پنجشنبه ۹ مهر ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۱
کد مطلب : 93846
معاونت زنان به جای بیمه خانه‌دارها دنبال مجوز خروج زنان از کشور است

رضایت اکثریت یا جنجال‌سازی با اقلیت؟!

رضایت اکثریت یا جنجال‌سازی با اقلیت؟!

معاونت امور زنان و خانواده در نهاد ریاست جمهوری چه وظایفی دارد و اولویت‌بندی‌های این بخش توسط چه کسانی تعریف می‌شود؟! آیا زنان خانه‌دار، زنان سرپرست خانوار، زنان معتاد و هزاران خانومی که ممکن است تعدادشان کم نباشد اما صدایشان نمی‌تواند رسا باشد، هم در این سازمان شنیده می‌شوند؟! اینها سوالاتی است که با مروری بر سخنان و البته اقدامات این معاونت مي‌توانی پاسخ آن را بیابی!

یادداشتی برای ورزشگاه رفتن بانوان!
اولین سخنان مولاوردی و اعتراض او به اتفاقات جامعه را شاید کسی به یاد نیاورد اما از زمانی که او معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری شد همه یادداشت اعتراض‌آمیز مولاوردی را برای راه ندادن خانم‌ها برای تماشای والیبال مردان یادشان نمی‌رود!
او در یادداشت خود با اشاره به پیروزی غرور‌آفرین والیبال ایران مقابل امریکا، گفت: ضمن ادای احترام به رأی و نظر مراجع عظام، در این مدت تمام تلاشمان بر این بوده و هست تا "موضوع حضور بانوان در ورزشگاه" به مسئله و هزینه‌ای برای کشور تبدیل نشود و با رعایت تمامی جوانب و ملاحظات شرعی و عرفی و قانونی ضمن احترام و توجه به دغدغه‌ها و دل‌نگرانی‌های بخشی از جامعه، به خواسته و مطالبه مشروع بخشی دیگر از جامعه هم پاسخ داده شود. بدیهی است این تلاش‌ها معطوف به حضور بی‌قید و شرط و به هر بهایی آن هم در همه رشته‌های ورزشی نیست، این در حالی است که تمام این قیل‌وقال‌ها نه برای تماشای ورزش فوتبال و شنا و بوکس و کشتی بلکه برای تماشای ورزش والیبال است که تا دو سال پیش منع خاصی نداشت و امری عادی تلقی می‌شده است.

تلاش برای اجازه خروج زنان بدون رضایت همسر
و حالا معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور در‌خصوص اصلاح قانون "اجازه همسر برای خروج"، گفت: تا زمانی که این قانون اصلاح نشود به دنبال استثناها خواهیم گشت تا حداقل زنان علمی و ورزشکاران بتوانند به کنفرانس‌ها و میادین بین‌المللی بروند. شهیندخت مولاوردی روز گذشته گفته که بیش از ۱۰۴۰ ایمیل در این خصوص دریافت کرده‌ام که به موضوع عدم امکان خروج زنان از کشور بدون اجازه همسر به عناوین مختلف اعتراض می‌کند. وی با بیان اینکه این موضوع به ماده ۱۸ قانون گذرنامه بر می‌گردد، افزود: در این ماده قانونی که مصوب سال‌های ۱۳۵۱ و۱۳۵۲ است، آمده که زنان برای خروج از کشور نیازمند اجازه همسر هستند.
معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور با بیان اینکه قطعا وضعیت بانوان نسبت به سال‌های ۵۱ و ۵۲ تغییر پیدا کرده است، ادامه داد: بانوان امروز و خانواده و جامعه امروزی متحول شده است و به هیچ عنوان قابل مقایسه با سال ۱۳۵۲ نیست.
مولاوردی با اشاره به اینکه زنان در جامعه امروز نقش‌های متعدد ایفا می‌کنند، تصریح کرد: زنان امروز کشور راه‌هایی را برای اینکه بتوانند از این قانون رهایی یابند، پیدا کرده‌اند. یعنی برخی زنان از همسرانشان برای خروج از کشور وکالت می‌گیرند، اما متاسفانه همه به این استثناها واقف نیستند و آگاهی ندارند. وی با بیان اینکه معاونت زنان و خانواده به جد به دنبال اصلاح قانون است، گفت: تا زمانی که این قانون اصلاح نشود که پیش‌بینی می‌کنم به این زودی‌ها اصلاح شود به دنبال استثناها خواهیم رفت و قطعا برای خروج زنان موفقمان از کشور تلاش می‌کنیم.

اظهارات مولاوردی فرار به جلو است
اما در همین راستا و بعد از یک اظهارنظر دیگر از معاون امور زنان و خانواده روحانی، درباره تشکیل مرجع ملی صیانت زنان در برابر خشونت! زهره الهیان گفت: متأسفانه این نوع اظهارات از سوی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نشان از این دارد که این معاونت به جای پاسخ به مطالبات به حق زنان و تلاش برای حل مشکلات آنان، نشان از فرار از پاسخگویی مطالبات زنان دارد.
وی با ابراز تأسف از اینکه این اظهارات تنها منجر به جنجال رسانه‌ای و سوءاستفاده شبکه‌های بیگانه از این مسئله می‌شود، تصریح کرد: قبلاً نیز از سوی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری شاهد اظهارات جنجالی بوده‌ایم؛ این اظهارات نسنجیده بیش از اینکه دردی از مشکلات زنان را دوا کند بلکه خوراک رسانه‌های بیگانه را فراهم می‌کند، این اظهارات فرار به جلو در حوزه مسئولیتی است تا حرکت مثبت برای حل مشکلات جامعه زنان باشد.
الهیان ادامه داد: امنیت، سلامت زنان و خانواده از موضوعات مهمی است که متأسفانه برنامه‌ای از سوی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در این خصوص نمی‌بینیم و از طرفی دیگر سند امنیت زنان که در مجلس هشتم در ماده ۲۲۷ برنامه پنجم توسعه تصویب شده است و یک حکم از برنامه پنجم است، سرنوشت مشخصی ندارد.
نماینده مردم تهران در مجلس هشتم با بیان اينكه امنیت زنان در محیط اجتماعی و خانوادگی مورد نظر مقام معظم رهبری و نظام است، افزود: مسئولان باید در این رابطه تلاش کنند که برنامه پنجم توسعه اجرایی و لایحه امنیت زنان پیگیری شود ضمن اینکه حفظ شان و کرامت زن در جامعه اسلامی همواره مد‌نظر رهبری است‌.
الهیان بیان کرد: رهبر معظم انقلاب، بارها در سخنان خود پیرامون زن و خانواده، تأکید بر امنیت زنان نیز داشتند اما این به این معنا نیست که زنان ما در بحث امنیت نسبت به جوامع غربی مشکل دارند؛ بنا به گفته نماینده کنگره آمریکا یک میلیون زن آمریکایی در دام مافیای قاچاق انسان هستند و از هر ۵ زن در آمریکا یک زن مورد خشونت جنسی قرار می‌گیرد.
الهیان گفت: اظهارات معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به نوعی عدم توجه به شرایط زنان، مشکلات و خلاء‌های قانونی است که وجود دارد و بهتر است معاونت امور زنان به این موضوع توجه کند و بیش‌تر قوانین تصویب شده در حوزه زنان نظیر سلامت و تحکیم بنیان خانواده (و منشور حقوق و مسئولیت‌های زنان مصوبه مجلس هفتم و ماده ۲۳۰ برنامه پنجم توسعه) را اجرایی کند ضمن اينكه تلاش آن‌ها برای اجرای قوانین معطل مانده در حوزه زن و خانواده باشد.
وی عنوان کرد: مردم به ویژه زنان انتظار دارند بیمه زنان خانه دار، مرخصی زایمان، مشکلات زنان سرپرست خانوار دنبال و نتیجه آن به اطلاع جامعه رسانده شود.
فارغ از اینکه اظهارنظرهای معاون زنان رئیس‌جمهوری چقدر درست و به جا است شاید بهتر باشد از خانم مولاوردی پرسید مشکل چند درصد زنان ما با رفتن به استادیوم ورزشی، تشکیل کمیته ملی صیانت حمایت درباره خشونت و البته خارج رفتن بدون اذن شوهر! حل مي‌شود؟! و چند درصد به بیمه، حمایت، اجرایی شدن مرخصی زایمان و‌... احتیاج دارند؟ 

سوشیانت آسمانی

https://siasatrooz.ir/vdcjmoeh.uqetxzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی