يکشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۳
کد مطلب : 95646
پیشنهاد کارشناسان به مسئولان در قبال دست درازی‌های آمریکا

شکایت به دادگاه بین‌الملل، اولین گام برای اثبات حقانیت ملت ایران

پس از نامه اعتراض آمیز ظریف نسبت به دست درازی‌های آمریکا در قبال حقوق ملت ایران به بان کی مون و پاسخ نه چندان قابل قبول آقای مدیرکل از جایگاه یک نهاد بین‌المللی به وزیر خارجه کشورمان ،به نظر می‌رسد که اگر بخواهیم واکنشی قاطعانه به گستاخی واین همه نقض تعهدات آمریکایی‌ها بدهیم ،باید از مجاری قانونی و حقوق بین‌الملل،احقاق حق کنیم ،نکته‌ای که اتفاق نظر کارشناسان سیاسی است.
پس از دست درازی دو میلیارد دلاری آمریکایی‌ها از حساب ایران آن هم به بهانه واهی و تخیلی ،وزیرخارجه کشورمان در نامه‌ای خطاب به بان کی مون دبیرکل سازمان ملل حكم دادگاه‌های داخلی آمريكا عليه دارايی‌های مردم ايران را تهديدی عليه حقوق بين‌المللی خواند و تاكيد نمود كه اين آمريكا است كه ملزم است غرامت‌های معوقه ناشی از سياست‌های خصمانه‌اش را به مردم ايران بپردازد.ظریف در بخشی از این نامه ضمن بی پایه و غیر قانونی خواندن این قبیل اقدامات، آورده است: این آمریکا است که باید غرامات معوقه به خاطر سیاست‌های خصمانه همیشگی‌اش علیه مردم ایران را بپردازد. وزیر خارجه کشورمان در ابن نامه از بان کی مون خواسته است که با به کارگیری مساعی جمیله خود، از دولت آمریکا بخواهد به تعهدات بین‌المللی‌اش پایبند باشد، نقض اصل بنیادی مصونیت دولت‌ها را متوقف کند، دارایی‌های مسدود شده ایران در بانک‌های آمریکا را آزاد کند و در اجرای تعهدات بین‌المللی خود و نیز در چارچوب تعهدات برجام سریعا مداخله در تعاملات مالی و تجاری ایران در خارج از آمریکا را برای همیشه متوقف کند.

آمادگی سازمان ملل برای میانجی‌گری
به گزارش تسنیم ، دبیرکل سازمان ملل متحد در واکنش به نامه محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، اعلام کرده در صورتی که هر دو کشور درخواست کنند، این سازمان آماده کمک به حل اختلافات میان تهران و واشنگتن است. همزمان آمریکا اعلام کرده نیازی به ارجاع مسئله به سازمان ملل نمی‌بیند. اما نکته جالب و البته قابل تامل تر این است که واشنگتن اعتراض تهران نسبت به برداشت ۲ میلیارد دلار از دارایی‌های ضبط شده بانک مرکزی ایران به عنوان غرامت را رد کرده است!
مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به نامه اعتراضی محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به بان‌کی‌مون اعلام کرد که مقامات آمریکایی از نامه آقای ظریف به آقای بان مطلع هستند اما ایالات متحده این شکایت درباره حکم صادره از سوی دیوان عالی آمریکا را رد کرده است. بنا به اعلام تونر «ما باور داریم که قوانین ایالات متحده و اجرای آن قوانین توسط دادگاه‌های ایالات متحده منطبق با قوانین بین‌المللی است».
تونر بار دیگر اظهارات هفته گذشته جان کری، وزیر خارجه آمریکا را تکرار کرد که براساس آن ایالات متحده در توافق هسته‌ای «به تعهدات خود پایبند است». بسیاری از ناظران سیاسی بر این باورند که جمهوری اسلامی در قبال این دست درازی از پول‌های ملت و نیز تمامی بدعهدی‌های آمریکا باید رفتار و اقدام انقلابی و قاطعانه از خود نشان دهد. هرچه تا کنون در برابر این همه نقض تعهدات از خود نرمش و مدارا به خرج داده‌ایم بس است.
شکایت به دادگاه بین‌المللی لاهه با ارائه مستندات کافی و وکلای توانمند می‌تواند حداقل حقانیت جمهوری اسلامی و نمایان کردن چهره واقعی آمریکا را به جهانیان عرضه کند.

باید به دادگاه‌های بین‌المللی شکایت کنیم
حسن بهشتی پور کارشناس مسائل سیاسی در پاسخ به سیاست روز به راهکار عملی ایران در قبال دست درازی‌های آمریکا اشاره کرد و گفت : برای پیگیری حقوق تضییع شده خود باید هم به دادگاه‌های بین‌المللی شکایت کنیم و هم از باب مذاکرات برای احقاق حقوقمان استفاده کنیم. وی افزود:پیگیری این مسئله به لحاظ حقوقی موجب رسوا شدن آمریکا و نیز آشکار شدن تخلفش در مجامع بین‌المللی می‌شود. بهشتی پور معتقد است با اینکه آمریکایی‌ها قوانین خود را به قوانین بین‌المللی ترجیح می‌دهند اما مسیر شکایت بهترین مسیری است که می‌تواند حقانیت ما را به دنیا ثابت کند.
وی در پایان به موضوع جنایت آمریکایی‌ها در قبال هواپیمای ایرباس ایرانی که به شهادت هموطنانمان منجر شد اشاره کرد و گفت :پس از شکایت ما به دادگاه‌های بین‌المللی وقتی آمریکایی‌ها متوجه شدند که محکوم خواهند شد به پرداخت غرامت راضی شدند در مورد برداشت این دو میلیارد دلار هم همینطور،با ادله و مستندات کمی می‌توانیم حقانیت خود را ثابت کنیم .

نرمش‌های دولت یازدهم، موجب این دست درازی شده
علی جلیلیان نماینده مردم اسلام آباد غرب در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار ما به واکنش ایران در قبال نقض تعهدات آمریکا اشاره کرد و گفت: از ابتدا مقام معظم رهبری می‌فرمودند که اعتمادی به آمریکا نیست امروز ثابت شد که آمریکا عهد شکن است و همه تذکرات و هشدارهای رهبری بی علت نبوده است. عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس افزود: عهد شکنی آمریکایی‌ها از بعد از توافق یک سیر صعودی به خود گرفت تا رسید به این دست درازی که کاملاً این رفتار با روح توافق منافات دارد. وی بر این باور است که احتمالا آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند طرف ایرانی از خود هیچ واکنشی نشان نمی‌دهد برای همین با خیال راحت به دست درازی‌های خود علیه ملت ایران ادامه می‌دهند.
وی با انتقاد از دولت یازدهم نسبت به این همه نرمش و نبود قاطعیت در قبال سیاست‌های آمریکا گفت: آمریکا اگر بداند موضع ایران یک موضع انقلابی خواهد بود به خود اجازه نمی‌دهد تا این اندازه عهدشکنی و تضییع حقوق کند. وی به مسئولان پیشنهاد کرد در قبال این همه نقض تعهدات، ما هم مکلف به پایبند بودن به تعهدات نیستیم و باید مقابله به مثل کنیم.
جلیلیان در پایان گفت :متأسفانه دولت یازدهم دچار از خود باختگی در برابر آمریکایی‌ها شده است به همین دلیل تا این اندازه گستاخی را مقامات کاخ سفید به خود داده‌اند.

هدی دهقان‌بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdcjmmeh.uqeixzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی