه بازجویی‌ها را ابطال کرد. بنابراین، می‌بینیم که اوباما این کارها را انجام داد.

https://siasatrooz.ir/vdcjmieh.uqeatzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی